M I G R É N A v 20tke

Príspevok v téme: M I G R É N A v 20tke
čiernoočka

Zdravím, mám 20 rokov a už dobré 4 roky trpím cca 1x mesačne takými silnými bolesťami hlavy, ktoré až vrcholia zvracaním. Zrazu ma bolesť pochytí a ja nie som schopná vstať ani z postele, som veľmi citlivá na zvuky a na svetlo, len lahnem a trpím. Samozrejme analgetiká už mám vyskúšané rôzne a nič, ak tak niekedy mi zaberie VALETOL, no aj to sa bolesť vráti tak do 2 dní a vtedy mi nepomôže už ani ten. V tom momente vôbec nie som schopná ísť na pohotovosť, nevládzem ani z postele vstať. Takto trpím niekoľko hodín a popritom vraciam, no nakoniec keď zaspím a ráno vstanem tak ako by mi v predošlý deň ani nič nebolo. Naši ma s tým stále posielali k lekárovi, no ja som sa na to kašlala až pred nedávnom keď sa tá migréna už nedala vydržať som nakoniec k lekárke zašla. Tá ma samozrejme poslala na neurológiu, kde mi spravili vyšetrenie, na ktorom mi nezistili vôbec nič, len mi dala nejaké lieky od bolesti ktoré v žiadnej lekárni v meste ktorom bývam už od decembra nedostávajú. Asi tak nejako som pochodila a preto sa pýtam-má niekto podobné problémy, vedeli by ste mi niečo poradiť???
Za každú odpoveď vopred ďakujem

Alternativa

Mna zaujala Tvoja poznamka "trpím cca 1x mesačne". Pricin migreny je viac - od potravin, cez uz spomenutu krcnu chrbticu, dehydrataciu, znizenie hladiny cukru v dosledku hladu alebo nadmernym prijmom rafin. cukrov, stres - velmi casta pricina, nedostatok spanku suche prostredie a teraz to, co by pri frekvencii 1x mesacne mohlo byt : hormonalne zmeny. Skus si odpozorovat, ci migrenu nemas pred menzesom, prip. pri ovulacii /menej casto/.

maik

Prosim Vas napište mi na môj e-mail, pošlem Vam članok spracovaný lekarom, ako sa da vyliečiť z migreny na prirodnej baze, bez vedľajšich učinkov.

martin911

Trpím migrénou vyšše 15 rokov a asi pred dvoma mesiacmi som si povedal, že s tým musim niečo robiť. Po navštívení neurologičky sa však moje stavy nezlepšili ba naopak bolo mi horšie (dvokrát som zobral lieku z radu triptánov proti) Migréne. Bol som ešte viac zúfalí lebo už mi nezaberali ani tie analgetiká čo mi zaberali pred tým. Tak som surfoval po internete, a musím sa pridať k názoru čo tu už bol spomenutý - MIGRENY NA ASI 80% pochádzajú z krčnej chrbtice - stuhnuté svaltsvo spôsobuje nedokrvnie, alebo zacviknutie nervu a tie potom môžu spôsobiť tieto nepríjemné stavy. JA SOM MÁVAL MIGRĚNY PRAVIDELNE KAŽDÝ TÝZDEŇ!!! A teraz už mám niekoľko týždňov pokoj ako som začal rehabilitovať a každý deň cvičiť jednoduché cviky na krčnú chrbitu, velmi dôležitý je aj pitný režím, treba veľa piť. Mám aj kolegyňu čo má podobné problémy tá začala pravidelne navštevovať fyzioterapeuta a tiež je problémy ustúpili. PRETO NAJSKOR TO SKUSTE BEZ LIEKOV. Najhoršie je na tom to, že tieto jednoduché rady sa od neuroôóga nedozviete, aspon v mojom pripade to bolo - radšej vám predpíše drahé lieky. Hlavne pre študentov a tí čo májú sedavé zamestnanie ako ja tak to môže byť veľký problém. Aj keĎ máte pociť že už migréna začína dá sa jej cvičením predísť.

vlasta

Ja mam tiez velmi davno migrenu, trapila som sa s nou niekolko rokov. Tiez mi potom neurolog urobil vysetrenia a predpisal mi liek Relpax,ktory mi pomaha, ale musim ho okamzite uzit ako citim prve priznaky. Kolegyna nosi magneticke sperky a tvrdi, ze odvtedy (uz viac ako pol roka) migrenu nemala. Ja ich tiez mam, no migrenu dostavam menej casto ako predtym, ale hned beriem tabletku, lebo viem ,ze mi pomoze a bojim sa ze by som sa musela trapit ako predtym. Mne magneticke sperky vsak vyborne pomahaju na bolesti chrbtice, hlavne krcnej.
Info 0907 669444

janík

myslím,že ide o kombináciu krčnej chrbtice a žalúdka-poznám to.Liečim si to cez krčnu chrbticu s kombináciou brušných orgánov.Už mám dosť dlho pokoj.

jola

ja som sice nikdy nezvracala,ale uz v osemnástich som mala silné bolesti.Robilo mi dobre,ked som si ťukala hlavou jemne o stenu.Dnes som užtrocha pokročila.Na moju migrénu si v prvom rade dám silnu kavu.Nie už keď to fest bolí,ale keď cítim,že to prichádza.Potom už nezaberá.Ak nepomáha,dám si čokoládu.Taká akurátna dávka pre mna je jeden tribyt/čokoláda mi fakt takmer vždy zaberie/.Až Potom nastúpia tabletky,ak ešte treba.Inak,nenosíš okuliare?svagrina si dala laserom operovat oči/a migrénu mala neznesitelnú,ja sa mozem schovať/a odvtedy ju vraj hlava bolí tak 2krát do mesiaca,aj to len slabo

čiernoočka

Ahoj samko,ja sa vtedy necítim ako po opici,asi si ma zla pochopil. Jednoducho ma napína a vraciam, ale zaludok ma vôbec nebolieva. Inak ostatným ďakujem za rady, určite vyskúšam.

samko

Skús tbl. Quarelin-sú na predpis. Ináč to zvracanie mi tam nesedí. Ak sa vtedy cítiš ako po opici, môže sa jednať o žlčníkové problémy, na tom mám ja osvedčený Algifen kvapky, cca 30 - podľa váhy človeka. Papapá.