Je to normalne?

Príspevok v téme: Je to normalne?
jezibaba

Ahojte mam 25 dve deti som sama s nimi,byvam u rodicov,mame velky dvojposchodovy dom mam 4mladsich surodencov takze doma sme 9.mame kazdy vlastu izbu.No ja som doma na materskej takze vsetko je na mne.Ja stale upratujem kazdy den aj rano aj poobede,problem malokto si u nas po sebe uprace.Snazim sa aby bolo stale navarene nieco upecene upratane.Ale nikto si to nevazi.Mama pride 10.30 rano z roboty je upratane,poperiem vyvesim to,bud varim ja alebo ona.ja ked varim tak zacnem skor ona kym sa priberie tak je aj 13hod,lebo ona musi najprv nieco ine a potom varit ako keby nemohla najprv dat varit a potom nieco popri tom robit.Ja to dokazem robit tak ze si dam prat a upratujem a kym upracem sa operie a vyvesim to.Alebo dam piect kolac a medzi tym umyjem riadi.Dufam ze to chapete.no pride sobota sme skoro vsetci doma ale ked ja nezacnem upratovat tak to nebude upratane,ako to viem?kolkokrat som sa aj ja na to vykaslala a nikto to neurobil aj tak som musela ja.A niekto mi bude vykrikat ze aj tak nic nerobim,ale ked je navarene upratane to sa vzdy samo to ja nie.oni budu sediet pit kavu ja blba nepijem a ja beham z handrou metlou a este ked nieco chcem je zle.A to mi budu aj iny ludia hovorit ale ty musis lebo si stale doma,a ked ta nebiju a mas co jest nemas sa co stazovat.Je to moja chyba beriem si vsetko tak osobne ssom citlivka a prehnane dobra na seba?neviem poradte mi

anjelik9

no keď chceš od chlapa peniaze tak už neni čuť že? =) ale zadarmo ani kura nehrebe si nemysli že ti budem robiť asistentku grátis =)

ono je to fajn povedať im čo chceš aby spravili a tak ale ja si potom pripadam jak najvačšia sekera v baraku aj ked rozmaznany su oni a miška to má asi tak isto ale super by bola na týžden lehááárooo ked budu mat deti prazdniny že sa budeš venovať len im a potom si všimnu že sa to samo nerobí aj ked každý človek má iný prah poriadkumilovnosti =)

miselinka

jezibaba...
nieco podobne sa stava vo viacerych rodinach, u nas (zacnem blbymi poznamkami) ked mi povedali tiez daku blbost som nahodila kysly ksicht a odisla alebo otocila, proste daj najavo ze to nebolo vtipne, casom sa naucia, prip pritvrd. A upratovanie, v tom ti poradim tiez ako to tu uz niekto pisal, upratuj svoje veci, podla toho kolko maju rokov nieje ani jeden clen na tom tak ze by si nevedel upratat, a ked si vie veci rozhadzat tak nech ich vie aj upratat. Ak ta niekto poziada o nieco co by mohol urobit aj on tak sa ho opytaj- "a ty to spravit nemozes?" nemas ruky?" a pockaj si na odpoved divajuc sa nanho nie prilis nadsenym vyrazom, lebo to tiez vela robi. prip dodaj ze teraz nemas cas. Pred obedom si sprav obcas pauzu ked odides pred aj s detmi napr do parku, alebo jednoducho nevar, kup si nieco na jedenie a protestuj. A napr v piatok ked je vela ludi vonku a sa zabavaju len zaves deti starej mame, nepytaj sa, zavel, a zadakuj ze aka je zlata. alebo sestre. Hadaj sa snimi, oni tvoju dobrotu zneuzivaju a dokial to budes robit nikdy si to ani neuvedomia. clovek si uvedomi co mal az ked o to pride. PAMETAJ!!! takze ignoracia, musis ratat stym ze sa pourazaju, ale len dovtedy kym si zvyknu,,,neboj sa toho spravat sa knim horsie, inak na to nikdy nepridu alebo pridu ale ked uz bude neskoro s horsimi nasledkami. Vela stastia prajem...

zuzic_

miska k teme: nenechaj to tak, deti su uz dost velke na to aby sa naucili upratat. ked budu vacsia bude tazsie ich to naucit. moja mama je nezamestnana, aj ked sme boli mali vzdy sme museli pomahat v domacnosti aj ked v uplnych blbostiach ako napriklad si pamatam ja som umyvala kachlicky aj to len dva rady dole lebo vyssie som nedociahla:P jednoducho uplne kravinky ale museli sme upratovat. takto ked budu deti vacsie uz ich nenaucis musia to brat ako samozrejmost. nenechaj po sebe slapat hlavne!

anjelik9

vidiš miši ja som ti povedala že sa ti odvďačí dobrotou keď sa nad ním zľutuješ a hľa už je to tu =) len ona ma dve deti sa nauč čítať =p

lDenzl

miska....trochu optimizmu do zivota. To,ze si sama z dietatom je mozno aj dobre.Bolo by blbe mat hajzla manzela a trpiet.
No nesmies sa dat vyuzivat.Musis to zmenit ty a dat to pekne najavo.Nebud otrokom hlavne.

anjelik9

aj moja mamina upratovala v škole to ona celu zakladku bracha jak nastupil tak aj ona a potom ked som sla do deviatej odtial odišla že mamiii dones mi žiacku knižku =) ale to ja som sa pri nej len tak motavala jak decko =)

no tak podla toho k čomu si sa pytal či to bolo na teba =) ale tie euráčky boli =p