napadlo ma že by sme tu mohli davať nejake recepty z internetu a diskutovali o danych receptoch či su podla vas zdrave tak ja na začiatok davam toto -odkaz odstránený- je to podla vas zdrave? alebo čo by ste vynechali resp. nepridavali.
tento recep = zdrave jedlo?
S tou surovou zeleninou to nie je uplna pravda. Zelenina totiz obsahuje aj vo vode rozpustne vitaminy, preto zdrava je aj na pare, alebo dusena listova zelenina - zninzuje cholesterol, zlcove kyseliny. A napr. paradajky - jedine vdaka tepelnej uprave sa z nich uvolnuje lykopen - jeden z najcennejsich antioxidantov. Z toho nam opat vyplyva, ze zdrava strava ma byt pestra strava aj co do upravy zeleniny; surova ako salaty pokvapkane panenskymi olejmi, dusena s chudym maskom, na pare ako zeleninova obloha a pod. :)
bambino s cesnakom....mnam :) a ked k tomu das kopec zeleniny, tak je to aj zdrave. radsej surovu ako dusenu, surova ma viac vitaminov. tak cukinu som sice surovu este nejedla ale damian tvrdi ze kazda zelenina je konzumovatelna v surovom stave :) fakt, inak, vareny zeler mi vobec nechuti, zato surovy hej. aj zemiak som surovy skusila, da sa, dokonca moj syn mi ako babatko jeden sam vzal a zjedol - myslel asi ze je to jablcko :)
hej, taveny syr nie je povazovany za velmi zdravy, skus cottage cheese a do toho tu zeleninu
A-Z mas pravdu....ten taveny syr telu vobec neprida napriklad vapnik a ani zdravie.
nechapem preco admini niektore uzitocne veci odstranuju a stranky propagujuce nejake kontrektne vyrobky dealorov nechavaju ....
Tak, tak, taveny syr nepatri medzi zdrave jedla. A momentalne mi ani nenapada, cim by sa dal v recepte nahradit... Mozno naozaj makkym tvarohom, ale zrejme vysledna chut uz taka dobra nebude. Alebo jednoducho vynechat a cele to rozmixovat? :)
Este k receptu - olej cisty slnecnicovy alebo olivovy, sol morsku.
taveny syr nie je klasicky syr ale syrovy vyrobok..to znamena ze to sice obsahuje nejake mnozstvo syru ale aj ine veci, napr taviace soli a ine chemikalie...ktore su uplne zbytocne
to mate ako maslo a margarin, 2 uplne rozdielne veci, ktore mnohi ludia nerozlisuju
a dalej rozky-tak to ma od zdravia velmi daleko..ked uz tak kvalitne celozrnne pecivo
tie syry v črievku sú obyčajne tavené a dosť tučné,treba zvážiť aký syr použiť, ak to má byť zdravá pomazánka.Možno nízkotučný tvaroh.
tepelne by stacilo upravit mozno iba cukinu
VYNIKAJÚCA CUKINOVÁ POMAZÁNKA
[10.8.2009]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 cukinu, 2-3 papriky, 1 stredne veľká cibuľa, 2-3 strúčky cesnaku, soľ, syr v črievku
POSTUP PRÍPRAVY
V OBRÁZKOVOM POSTUPE....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
na troche oleja osmažíme cibuľu nakrájanú na drobno....potom pridáme na drobno nakrájanú papriku a chvíľu podusíme...
cukinu očistíme a postrúhame na jemno....šťavu nevytláčame...
k podusenej paprike pridáme postrúhanú cukinu a ešte podusíme tak 2-3 min...
osolíme a pridáme cesnak...podľa chuti....
nakoniec pridáme syr v črievku...kto má rád môže dať aj dva....riadne premiešame aby sa syr roztopil....
a máme hotovo...necháme vychladnúť....
a natrieme na rožteky je fakt vynikajúúúúca
-odkaz odstránený-