Duphaston

Príspevok v téme: Duphaston
Libuskaa

Ahojte, chcem sa spytat, mam uzivat liek Duphaston na upravu cyklu.Meskala mi menstruacia asi 17 dni a teraz som zacala brat Duphaston. Chcem sa spytat, ked mi este neprisla menstruacia, moze nastat este pred nou ovulacia, ked beriem Duphaston ?Alebo moze nastat ovulacia az ked sa upravi cyklus, cize az po menstruacii? Ake mate skusenosti?
Dakujem

Barbieee21

V lekarni som doplacala za tento liek 3 e aj neake centy. Ja to napriklad beriem 3x denne. Tak mi kazal lekar.

Barbieee21

Ahojte ja beriem duphaston hormonalny liek pretoze ma moj gynekolog lieci na endometriozu a 6mesiacov to mam brat berem to 1mesiac zatial.A ulohou je aby som menzes vobec nedostala obcas mam bolesti. Kazda z vas tu pise o udrzani plodu a uprave cyklu tenti liek sa berie aj na toto co mam napr. Ja . Ba kazdeho tento liek vplyva inak.

Ildinka

Ahojte, dnes mi predpísali tento liek, ale nepochopila som presne užívanie, 2 kraát denne 10 dní, potom by sa mala dostavit menštruacia. Dala mi tri balenia, mám uživat aj počas cyklu? alebo opat zacat po cykle?Vdaka

Maťa 123

Ja ho beriem na úpravu menzesu už 1.5 roka na to mi pomohol ale časom som postrehla že 10 dní čo ho užívam som moc smutná a uplakaná nič ma neteší a plačem ...

jijo

Chcela by som sa opýtať mam 21 rokov a niesom tehotná. Predpísala mi gyn. tento liek lebo keď mi začína menzes tak dva tri dni mám čierny výtok.
Tak mi ho kázala brat tak že keď mi začne menzes a 16 deň zobrať tabletky. Lenže teraz neviem či mám pokračovať ďalším dňom či len ten 16?
ide o to že doktorka ma dovolenku. na nete som nenašla nič tak sa pýtam ďakujem!

RNG

Pre tych, co nevedia anglicky zhrniem aspon niektore mozne skodlive nasledky, ako rozne problemy so zaludkom, a podobne, co su malickosti, ale zvysena moznost tvorenia krvnych zrazenin a dokonca podstatne zvysena moznost roznych rakovin, a to uz nie su malickosti, ale zivot ohrozujuce nasledky
Napr v Anglicku ho uz nemozno ani dostat.

RNG

Duphaston je patentovana chemicka umela nahrazka progesteronu, didrogesteron.
Ak ma niekto nizko progesteron v tele a potrebuje ho z roznych dovodov zvysit(krvzacaniwe, nebezpecie potratu, neaschopnost otehotniet...), nevidim ziadny dovod na pouzivanie syntetickej chemikalie miesto praveho prirodneho progesteronu.
Dobra forma je napr progesteronovy krem, ktory sa natiera napr na vnutornu stranu stehien, odkial sa cez kozu postupne vstrebava do tela. Dostat ho ako doplnok, neskodny,z roznych zdrojov na internete, pod Progesterone cream.
Na rozne mozne skodlive postranne ucinky Duphastonu pozri na
www.netdoctor.co.uk

HALIENKA

DOBRY DEN PROSIM PORADTE MI BERIEM KAŽDY MESIAC DUPHASTON A ANI RAS SA MI NIESTALO ŽE PO DUPHASTONIE MI MEDZES MEŠKAL A LE TENTO MESIAC SOM MEDZES NIEDOSTALA MEŠKA MY 10 DNI MOŽEM BYT TIEHOTNA BOLA SOM AJ NA ULTRAZVUK ALE DOKTORKA HOVORY ŽE EŠTIE NIČ NIEVIDI PORADTIE MI DAKUJEM