Cestovanie a batozina

Sjue67

tiež mám dobrú skúsenosť s tvrdými škrupinovými kuframi :) treba dobre vyberať, každá značka ma niečo do seba

anjelik1678

caute, aky kufor by ste mi doporucili na dlhsi let? potrebuje aby nieco vydrzal, nie ze sa mi niekde rozpadne na sluzobke. dakujem

dobra vila

Phaaa, radim ti, notebook jedine k sebe!!!
Moj brat cestoval raz do Hong Kongu kvoli pracovnej zalezitosti a bol nuteny si vlozit laptop do batoziny, kedze to bol fakt taky velky laptop, pracovny, omnoho vacsi ako ten klasicky. UKRADLI HO Z BATOZINY!
A to dokonca tak, ze jeho kufor nebol otvoreny a zamka nebola znicena. Predpokladali sme, ze to museli urobit nejako tak, ze presvietili batoziny, uvideli, co tam brat ma, otvorili zamku (resp.vylomili) a vsadili dnu taku istu. Ti tam musia mat plno vymozenosti... Takze notebook bol fuc a vies co si mozes reklamovat, aj ked si to mal poistene...
Nehorazne ma zaraza, ako si to ti curaci mohli dovolit, toto je sila. Nech im zhniju tie zlodejske prsty...
Vsetko cenne majte pri sebe, pokial sa da a nenariadia vam inak... nikdy neviete, na akych podlych ludi narazite.

sasskia

batozina na osobu je do15kg,teda u nizkonakladovych spolocnosti/az sa nemylim/ pokial mas viacej,musis si doplatit za kazde kilo navyse a poviem ti,nie je to vobec lacne. my, ked sme leteli na dovolenku sme problem v Bratislave nemali, na ceste spat sme uz leteli nizkonakladovou spolocnostou a ta pozaduje mat na osobu nizsiu vahu, tak sme museli doplacat. no bolo to take drahe, teda kazde kilo navyse, ze sme rozmyslali nad tym, ze sa nam oplati radsej niekolko osobnych veci-handier vyhodit do kontajnera, ako platit navyse.

mate59

ideš na dovolenku, batožina do lietadla je 15 alebo 20 kg závisí od let. spoločnosti.
Notas len na palubu ! Do príručnej tašky neber sprey,nožničky, pilník,nožík a pod., ani tekutiny/pitná voda/,ani vaščie balenie kozmetiky ako 100 ml všetko toto do velkej batožiny.Foťák si daj do príručnej tašky,všetko ide na pás cez rentgen.

datelinka

samozrejme aj fotoaparát aj notebook do príručnej batožiny. nemusíš mať extra puzdro na foťák, ak ti vojde do kabely alebo batoha ktorý máš so sebou na palube. priprav sa na to, že budeš pri skeneroch vyberať techniku z obalov, batoha, či tašky.