Dobry den,
zijem s mojou matkou (55),o ktorej si myslim,ze po psychickej stranke nie je celkom v poriadku. Nie som sama,kto si to mysli, aj ostatni ludia z jej okolia maju podobny nazor. Dokym som nepocula hovorit aj inych (rodinu,znamych) o tomto probleme,viac menej som ho prehliadala a myslela som si,ze je to normalne a kazdy clovek ma obcas svoje chvilky. No teraz si uz naozaj zacinam mysliet,ze to tak nie je. Nie som odbornik,a preto pisem sem a chcela by som vas poprosit o radu. Matka je typ cloveka ktory sa dokaze rozzurit do nepricetnosti (uraza vsetkych okolo seba velmi neprijemne,trieska s vecami,nic sa jej nepaci, a castokrat je aj nasilna). O par hodin je ako vymeneny clovek. Sprava sa akoby sa nic nestalo,s ludmi sa normalne bavi,je mila.. Neviem si jej spravanie vysvetlit. Velakrat som sa uz snazila s nou o tom rozpravat,ale ona si nikdy nedokaze priznat,ze sa naozaj tak spravala. Velakrat som jej takisto radila nech vyhlada odbornu pomoc alebo nech vyskusa nejake sedenie u psychologa,no vzdy som dostala odpoved typu ze ona doktorom (psychiatrom) neveri a nebude pocuvat take hluposti. Navyse je uplne presvedcena o tom,ze s nou nic nie je,a je v uplnom poriadku. Bojim sa o nu a som uz z toho znicena aj ja,aj jej blizke okolie.
Duševná choroba. Ako nato?
:)) diky, veronicca :)
jajka, plne suhlasim: poradna je idealne riesenie.
Pisem to ale preto, lebo ti chcem napisat, ze tvoje prispevky sa mi pacia. Oj, ty veru nie si laik, veru nie. Pis. Monoho.
mozno by si mohla ist za psychologom/psychiatrom ty, popisat situaciu a nechat si poradit. pripadne nejake centrum psychologicko - poradenske.
Dcerenka moja, a ty takto tu ?
Teraz bez srandy: vela ludi je prchkych a na svojich blizkych obsas vyleti.
Ak chces radu tymto sposobom, napis, ze ake podnety tvoju mamu rozculia, na koho vyleti, ako casto a ci udrie aj cloveka. Aspon na zaciatok.