BABY PORADTE MI...UZ ASI OD 3 RANA MI POMALICKY ODTEKA NEJAKA VODA A NEVIEM CI JE TO PLODOVA VODA ALEBO CO...NIC MA POPRITOM NEBOLI,ZIADNE KONTRAKCIE...NIC...SOM UZ V 9 MESIACI ALE MAM PESAR...NEVIEM CI TREBA IST DO NEMOCNICE KED MA NIC NEBOLI ALEBO NIE...PORADTEEEE
Odtiekla mi plodova voda, co robit?
jancecka z vlastných skuseností:čo som tu písala ako zo mna tiekla tá voda.vôbec ta voda nepáchla.bola som mokrá ako myš.Posteľ,potom nohavičky,sedačka v aute všetko možné.Ked som pred pôrodom ležala v nemocnici,poležala som tam 11 týždnov ako rizikové tehotenstvo,spolubývajucej na izbe z ničoho nič tiež odtiekla.plno vody bolo aj pod posteľom na gumolite ako stála pri posteli.Tiež nepáchla.Môže plodová voda páchnuť ale len ked je už stará.Taká zelenkastá,bledozelenkastá.Ktorej začala tiecť taká tu hned vzali na sálu.Väčšinou sa to stáva v tom prípade ked už žena prenáša.Neboj sa zistíš sama či je to plodová voda či nie.
Druhýkrát mi zobrali vodu v nemocnici,tiež nepáchla bola čistá priesvitná.Totiž ked zapácha tak je už kalná,stará.Ja som si to pozrela aj vo svojom zdravotnom zázname pokiaľ som tam bola.Mala som tam napísané na plodovu vodu,čistá priesvitná voda.Aj množstvo že bola dobrá,aj placentu akej veľkosti bola,aj koľko krvi som stratila pri pôrodoch len na všetko sa nepamätám už z hlavy.Takže netreba sa strachovať dopredu,ked príde čas,všetko zistíš aj sama.Ci už treba do nemocnice či ešte môžeš čakať doma...Všetko dobré.
Jancecka, mne pri oboch porodoch museli prepichnut vak, aby voda vytiekla , ale manzel vravi, ze to pachne ... ja si nepamatam ...:-) ... no moze sa stat kedykolvek, ze ti odtecie - bud len "cvrkas" cely den alebo je to jedna velka supa ... vzdy som lal obavy, ze co ked ma to chyti kdesi v obchode ... Ale nerob si starosti, ked to pride, budes uz riesot to, co bude nasledovat potom ... babatko ... :-0
Ahojte, aké to je, keď odtečie plodová voda? To môže len tak hocikedy bez upozornenia? Len tak a podo mnou kaluž? Je jej veľa? Aj necháva nejaké flaky? Páchne? vôbec netuším :D
slavuska myslím si ,že medzitým si aj porodila.Ja som pred 12-mi rokmi tiež tak začala.Mala som pesar,bola som na začiatku 40-ho týždna.V noci mi stvrdlo bruško,prasknutie a začala mi voda tiecť v posteli.To bolo o pol noci,lenže zo mna strašne tiekla.Bolieť ma tiež zo začiatku nebolelo,krče som nemala.Som sa obliekala a išli sme do nemocnice.Okolo druhej som už mala potom aj bolesti.Malé bolo na svete o piatej.Takže preto si myslím,že si medzitým porodila.
Matej,alebo AlfaOmega? boze ty uz skoro v kazdej teme pises tie bludy...nereagujte na jeho prispevky,nema to zmysel...tie jeho fantasmagorie mna uz len pobavia :)
a teraz som kupila casopis dieta,kde je akurat par stranovy clanok o tom,ze niekto roznasa bludy ze nech zeny rodia doma a kaslu na lekarov,a je tam uplne rozobrate co pri porode vsetko hrozi pre matku a pre dieta....
Matej tvoja sprosta poznamka, ze doktorom a sestram by si napichal do zadku vakciny ma poriadne nahnevala. racionalne zmyslajuci inteligentny clovek takyto blud nepusti z ust! co je v nemocnici, kocurkovo? ze kazdy si robi co uzna za vhodne? akby si bol v obraze- liecebna starostlivost je poskytovana na zaklade vedeckych poznatkov. ziaden radovy lekar a sestra netvoria zakony. oni vykonavaju iba svoju pracu. ci ty v praci robis iba to, co sa ti paci a co chces?
mam za sebou 2 porody,na rozdiel od teba.
nemyslim,ze moje deti maju poskodeny mozog.
za posl.desat rokov to boli moje jedine navstevy nemocnice,cize stahovat sa tam nemusim.
netvrdim,ze sa neda odrodit doma,ani ze je teh.choroba.ale to sme asi vsetci ostatni blazni,ked sa spoliehame na odb.starostlivost.
No teda,ty si macher!Len som zvedava,ak by dieta potrebovalo akutnu pomoc lekara,co by si robil?
utekaj do nemocnice