čo myslite čo preziva človek ktorý sa rozhodne skoncovat so zivotom?
Co preziva clovek...
vacsina ludi ktoi spachali samovrazdu to spravili vo velkom soku alebo pod vplyvom nejakych omamnych latok.najhorsie ale je ked si to ludia dopredu planuju.musi to byt hrozne planovat si vlastnu smrt.myslim ze ja by som to nedokazala.podla mna by ale nikto nemal samovolne skoncovat so svojim zivotom, ked si ho sam nedal tak preco by mal pravo si ho sam vziat?
je velmi tazke znasat stratu. akukolvek. je to traumaticky zazitok, a o to vacsi ked je clovek citlivejsi...ale polozi to aj navonok tvrdasa. aj ked to nemusi davat najavo...poznam vela ludi, ktori prezili rozne traumy v zivote a vyrovnavaju sa s tym rozdielne. zalezi aj na tom ci si s tym vedia poradit aj sami alebo potrebuju trosku pomoct...ci uz medikamentozne (to ale problemy neriesi...je to len taka barlicka...) a velmi dobra a ucinna je psychoterapia.
traumaticke zazitky zanechaju v duci cloveka velke diery...ale daju sa zaplatat...ak ked stopy vzdy ostanu...
aj ja som rada ze som tu silu nasla...teraz vidim aky je zivot krasny...ale v tej chvili som nevidela zmysel v nicom...nemala som motivaciu zit. musela som tvrdo na sebe makat aby som sa dostala az sem...a stale este tvrdo makam a stale sa posuvam dalej a dalej
Ďakujem Vam všetkym.......
ja sa iba snazim to pochopit....lebo tolko mal priatelov ludi s ktorymi mohol ist na pivo a robil plany do buducna sam hovoril ze by to nikdy neurobil.......ked dosla rec nato je to nepochopitelne......asi nevedel o tom hovorit....alebo myslite si ze môze byt taky skrat v mozgu? ja si skor myslim ze sa asi trapil......velmi:(
cokoladka....je super ze si nasla tu silu neurobit to on tu silu nenasiel a teraz.....:(.......
anjelik a mozno prave to je to ze nema sa komu zdoverit kedze tych co miloval ho zradili a uz sa neciti milovany nema nikoho a preto tiez chce skoncit so vsetkym
on sam nevidí iné východisko zo situácie myslí si že tým sa to vyrieši pre neho abo aj pre ostatných ale si myslím že keby sa dakomu človek zdôverí a nedusí to v sebe tak by nebolo toľko samovrážd =(
beznadej, bezmocnost ako bolo spominane...ziadny zmysel bytia...clovek nevidi cenu v nicom co robi...nevie rozmyslat racionalne...jediny zmysel vidi v konci...parkrat som sa pokusila odist z tohoto sveta...takze viem o com pisem. ale aj to mi dodalo vela sil a energie a teraz vidim veci uplne inak.
ulavu, ze sa zbavi problemov....
bezmocnost a beznadej...