nemám sa s kým poradiť pri mojom probléme s manželom, ktorý nastal keď som zistila, že od kedy sme si dali zaviesť internet manžel začal využívať stránky na zoznamovanie,pokec,stránky so sexuálnou tematikou. Mnohý si povedia, že na tom nič nie je ale on tvrdil, že by len rád spoznal nových ľudí a pokecal s nimi. Priznávam som dosť žiarlivá. A tak keď začal tráviť viac voľného času pri internete ako sa zaujímať o dianie v rodine nenechalo ma to na pokoji.Niekoľkokrát moja otázka smerovala či si niekoho nenašiel alebo nehľadá.On tvrdil, že nie len tak chatuje, že na tom nie je nič zlé a nemám ho kontrolovať a obmedzovať.Sme spolu 15 rokov a máme 1 dieťa.Priznávam mali sme manželstvo, ktoré tiež postretli hádky a udobrenia ale nevedela som že by bol so mnou nešťastný. Spolu sme riešili každý detail i problém. Najväčšie problémy nastali, keď som si oťukla na aké stránky chodí.Nevedel ako začiatočník s počítačom, že sa dá pozrieť kadiaľ surfuje.Šok som zažila a takmer som sa zrútila až som zistila, že to jeho chatovanie nie je len také nevinné.Až som mu to povedala, že ma to strašne trápi čo robí, rozhnevala som ho ešte viac.Zahesloval počítač a pokračoval ďalej.Aby som ho nekontrolovala ako malého chalana.Ja som mu vysvetlila, že ho neustále milujem a neprajem si aby sa zoznamoval s inými ženami.Mne to nedala a začala som si overovať ďalšie skutočnosti. Zistila som, že nielen cez internet sa zabáva ale aj v telefone má uložené kontakty na nejaké ženy. telefony sme mali vždy k dispozícií, nemali sme ich zaheslované ve´d v minulosti nebol ani dôvod niečo tajiť.Zase som mu povedala, že som našla nejaké číslo neznámej ženy aby ma neklamal a povedal mi pravdu nech je akákoľvek, ked som sa spýtala či je to jeho nová priateľka tvrdil niekoľkokrát som sa ho pýtala, že to len kolegu prezývajú ženským menom.Ale na moje naliehanie vysvitlo bola to žena zo sexi privatu.Vraj poslal len jednu správu.Výpis ukázal, že tam opätovne niekoľkokrát denne volal.A to nezostalo len tak naďalej ma klamal, keď tvrdil že sa s nikým nestretáva ja som mu už nemohla uveriť.Začala som niečo zlé tušiť keď chodiť neskôr z práce vraj musel zostať dlhšie.Ja som bola nejaký čas o tom presvedčená.Ale našla som že telefonoval na ďalšie tel.čísla so sex.tematikou a výpis z telefonych hovorov to potvrdil.Po týchto mojich zisteniach mi raz zavolal, že zase musí zostať dlhšie v práci.No ja som zase nezostala len tak nečinne sedeť a čakať a zašla som mu naproti on to nevedel a našla som ho na žel.stanici ako si kupoval cet.ôístok a bol vychystaný nevedno kam.Nechcel mi to povedať keď som ho prekvapila nečakanou návštevou.Rozzúrilo ho to čo ho neustále kontrolujem a nedám mu dýchať.prosila som aby mi povedal pravdu kam ide, vraj mňa do toho nič.Zase sme sa pohádali.Potom po udobrení som z neho chcela vytiahnúť kam išiel povedal že do mesta XY.Tvrdil, že neklame a chcel ísť len tak sám na nákupy.No všade sme chodili spolu.Bolo to veľmi divné.ˇKeď si kupoval lístok netušil, že budem počuť koľko platí.Ja som si uvedomila, že cena za lístok, ktorú platil nezodpovedá cene do spomínaného mesta.A naďalej som zisťovala od neho či skutočne hovorí pravdu.Vraj už mi to povedal mám mu dať pokoj lebo odíde.No nakoniec som mu prezradila,že som počula sumu za lístok.Aby ma neklamal, že si to nezaslúžim no a potvrdilo sa, že chcel ísť úplne niekde inde.NO to všetko by som mu odpustila nakoľko ho stále milujem. Vraj on nikoho nemá. Asi som mala zostať ticho a tváriť sa, že o ničom neviem lebo nasledovali 2 mesiace hádok a udobrovania, nakoľko mi povedal že chce začať nový život a odísť odo mňa. No to som tušila, že už je zle.Len na moje naliehanie a prosby, že ho už nebudem kontrolovať neodišiel zatiaľ odo mňa. Tvdril, že chce mať pokoj a ja som žiarlivá histerka a už dávno si nerozumieme a necíti ku mne nič.Ja tomu nemôžem uveriť, že nikdy nenaznačil , že je so mnou nešťastný až do tej doby dokiaľ nezačal s tým nestálym chatovaním.Po poslednej hádke som ho uprosila aby to so mnou skúsil a dali sme si poslednú šancu.Len pod jeho podmienkou, že ho nebudem kontrolovať. Nechcem o neho prísť ale po tých výpisoch z hovorov, ktoré som našla neverím mu ako mi tvrdil že nemal inú ženu.nepochopím načo vyvolával na priváty keď s nikím podľa neho nič nemal.Tvrdil, že celé tie roky bol verný a čo mal z toho aj tak som ho podozrievala a žiarlila.Ale len preto že som cítila že sa odo mňa vzďaluje.začala som si preverovať niektoré skutočnosti.Uvažujem či je správne to držať umelo dokedy to vydržím veľmi sa trápim čo sa stalo.Prestala som vidieť do neho.Zostal uzavretý.Ďakujem za vaše názory a rady.Tifany
Manzel a internet
presne ako píšete viacerí máte pravdu on sa cíti byť urazený, že som si dovolila prezistiť niektoré skutočnosti. Vraj ja som príčina pre ktorú chce skončiť naše manželstvo.Nerozumieme si a chce byť šťastný sám.Vraj si chce užívať a mať nezáväzný vzťah, a ľutuje že dodnes mi bol verný že si neužíval a nestriedal ženy.A to mi vykričal pri hádke. Samozrejme, že po každej hádke skúšal zháňať byt alebo garzonku.Ja som bola toho svedkom.Vôbec sa tým netajil. Aj pri po poslednej hádke,som ho doslavo uprosila aby zostal so mnou aby neodchádzal, že ho milujem.Povedal, že neviem čo je láska a že mu je všetko jedno.Mňa len veľmi trápi čo je pravda raz mi tvrdil, že ma ešte nepodviedol, potom pri hádke zase že ak mi povie že ma podviedol či mu dám už konečne pokoj. Zostala som ticho a rozmýšľala som čo to vlastne hovorí. A dodal, že či sa s ním rozvediem ak mi povie že ma podviedol. Ja neviem na čom som. Už týždeň máme relatívny kľud. Ale dnes mi zase oznámil, že musí zostať dlhšie v práci.Ja nemám silu sa ísť presvedčiť či nepocestuje zase niekam vlakom za niekým. Som strašne zúfalá a to len preto, že ešte stále k nemu niečo cítim.Neviem či mám ísť pozrieť na stanicu či niekam nejde alebo ma len skúša či tam príde.Chcela by som vedieť pravdu.On ešte nevie že tie výpisy z tel.hovorov som videla, že presne viem kam volal.prišla som na to včera.Ja strašne so sebou vnútorne bojujem, keď ho vidím i nevidím stále na neho myslím.
akoby som citala o svojom manzelstve:(
Ahoj, no mam pre teba jednu radu,,,myslim si ze je tazke niekohopodviest kto ta nadovsetko miluje a je prikladnym clovekom, a ak ten clovek zacne pochybovat a tomu druhemu vycitat tak pre neho to potom bude lahsie podvadzat,,, bude bezat za druhou po kazdej hadke,
Keby si mala po boku muza ktory ta miluje a spravy pre teba vsetko iste by si ho nepodviedla, nemala by si to srdce, ale keby ti stale nieco vycital a stale by ste sa hadali tak by si si asi povedala no s co aj tak si to uz mysli,,,...poznam to takmer z vlastnej skusenosti,
Odporucam ti nechat ho, ak ta podvedie podvedie ta tak ci tak, nic mu nevycitaj, nepytaj sa na to, ignoruj to, spravaj sa k nemu tak ako predtym nez ste mali internet, a uvidis toto ti prinesie odpoved co dalej robit,,, hlavne nehysterizuj...
taktiez je zname ze vytocis cloveka odmeranym spravanim, je to horsie ako by si mu strelila facku a to co som ti pisala je podobne, uplne ho zmeties a zacne nad tym premyslat uvidis,,,,,
tazko sa clovek kontroluje,ked zistis,ze ti chlap klame,poznam to podla seba a kolko krat som si povedala,necham si to pre seba,ale nakoniec mi to neda a poviem mu to
a nakoniec vznikne s toho hadka-problem,nakoniec sa este on urazi,ze som mu vobec dovolila nieco povedat
takze ja tifany chapem,tazko sa znasaju klamstva najblizsej osoby,ktora s vami zije a mala by vam pomahat a nie ublizovat klamstvom a tak
ja som si povedala,ze skusim byt chladna k tymto veciam,ale dari sa mi mizerne,ale dufam,ze sa to naucim
rozviest sa moze kedykolvek, urcite by som to slovo na mieste tifany ani nevypustala z ust :) nech len si pan manzel chvilu uziva, potom nech zisti, ze sa mu rozpadla rodina a manzleka uz nie je poslusne zvieratko a potom to zacne zachranovat...
ze sa rano niekde zobudi a prva myslienka bude na DOMOV... :) trebu mu to dopriat..
ked sa nejaka mlada pipka plna pochopenia zrazu zmeni na ufnukanu furiu a jeho rozvazna kludna manzelka bude jeho jedina myslienka :)
mala som minule rozhovor s muzom, ktory zije so svojou zenou uz 30 rokov.. jasne ze mal milenky, jasne ze mal chutky odisst aj odisiel, a dodnes sa za to hanbi :) a je vdacny, ze jeho zena sa vtedy zachovala tak ako sa zachovala, ziadne sceny, ale ukazala mu, ze je to jedna sebavedoma zena ktra si vazi samu seba :)
teraz sa ten pan smeje zo svojich upachtenych kamaratov, ktori sa porozvadzali a na krk im dychaju mladice, na ktore uz davno nemaju chut ani cas...
ci boze, kolkokrat som to uz videla a kolkokrat este uvidim :)
tifany a myslim, ze kade manzelstvo si tymto musi prejst.. ze z dobreho vzorneho otca a manzela sa zraju stane niekto volajme to INY :) clovek.. nie len nam sa buria hromony, muzi maju tiez rozne obdobia, krizy stredneho veku a pod. .. pomaha vela komunikovat o tom co citime a co nas trapi, byt uprimny.. to je sice vseobecna rada a pre teba skor do buducnosti... momentalne podla mna tvoj muz skusa hranice.. kam az ich moze posunut.. a ak sa ti takyto model nepaci, neakceptuj to, ale daj tomu chvilu cas... nech si sam uvedomi co robi... ked mu to budes vyhadzovat na oci, aj tak ta nebude pocuvat.. vidim to vo svojom okoli na kazdom kroku
ahojky tifany.
je paradox, že v dnešnej dobe sa začínajú i končia partnerstvá-manželstvá "vďaka" internetu..
ja som tiež spoznala lásku cez net,ale nemalo to dlhé trvanie, škoda, bol skvelý..teda až na to, že ma opustil potom.
no ale idem k tvojmu problému. v poslednej dobe sa stretávam s tým, že ženy milujú oddano, ponižujú sa pred partnerom..ale chlapov to absolútne nezaujíma! poviem to hnusne, ale vyser sa na neho! viem, že to asi bude ťažké, začať sama, rozvod a pod. ale určite máš nejakú kamarátku alebo rodinu, čo ťa podrží. aj keď svojho manžela miluješ, musíš si priznať, že on ťa už nechce, že si pre neho nič a nech sa ti začne hnusiť. načo na neho plýtvať energiou?! ak ho opustíš aj psychicky, uľaví sa ťi! a bude pekné začať odznova a možno s novým partnerom :) čo ty vieš, možno ho spoznáš na nete :)
držím palce!
tifany, on je momentalne v stave, ze ma novu hracku a odkrveny mozog.. ale ked sa vyjadril, ze chce koniec, mala by si mu dopriat tu predstavu konca.. oni muzi stale nejako v takychto situaciach rataju, ze tie ich zienky sa k nicomu nerozkyvu a aj tak nic neurobia a preto sa citi tak sebaisto... mala by si radikalne zmenit pristup.. chce koniec? ok.. tak to skus prijat a tvarit sa, ze ten koniec je.. hlavne netrucuj, nehysterci, neprdvadzaj mu divadlo.. zaoberaj sa sama sebou, neoznamuj mu kam chodis a s kym a kedy prides, nerob ziadne extremy.. bud kludna ako indicka krava a hlavne mila a usmiata... na nejake vybuchy zlosti je skoda mrhat energiu..
a nie je to vobec o tom,ze 15-nasti rok spoluzitia je kriticky,su pary ktory ziju aj 35okov spolu a nemaju kriticke obdobie,je to len na tych dvoch ako ziju
a ako sa jeden k druhemu chovaju a o ich charaktere
ked uz chlap chce odist od zeny,preco neodide ako CHLAP,ale musi najprv zenu znemoznit,ponizit a neviem co vsetko-zvali na nu vsetko co sa da-este stastie,ze nepovie,ze zena moze aj za pocasie,ktore je :) sposobi plno problemov a tak sa este necha prosit a uraza sa,ked zena mu pride na pravdive skutocnosti a robi sa aky je on chudacik,ako mu je ublizovano-ALE NEUROBI PRE TO NIC,ABY BOL KLUD A ABY ZENA MALA NEJAKE ZAZEMIE A CITILA SA BEZPECNE PRI NEMU
tifany-podla mna sa s tebou zahrava/mam podobny problem/len nie je to o tom,ze chodi na sex.stranky pc a tak/
neprizna si chybu a snazi sa zviest vsetko na teba-i ked si ziarliva-ale dava ti aj na to dovod,tak nech sa necuduje,ze ho kontrolujes
robi vsetko preto aby si neziarlila?nie