Fixný strojček priesvitný

Príspevok v téme: Fixný strojček priesvitný
marhulka_10

Ahojte,

prosím o radu..hľadám nejakého dobrého čelustného ortopéda, ktorý robí v Leviciach,Nitre alebo okolí priesvitný strojček. viem,že sa veľmi neodporúča, že je nekvalitnejší,ale je to pre mňa ako dospelú babu,lepšia alternatíva..
nepoznám osobne nikoho,kto mal priesvitný a preto mám taký problém nejakého ortodonta,ktorý ho robí zohnať..google tiež nepomohol.Takže ak viete poradiť,budem veľmi rada,lebo som už z toho pátrania mierne zúfalá :(
vopred ďakujem. :)

xx213213213

Priesvitny strojcek a neviditelny strojcek su dve rozne veci. Priesvitne - keramicke zamky podla mna vobc niesu neviditelne. To co sa dava potom ako daju strojcek dole davaju taku priesvitnu dlahu co si potom mnohi myslia, ze mali priesvitny strojcek tiez.. Bullshit. Priesvitny strojcek je invisalign alebo Ortocaps alebo podobne a vzdy je to vela priesviotnych dlah nie jedna. Ja som mal 10 na moju miniliecbu. Invisalign, a je super.

nana90

Ja mam aktualne ten priesvitny - invisalign, idem na dlhsie do ciech, tak mi na Heydukovej odporucili Iva Mareka, mam uz sice len donosit 5 dlah doladovania, ale vysledok uz teraz je super, som velmi spokojna. Sestra nosila tiez priesvitny strojcek - ako foliu, ale to je nieco uplne ine - jej to zuby malo zdlahovat aby sa neposunuli naspat. Dostala to ked jej dali dole vonkajsi strojcek. S vysledkom aj s celym priebehom nosenia som velmi spokojna, jedine ked dlahu stratis je to problem, ale nechcela by som asi nikdy tie lepene na zuby, to musi podla mna zavadzat. U Dr.Thurza mi vtedy ponukali aj lacnejsiu variantu - nieco na O, bolo to lacnejsie asi o stvrtinu, tak zvaz to. Ja som s tym bola aj v USA a tam to ma kazdy druhy. V prepocte to vyjde priblizne rovnako ako u MuDr.Thurza, vrelo odporucam

Kristina23

Dobry den, chcem sa spytat ci mi nevie niekto poradit ako to funguje u pana dr.Thurza, ze ci berie aj novych pacientov a kolko sa plati za neviditelny strojcek na jednu (hornu) celust? Velmi by ste mi pomohli! Dakujem

nattal

Dobrý deň, mám priesvitný strojček na zuboch a vadí mi to, že priesvitné gumičky už týždeň po vymenení mi zožltnú (to vytvára dojem žltýh zubov)... Chcela by som sa spýtať, či sa dá nejako tomu predísť, alebo odstrániť zažltnutie gumičiek. Ďakujem

bobo23

Mam aktualnu info k tym cenam, asi zo zimy cca december - bol som tam osobne. Heydukova dr.thurzo - neviditelne strojceky Incognito, Invisalign a Ortokaps sa platia v troch splatkach. Prva je velka lebo sa v nej hradi material co je vraj 2500eur, takze asi 2500 a zvysne dve - prva po cca roku a posledna po dvoch rokoch, to je za obe celuste komplet so vsetkym. Celkovo to stoji = Incognito a invisalign rovnako =5000eur,
Ortokaps je vraj lacnejsia konkurencia Invisalignu cca o stvrtinu lacnejsia, asi tiez v splatkach, robili ho ale len od decembra a este nebol v SR pacient s nim vtedy.

Najlacnejsi vnutorny Forestadent, ale ten je na lahke pripady. ten sa ale neplati v splatkach ale postupne a ze samotne nalepenie je cca 1000eur a cela dvojrocna liecba do 2000 ak jedna celust alebno3-3500 aj hore aj dole. Mna vtedy objednali az na teraz april, takze asi dlha cakacka... som zvedavy

Donnuša

Ahojte , prosím o radu , dnes mi budú poobede lepiť strojček a bojím sa , že mi bude trhať zubár mliečne zuby . Mám posledné 4 zuby a dosť sa bojím že o ne prídem ... Mám otázku : musím mať všetky zuby trvalé ak chcem mať strojček ?

hela1889

ja chodim na Heydukovu, Blava a uuplne ze super :>, ale co viem, su plni a novych pacientov velmi neberu. Ten zlaty strojcek nie je zlaty, iba obsahuje zlato a uz mam zuby uplne vyrovnane. Ked mi ho davali boli jedini v SR co to robili a inde sa nedalo. Stalo to cele cca 2500 eur 1 celust - a myslim,ze to uz je hotovo a pojde to dole, len myslim, ze nemam sa kam ponahlat, uplne som si zvykla, aj mi bude chybat. Zuby sa mi vyrovnali pomerne rychlo.

glamurosa

INVISALIGN-sa vola neviditelny ,,strojcek,,. je to taky fixator z plastu co sa natiahne na zuby, stoji to cca 6000-7000euro! V BA na Heydukovej to robia na celustnej ortopedii.