Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Stitna zlaza - znizena funkcia

Príspevok v téme: Stitna zlaza - znizena funkcia
jaja:)

chcem vediet ci sa da vyliecit znizena funkcia stitnej zlazy(mam 16)
nechcem brat lieky do konca zivota to si radsej necham vypadat vlasy
zistili mi zatial len krvnymi testami znizenu funkciu...
som zvedava na spravu od gastrologa a endokrinologa
bojim sa ze liecbou velmi priberiem atd.

este poznamka: mam velmi male prsia...moze to suvisiet so zlou funkciou stitnej zlazy ?

modracik

jaja:ja mam skusenosti s prirodnymi doplnkami vyzivy,ked su kvalitne, da sa to vyriesit i tak,bez vedlajsich ucinkov.Niekto tu pise aj o uprave stravy, co je samozrejme tiez dolezite.Ak mas zaujem o blizsie info,tak cez meil,rada poradim.

RNG

Inac existuju aj vymrazene vytazky zo zliaz, ktore obsahuju hromadu roznych materialov, potrebnych na prislusne zlazy. A to su prirodne latky, nie chemicke lieky, takze kto chce, moze aj to brat, okrem jodu a selenu.Hladaj to pod Raw thyroid, freeze dried, a najlepsia kvalita je Novozealandska, kde sa kravy volne pasu na chemicky "neosetrovanej " pastvine, beZ hormonov a antibiotik.

jajaja295

ana_slava
tiez berem len ryby olej s jodom + selen + magnezium a tiez mi stanovili znizenu funkciu...nemala si zaroven aj zhorsenu kvalitu vlasov prip. nemavala si studene dlane? to je moj pripad, ja som uz uplne vysadila euthyrox, uzivala som posledneho pol roka 25mg, ale opat mi zacalo busit srdce a mavala som zapchu...ako som bez hormonov, ziadne busenie ani zapchu nemam

ana_slava

moja nazor:
Vsetko sa da vyliecit.
len niekedy je tazko najst vhodny sposob..ktory je individulany.
moja skusenost:
Znizena funkcia stitnej zlazy diagnostikovana po poruche nalady,odvtedy takmer 3 roky na Euthyroxe, ustalili mi davku 75ng. O nic lepsie som sa s Euth. necitila a mala som aj zapchy, bola mi casto, zima. Lekarka tvrdila, ze to musim uzivat dlhodobo,ze hormony musia byt "v norme" (co neboli , ked som k nej prisla).Rozhodla som sa prejst na inu liecbu, alternativnu. Uzivala som olej Fortuna Vitae, je treba postupne vysadzovat Euthyrox, ak sa clovek rozhodne pre tento krok. Poradili mi to dvaja liecitelia nezavisle od seba, ktorym som doverovala. Po pol roku na Fortune Vitae som presla na lacnejsi rybi olej s jodom. Obcas aj jodova tinktura na kozu, podla RNG. Zmenila som endokrinologicku,lebo som nechcela tejto klamat. Nova ma vysetrila, aj ked neliecila podla nej.Vysledky dobre, hormony v norme aj bez liekov. Raz som si to dala vysetrit aj sama ako samoplatca,su tam dlhe terminy u doktorky. Aj po roku a pol "len" na olejoch a jode som nemala hormony mimo normu (a to som si dala vysetrit aj FT3, co bezne nerobia, ale je to vraj dolezite podla jednej knihy (s nazvom Stop the thyroid madness). Telesne priznaky sa mi zlepsili, ale nezmizli. Je urcite dolezite ma stitnu zlazu fungujucu.., nepodcenujem jej podporu (aj prirodne lieky neliecia, len podporuju, no su podla mna vhodnejsie ako umele tabletky). Tolko zatial k tejto teme. Drzim palce.

dražena

Tiež mám zväčšenú štítnu žľazu so zníženou činnosťou, po troch rokoch užívania leikov sa stav nezlepšil, naopak, našli mi na sono ďalšie uzlíky a cysty.
Na radu priateľky som začala užívať Hippokratin - dnes po roku mám štítnu zmenšenú, cysty zmizli - ešte je tam pár uzlíkov a napriek tomu, že hormóny už neberiem, činnosť je v poriadku.

RNG

Stitna zlaza nevyhnutne potrebuje jod a dnesny svet je plny chloru, bromu a fluoru,, ktory nas o jod oberaju. Takze je rozumne si ho doplnovat. Viac cez Google.sk uvedenim rng jod.
Takm isto je dobre doplnovat si aj ine, ktorych mame v potrave malo ako selen, zinok, vitamin C, E a D-3, mikrovlakniny a obcas nasadit kvalitne probiotika,, lebo pri nasej cistote a sterilite prichadzame o prirodzeny zdroj probiotik a ked si ich nahodou vyhubime antibiotikami, kedze ich nedostanene s potravou, premnozia sa v crevach rozne parazitne skodlive kultury, ktore su odolne na atb(plesne, candida, MRSA, VRE, clostridium difficile atd)a sposobia vazne ochorenia.

Irén

O tom či sa dá vyliečiť štitna žlaza,by vedeli skôr tí ktorí sa o to už pokúsili,Písali v téme Endokrinologovia- prosím o názor,tu dosť popísali pitie oleju s jodom - napr. evellina,ale na škodu tu už nechodí tak sa nevie či jej pomohol.Ja by som tiež začala s užívaním,ale s kým sa o skúsenosť podeliť,keď tí ktorí ho pili tu už nechodia....

iva1

ahojte
rada by som pokecala zniekym čo ma problémy ako ja zo štítnu žľazu mne našli zväčšenú a vysoke hormóny dali mi leky a tak mi znižily ,že som bola až pod 5,15 odpíšte budem rada pa

jaja:)

na gastre mi zistili ze mam zaludok uplne v poriadku...az na pravdepodobny zapal vajecnikov hm mno tak to nebolo slepe crevo co ma tak bolelo...
na endokrinologii som este nebola som ale veelmi zvedava