Nenapíšem sem nič konkrétne, pretože každý určite vie, o čo sa jedná. Čítala som si tu neskutočne veľa príspevkou, ale nič nové som sa zatiaľ nedočítala. Ak má niekto niaky extra-nadčasový nápad, ktorý som ešte nečítala, nepočula a neskúsila - PÍŠTE!
Mykoza-vyskúšala som už všetko
Ja chodím k takej staršej pani, ona je súkromná.. Prešla by som len k súkromnej a uvítala by som, keby bola mladá.. Ale kde hladať, tak to netuším.
elegia/ to ze ta "pozrie" nestaci! kludne zmen gyn. znova! ja som zmenila 5-6x kym som nasla dobreho gyn.
Tento sucastny gyn.sa snazil a porobil vsetky potreben vysetrenia. predchadzajuca gyn. ma vzdy iba pozrela a nespravila kultivaciu-vyter. sucastny gynekolog sa divil preco mi stale predpisovala cipky na candidu -kvasinky a nezaberali a pritom som mala zmiesnau infekciu kvasinky so streptokokmi
Mykóza vzniká stále, keď sa naruší rovnováha flóry v pošve. Na narušenie rovnováhy je veľmi veľa vplyvov : hormonálne - pred alebo po menzes, psychické - stres, napätie, fyzické - únava, metaboĺické - cukor (nadmerný príjem cukru), anémia...rodidlá - zápaly vaječníkov, vajcovodov, močových ciest...a preto liečba je zdĺhavá a často sa vracia...ak máte pohl. styk, tak nakazíte aj partnera, ktorý nemusí mať problém - ale ide o mykozu, teda pliesne, tak problém bude mať...ak sa partner nelieči s partnerkou, je to ako začarovaný kruh..stále dookola...ako prvá pomoc je dobrý canesten masť na vonk. rodidlá a na pošvu vkladanie tabliet na noc do pošvy...pomáha to...pohl.styk obmedziť, alebo len s prezervatívom...upraviť cukor v strave, vyhýbať sa stresom, nechodiť v chladnom počasí s holými bedrami, nehovoriac o sedení na kameňoch a pod...každá žena musí pátrať sama, kde asi príčina je...
akinom007: gynekologička ma vždy len pozrie a dá mi lieky a popritom frfle, že už na mne aj tak vyskúšala všetko. Toto je moja tretia doktorka a posledne už som to riešila radšej s lekárničkou, myslím, že mi poradila asi v rovnakej kvalite :D lekárstvo je smiešne a mne sa tam už ani len nechce..
slniečko_xxl: ak sa ti nechce, nikto ťa nenúti. Toto je dobrovoľné fórum, ak sa nemýlim.
elegia: Velmi sa mi nechce, ale daj mail, mozno ti pomozem.
mozem sa vas spytat? neviem ci je to mykoza alebo tak, ale trpela som nou, no po case to preslo, respektive mi predpisal moj gynekolog nato nejake tabletky.. odvtedy som problemy nemala ale teraz sa objavili zasa.. svrbenie, palenie, no teraz mi akurat konci menzes, cez neho chvalaobhu nic nepocitujem, avsak teraz uz ked mi konci (posledny den), tak pocitujem taku bolest, pri \"vchode do posvy\" a neviem ci je to mykoza alebo co vlastne, lebo zatial take som nic nemala, len svrbenie palenie, ale toto je vyslovene bolest :( vie mi niekto poradit? dakujem velmi pekne
elegia/ ok prepac, ais som nejak prehliadla ze nemas partnera:). dobre a este jedna otazka, tvoj gynekolog ked prides na vysetrenie rozbi ti zakazdym aj kultivaciu??? aj nasledne po dobrati cipkov kontrolnu kultivaciu? pytam sa preto lebo viem ze vela vela gynekologov to nerobi
-odkaz odstránený-
prekopirovala som to pre pripad,keby nahodou sa tento clanok niekedy stratil zo stranky...a tu na zdravi dufam,ze ostane a budu moct si ho precitat vsetci,koho to trapi...
Čo je zakázané?
• cukor, cukrovinky, koláče, med, sirup, sušené ovocie, výrobky z instantného kakaa
• sladké druhy ovocia (banány, hrozno, mandarínky, broskyne) kompóty, konzervované ovocie, džemy
• konzervovaná zelenina, hotové výrobky zo zemiakov, kečup, sójová omáčka
• marinované mäso
• ovocné jogurty, jedlá
obsahujúce cukor, múku a konzervačné látky
• biela múka, lúpaná ryža, obilné klíčky, prípravky na zahusťovanie omáčok, cestoviny z bielej múky
• alkoholické nápoje s výnimkou suchého vína
• instantné a sladené nápoje, čaje
Čo je dovolené?
• čerstvá zelenina, huby
• z ovocia iba citróny, grepy, kyslé hrušky a kyslé odrody jabĺk
• jogurt so živými kultúrami, mäso (okrem bravčového), morské plody, ryby
• mlieko
, syry, tvaroh, vajcia, želatína
• celozrnné výrobky, chlieb
z kvasu, pohánka
• čaj
lapacho, čaj maté, minerálna voda, zeleninové šťavy
• semená a orechy
• umelé sladidlá
Obmedziť by ste mali aj kávu a čierny
čaj, pretože oba nápoje pôsobia kyselinotvorne. Soľou by ste mali šetriť
a uprednostnite radšej čerstvé bylinky
. Kúra by mala trvať 3 – 6 mesiacov. Ak sa po nej príznaky infekcie
neobjavia, môžete siahnuť aj po ,,zakázaných“ potravinách, ale iba v malých množstvách a k tým, v ktorých ste ich dovtedy konzumovali, sa už nikdy nevracajte. Uvidíte, že čoskoro sa kvasinková infekcia stane minulosťou