moja nazor:
Vsetko sa da vyliecit.
len niekedy je tazko najst vhodny sposob..ktory je individulany.
moja skusenost:
Znizena funkcia stitnej zlazy diagnostikovana po poruche nalady,odvtedy takmer 3 roky na Euthyroxe, ustalili mi davku 75ng. O nic lepsie som sa s Euth. necitila a mala som aj zapchy, bola mi casto, zima. Lekarka tvrdila, ze to musim uzivat dlhodobo,ze hormony musia byt "v norme" (co neboli , ked som k nej prisla).Rozhodla som sa prejst na inu liecbu, alternativnu. Uzivala som olej Fortuna Vitae, je treba postupne vysadzovat Euthyrox, ak sa clovek rozhodne pre tento krok. Poradili mi to dvaja liecitelia nezavisle od seba, ktorym som doverovala. Po pol roku na Fortune Vitae som presla na lacnejsi rybi olej s jodom. Obcas aj jodova tinktura na kozu, podla RNG. Zmenila som endokrinologicku,lebo som nechcela tejto klamat. Nova ma vysetrila, aj ked neliecila podla nej.Vysledky dobre, hormony v norme aj bez liekov. Raz som si to dala vysetrit aj sama ako samoplatca,su tam dlhe terminy u doktorky. Aj po roku a pol "len" na olejoch a jode som nemala hormony mimo normu (a to som si dala vysetrit aj FT3, co bezne nerobia, ale je to vraj dolezite podla jednej knihy (s nazvom Stop the thyroid madness). Telesne priznaky sa mi zlepsili, ale nezmizli. Je urcite dolezite ma stitnu zlazu fungujucu.., nepodcenujem jej podporu (aj prirodne lieky neliecia, len podporuju, no su podla mna vhodnejsie ako umele tabletky). Tolko zatial k tejto teme. Drzim palce.