Žiadost o nadlimitný počet prúžkov

Príspevok v téme: Žiadost o nadlimitný počet prúžkov
janka496

Dobrý deň,postrehla som, že v starších konverzáciách sa písalo o tom,že sa dá podať žiadosť o nadlimitný počet prúžkov. Chcela by som to vybaviť pre môjho priateľa,ktorý sa ešte stále bojí cukrovky a minie preto veľmi veľa prúžkov, no neviem, či je to ešte stále aktuálne alebo či treba splniť niake konkrétne požiadavky. Prosím o pomoc,ak máte v tomto obore niake skúsenosti, či poznatky. Ďakujem veľmi pekne.

DiabetikIvo

DNES JE POSLEDNÁ MOŽNOSŤ PODPORIŤ HROMADNÉ PRIPOMIENKY DIABETIKOV K NÁVRHU KATEGORIZÁCIE ZDRAVOTNÍCKYCH POMÔCOK !

Ak ste ešte nepodporili hromadné pripomienky diabetikov k návrhu kategorizácie zdravotníckych pomôcok, tak sa prihláste na lt.justice.gov.sk (ak nemáte konto, tak si ho urobte a vyplňte svoj profil) a potom si kliknite na odkaz Hlavná stránka a tam v časti "Aktuálne hromadné pripomienky" a potom zvoľte postupne jednu z nasledujúcich pripomienok a na jej stránke kliknite na "Podporiť pripomienku":

Hromadná pripomienka rodičov diabetických detí. - link: lt.justice.gov.sk

Hromadná pripomienka diabetikov Slovenska k návrhu kategorizácie zdravotníckych pomôcok č. S18833-OL-2010 - link: lt.justice.gov.sk

Neváhajte a podporte obidve pripomienky, ktoré môžete podporiť dnes do 24:00 hod, ale je možné že sa bude podporujúci hlas dať poslať aj po polnoci, ale na to sa nedá 100% spoľahnúť a preto ho pošlite radšej hneň teraz po prečítaní tohto oznamu.

DiabetikIvo

Alenka,

nie je pravda, že dospelý diabetik musí cítiť hypoglykémiu...

Pri liečbe humánnymi inzulínmi a inzulínovými analógmi môže byť pociťovanie hypoglykémie potlačené...

V USA boli dokonca protesty keď firma Novo Nordisk prestala do USA dovážať inzulíny vyrobené z hovädzích a prasačích pankreasov, ktoré nemajú účinok potláčania klasických pocitov hypoglykémie. A mám taký dojem že boli z toho dokonca aj nejaké súdne spory...
====================
Alenka a Janka,

čo sa týka preplácania nadlimitného množstva prúžkov do glukometrov, tak si k tomu vypočujte ako sa k návrhu na zvýšenie limitu postavili členovia Kategorizačnej komisie v dňoch 17.až 19. marca, kedy prejednávali 9 bodov januárovej Hromadnej pripomienky diabetikov SR k januárovému návrhu Kategorizácie zdravotníckych pomôcok, ktorý platí od 1.apríla 2010.

Zvukový záznam z prejednávania bodu č.1 tejto hromadnej pripomienky, v ktorom bol návrh na zvýšenie počtu prúžkov pre všetky skupiny diabetikov, si môžete stiahmuť vo formáte MP3 z adresy: www.4shared.com , pre stiahnutie je potrebné použiť heslo "diabetik" (bez úvodzoviek).

Z tohto záznamu jejasné, že poisťovne nerobia problémy s preplatením nadlimitného množstva a pokiaľ mám aj ja informácie od viacerých žiadateľov o nadlimit, tak zatiaľ každému vyhoveli...

Niektoré poisťovne však iba na kratšie obdobie - väčšinou na tri mesiace... A potom je potrebné podať žiadosť znova...

Je to byrokracia a krátkozrakosť podobného druhu, ako keď za socíku kamarátovi - tiež diabetikovi s DM1 vojaci na prvom odvode nedali hneď "modrú knižku", ale dostal odklad na rok, lebo že sa môže z toho za rok vyliečiť...

U poisťovní je to asi tak, že keď sa podľa našich zákonov raz za 1/4 rok mení kategorizácia zdravotníckych pomôcok, tak nechcú preplácať nadlimit na dlhšie obdobie...

Ak to chcete zmeniť, tak sa pridajte k tým ľuďom, ktorí už podporili aprílovú Hromadnú pripomienku diabetikov SR k novému návrhu kategorizácie zdravotníckych pomôcok, ktorý bude platiť od 1.júla 2010.

Aj v tejto novej hromadnej pripomienke je v bode č.1 návrh na navýšenie limitov pre prúžky do glukometrov pre všetky typy diabetikov, teda nielen pre inzulínových, ale aj pre tých ktorí sa liečia iba tabletkami a diétou.

Hromadnú pripomienku môžete podporiť, prihlásením sa na server lt.justice.gov.sk kde si ak nemáte už vytvorené, vytvoríte svoje užívateľské konto, prihlásite sa pod zadaným menom a heslom, potom vyplníte formulár na ktorý sa dostanete po kliknutí na odkaz skrytý pod textom "Môj profil a nastavenia" - tu vyplňte pravdivo všetky svoje osobné údaje (ináč môže byť zaslaný hlas neplatný) a po ich vyplnení a potvrdení prejdite na hlavnú stránku Portálu právnych predpisov kliknutím na "Hlavná stránka" a tam si v strednej časti stránka "Hromadné pripomienky" nájdite Hromadnú pripomienku diabetikov SR, kliknite na odkaz a na zobrazenej stráne na spodu stránky kliknite na tlačítko s textom "Podporiť pripomienku" čím potvrdíte, že chcete zvolenú hromadnú pripomienku podporiť...

Hromadnú pripomienku môže podporiť každý občan SR starší 18 rokov do 5.mája 2010 24:00 hod.

Ak by ste mali s tým problém pošlite mi e-mailom správu...

Alenka82

Janka, poziadat moze, ale myslim si, ze mu to poistovna neschvali. Mojej vtedy 1,5 rocnej dcere zistili vlani DM I. Poistovna jej schvalila nad limit 50 ks pruzkov. Aj to iba na tri mesiace. Potom sa musela davat nova ziadost.
A bolo tam zdovodnenie nasej diabeticky, ze jej ako malickej musim merat glyk. 8x denne. Tak si to spocitaj, aky su tam strasny .... Ale nech skusi, drzim palce.
A priateľovi povedz, nech sa neboji. Pre diabetikov su zivotu nebezpecne hypoglykemie. A tie on ako dospely clovek urcite citi. A ako pise \"eng\", pojde vlastne iba nastavenie.

DiabetikIvo

Podľa dostupných informácií bolo koncom roku 2008 na Slovensku spolu 302361 diabetikov, z toho 72 867 bolo liečených inzulínom.

Odo dňa 21.4.2010 môže každý občan SR (nemusí to byť iba diabetik, alebo rodič diaťaťa s diabetom) podporiť Hromadnú pripomienku diabetikov SR, ktorá žiada zlepšenie zabezpečenia diabetikov zdravotníckymi pomôckami.

Od 21.4. do dnes t.j. 25.4.2010 poobede túto pripomienku podporilo iba 381 podporujúcich hlasov. Na počet diabetikov žijúcich v SR je to strašne málo a pokiaľ hromadnú pripomienku nepodporí aspoň 500 ľudí, tak z nej ostane iba "vecný podnet" ktorým sa Kategorizačná komisia zaoberať na svojom rokovaní vôbec nemusí...

Aby sa komisia zaoberala podnetmi občanov, musia ich podať ako hromadnú pripomienku a tú musí podporiť viacej ako 500 občanov SR, až potom sa z vecného podnetu zmení na "závažnú pripomienku" a tú už musí zo zákona Kategorizčná komisia prerokovať na svojom zasadaní.

Do 5. mája máte možnosť podporiť Hromadnú pripomienku, ktorá pre každého slovenského diabetika žiada väčšie množstvo prúžkov do glukometra.

Opakujem pre každého!!! Nielen iba pre tých ktorí sú liečení inzulínom, ale aj pre diabetikov liečených iba diétu, alebo diétou a tabletkami (PAD).

Uvedomte si prosím Vás jednu vec, pokiaľ nebudete sami bojovať za svoje práva, tak žiadne zlepšenie dostupnosti pomôcok pre diabetikov nie je možné očakávať...

DiabetikIvo

Ahojte,

odteraz až do 5.mája 2010 24:00 hod môžete posielať svoje hlasy na podporu Hromadnej pripomienky diabetikov Slovenska k aprílovému návrhu kategorizácie zdravotníckych pomôcok, ktoré sa dotýkajú aj nás diabetikov.

Link na hromadnú pripomienku: lt.justice.gov.sk

Posielajte svoje hlasy čím skôr aby sme dokázali prekonať magickú hranicu 1000 hlasov.

Ďakujem každému, komu nie je ľahostajná situácia s dostupnosťou niektorých pomôcok pre diabetikov, za jeho podporujúci hlas.

eng

Diabetik môže stále požiadať svoju zdravotnú poisťovňu o nadlimitný počet prúžkv do glukometra.

Musí to urobiť v spolupráci so svojim ošetrujúcim diabetológom. Viacej informácií nájdeš v diskusných príspevkoch od Ivana na webe www.diabetikinfo.sk

A nemysli si, aj tí čo sa neboja cukrovky minú veľa prúžkov... Jednoducho sa merajú často nie z dôvodu nejakého strachu, ale preto, aby si mohli upravovať dávky inzulínu podľa aktuálnych potrieb organizmu a aktuálnych hodnôt cukru v krvi (glykémie)