Ahojte viem ze vela pubertakov ma problem s mamami a je to zvycajne le. Tym vekom ale toto je opodstatnene : mam 15 mala som vela vela problemov mozno ste si vsimli aj v inych prispevkoch ale uz ma ta mama ozaj stve . Vyliecila som sa z psychickych problemov a bolo fajn ale moja mama sa zmenila ... A mam z toho obrovske trapenie. Stale nieco prikazuje chapem ale ona stale hovori neprijemne a krici a ja mam nechut robit kazdu jednu vec aj ked mi prikaze uc sa tak mam k tomu nechut. Len krici a krici a krici!!!! Mam ju rada ale tymto ma sklamala ze je takato . Ocino zakrici ale vie povedat veci kludne . Ked povie pekne - veronika, sprac si izbu ja to spravim ale ked mamina tak musim ma stuple v usiach inak pridem o sluch ! Mam z toho depresie a odkedy je taka tak ma boli hlava a som len smutna :,( a vadi mi ze vzdy mi nieco slubi a zrazu si zmysli ze nie a stane sa to vela krat do tyzdna. Dovolila mi ist k naj´epsej kamaratke na oslavu a ze nech pride k nam spar. Den pred spanim povie ze nech nedojde!! S kamoskou chceme ist do anglicka s lietadlom lebo ich zboznujeme a je to nas najvecsi sen kedze buduci rok nebudeme spolu cjodit do skoly. A najprv ze ano super to je a teraz povedala ze to je debilina !!! Vsetko kazi prekazi kazdu radost vsetko !!!! Nehovori sa mi to lahko ale ked nieje doma je klud !!!
Prosim pomozte som z nej zufala :-(
Mama
Nika - moje deti sa tiez obcas "cuduju", preco hned kricim, ale ja im nedokazem, a ani nechcem povedat kludne Upracte si izby, ked im to hovorim kazdy den niekolkkokrat. Aby tam nenechavali riady, ked sa vyzlecu, aby spratali oblecenie a nenechali ho ako hrcu na zemi, aby vypinali pocitac a tv, a podobne. Takze ked vojdem do izby a je tam bordel, tak proste zakricim. A ked dcera zafrfle, ci to nemozem povedat normalne, uprimne odpoviem, ze nemozem :) Tak pouvazuj aj nad tymto. To si nemozes tu izbu spratat bez toho, aby ti to mama stale pripominala?
Opytala si sa jej, preco je v posl. dobe taka nervozna? Ale nie v hadke. Ked bude klud, sadni si k nej a povedz jej, ze si si vsimla, ako sa zmenila a opytaj sa jej, cim to je a co mas urobit pre to, aby taka nebola. Mozno ma problemy a starosti, myslis, ze problemy mas len ty?
Musis aj nieco ponukat, nie len vyzadovat...
Ak ti vadí, že mama kričí, tak jej to zakaždým povedz...Mami, to sa dá povedať aj kľudným tónom...ja to spravím čo chceš, ale prosím, nekrič...Možno si to tvoja matka ani neuvedomuje, má sluch v poriadku ?...čo otec? Jemu nevadí, že ju počuť naokolo?...potom je dusná atmosféra...je to nepríjemné...možno má tvoja mama problémy, ktoré nevie sama v sebe stráviť, či riešiť...deti veľakrát netušia aké problémy majú ich rodičia...je manželstvo tvojich rodičov ok.?...evidentne tvoja mama má psych. problém, ked všetko rieši krikom , ventiluje sa tým...o.i. ak nedodrží slovo, ktoré dá, tak to tiež svedčí o nestálych postojoch...to by dospelý rodič robiť v rámci výchovy vôbec nemal...porozprávaj sa s otcom, ked mama nie je doma a skúste nájsť riešenie...skús , ked mama bude v dobrej nálade začať rozhovor o vašej vzájomnej komunikácii a otvorene jej povedz, že ťa to trápi a frustruje takéto jednanie s tebou...veľa šťastia.
nika,
neoises, ako sa spravas ku mame ty, pravdepodobne aj ty ju roculujes, pretoze robis veci, o ktorych si ona mysli, ze ti mozu teraz alebo v buducnosti skodit, alebo jednoducho si momentalen obojstranne nerozumiete a je to....to ma v puberte kazdy...hladas sa a amam ti chce /podla nej/ to najlepsie...boji sa o teba, boji sa aby si v zivote nedopadla zle, pretoze puberta ma velky vyznam v zivote kazdeho cloveka a casto mu prave puberta pokazi zivot tym, ake navyky si pocas tohto obdobia vytvori....mate sa radi, to nam je jasne, ale holt puberta je puberta....presiel si tym kazdy, viac alebo menej...a tych hadok bolo,m, ver mi...ja sice nie, lebo diskoteky, puby, vypalovanie zobaka cigaretou a chlast ma nebavilo a povazovala som to za primitivne vtedy aj teraz /takze so mnou nemala taketo problemy/....ale zato som mala podrezany jazyk..a bola som nervozna...tak sme sa hadali....
Nika, kludne sa vyrozpravaj, pomoze Ti to, ja som presvedcena, ze Tvoje zalezitosti s mamou sa casom vyriesia, ...
Nika, naco znova ta ista tema?
uz tu jednu mas www.zdravie.sk
Ahoj no tak ten pocit možno v celku poznám.. mne nedovolí ani ku kamoške ísť..predpokladám, že si sa s ňou rozprávala, ale fakt.. nech jej dohovorí ocko alebo kamarátky.. držím palce..:)