Ak ju miluješ tak by si od nej nemal žiadať aby sa vzdala svojich šancí alebo nejakého osobnostného rastu. Práve naopak mal by si ju podporovať. Ja som tiež v zahraničí a môj priateľ je v BA, síce chodím dosť často domov, no aj keď som doma nie sme spolu 24 hodín po celý ten čas a funguje nám to zatiaľ super, no my sme boli veľmi dobrí priatelia dlhšiu dobu, čiže sa dosť dobre poznáme. Tak náš vzťah má celkom dobrý a pevný základ. Ak sa dobre nepoznáte a ste od seba dlhšiu dobu, váš vzťah môže byť krehký. Neveru neriešte, ak bude chcieť jeden z partnerov podviesť, tak to jednoducho urobí a nemusí sa o tom ten druhý vôbec dozvedieť. Zožierať sa takýmito myšlienkami je úplne zbytočne sebazničujúce. Koniec koncov najdôležitejší je fakt, že sa k sebe partneri nakoniec vrátia a je medzi nimi pevné puto, ktoré takéto veci neohrozia. Okrem toho človek, ktorý je v zahraničí, myslí úplne na iné veci, ako na neveru, resp. nemá na to čas. Ja som tam šla za prácou + zdokonaliť sa v jazyku. Som tam z tohto dôvodu a venujem sa tomu kvôli čomu som tam šla. Naopak doma je oveľa viac príležitostí na neveru. Takže sa dá v pohode vydržať aj pol roka v zahraničí. Ľudia, ktorí sú "vonku" to inak berú a inak zmýšľajú ako tí čo ostali doma. Nemysli na blbosti ale venuj sa aj ty, niečomu, aby si rástol popri svojej partnerke, pretože paradoxne vás nemusí rozdeliť vzdialenosť ani nevera, ale práve to, že ona sa vyšvyhne do iného levelu ako si ty a nebudete mať spoločné záujmy alebo témy na rozhovor. Okrem toho pre človeka, ktorý odišiel do cudzej krajiny, kde je v konečnom dôsledku sám, odkázaný iba na seba, veľmi potrebuje podporu ľudí, ktorí ho majú radi. Nepotrebuje výčitky a nejaké žiarlivostné scény. Je to dosť náročné na psychiku. Chvalabohu môj partner toto všetko chápe.