Aky displej sa vam pači matny či lesklý? Vedeli by ste mi napísať aj vyhody alebo nevyhody oboch? Dakujem
Displej na notebooku - matný či lesklý?
Matný by som si vybrala znova, takže jednoznačne. Leský má zase kvalitnejšie farby, aspoň to tak vnímam, ale vadia mi odrazy - ak tam vidím napr. seba alebo okolie, ruší ma to. Ale dá sa na to zvyknúť.
Ja ma lesklý a som s nim spokojna, nepouživam ho vonku iba doma a ak mam silne svetlo v izbe od okna tak si pristem. Mala som matny displej na počitači potm som si kupila notebook s týmto lesklým, lebo iný nemali a zdaju sa mi farby pestrejšie, take prirodzenejšie fotky akokeby mal.
ja mam leskly a za slnecneho dna v nom vidim akurat tak samu seba....je to uplne na nic
jednoznace matny
nie ktorý sa nám páči :-) jednoznačne je pre zrakovú pohodu vhodnejší matný, na lesklom vnímaš všetky odrazy a ak notebook nemáš možnosť vhodne umiestniť, aby ti nedopadalo priame prirodzené alebo umelé osvetlenie, vzniká zbytočná zraková záťaž z odrazov svetla. problém je, že je ťažké nájsť NB vhodných parametrov s matným displejom a navyše s priaznivou cenou.
výhodou lesklého displeja je v pejoratívnom zmysle to, že ak nemáš k dispozícii zrkadlo, a nemáš web kameru, môžeš použiť na úpravu zovňajšku lesklý displej :-))
výhoda matného je, že nevidíš odrazy svetla vo dne,lesklý je ako zrkadlo.
Matné displ.bývajú drahšie.