Co jest pri chudokrvnosti a nedostatku zeleza?

Helus

GOFRUIT,ja nejem biele pecivo,ani sladkosti,a cukor priamo neznasam,ale uz k´je to lepsie,ako pred 3 rokmi,ked som aj sladkosti jedla.A ta melasa mne chuti,tak s tym nemam problemy.CHystam sa na vita stravu,potrebujem ocistit svoje telo,necitim sa v nom vobec dobre.

simka111

Trstinová melasa je super :) Veľa ľudom asi nechutí ale na tu chuť sa dá zvyknúť. ja si ju dávam ráno aj večer a vždy sa na tú chuť teším.

GoFruit

Helus nejes sladkosti? ziaden rafinovany cukor ci bielu muku? Brania vstrebavaniu zeleza.
Daj si post a uvidis ze sa ti chudokrvnost napravi. len si nepamatam ako dlhy je potrebny, skus pohladat na strankach natural hygiene /fast iron deficiency ak vies po anglicky

GoFruit

Iron doplnanie takmer kazdeho mineralu moze rozhodit tie ostatne, preto si to treba riadne nastudovat...napr pomer vapnika a magnezia a fosforu s vit D, ci med a zelezo, vsetko je prepojene. Rozhodne ale co treba je jod /skus lugolov roztok, je vraj najlepsi alebo fortuna vita, k jodu treba brat selen, to ale neviem kolko. |preto je najlepsie mineraly a vitaminy doplnat v organickej forme jedenim vela ovocia (vitaminy) a listovej zeleniny (mineraly).

Maros75

Absolutne ziadny problem. Hodim denne cca 7-10 tabliet aj na lacno a vobec s tym nie je ziadny neziaduci ucinok.Je to prirodny produkt.....

I.ron

Maros75 : zaujimalo by ma, či ti pivovarnické kvasnice nerobia nejaký problém z dlhodobého hladiska, nie som si totiž istý, či nevytvoria nejakú kvasinkovú infekciu al. niečo podobné, prípadne, či sa dá tomu nejako predísť napr. uživanim cesnaku al. niečoho podobného.

Maros75

I.ron- Ja to uzivam uz asi dva roky a citim sa fajn. Je tam toho akurat pre cloveka. Nie vela a nie ani malo.V podstate zvysok dostanes do tela inou stravou.

I.ron

Niečo som zachytil o tom, že v strave europanov je málo jodu, napriek tomu, že máme jodizovanú soľ - pozrel som na ten jodamin a písané je, že jod je v biologickej forme, čo je ak predpokladám správne forma dobre využitelná organizmom.

Včera som kúpil len základnu formu ale ako som pozeral, okrem jodaminu sú aj iné formy, napr. zo selenom ...

Len by ma zaujimalo, či je toto extra zastúpenie niektorého konkretneho minerálu v rovnováhe s tými ostatnými, aby nedošlo ku rozhodeniu ich vzájomeho učinku.