Možete mi poradit čo je dobre na zniženie krvneho tlaku? Liečim sa liekmi na tlak liekmi(brala som už asi troje) uživam magnezium,cesnakove tablety ,pohyb mam.Nechapem čim to je,ale tlak sa mi pohybuje stale na hranici 140/90 alebo viac.Viete mi poradit prosim???
Vysoky tlak a nič nezabera:(
Si nevieš predstaviť koľko takých ľudí poznám, čo sa na tom kolotoči vezú a nedajú si poradiť. Si prečítaj vedľajšie účinky na takom papieriku priloženom ku liekom.:)
Si nevieš predstaviť koľko takých ľudí poznám, čo sa na tom kolotoči vezú a nedajú si poradiť. Si prečítaj vedľajšie účinky na takom papieriku priloženom ku liekom.:)
martinmlm, vdaka. Teraz uz konecne viem: tak teda minister zbohatne, ked si niekto "liecbou vysokeho tlaku znici oblicky !!" .. jaaaj, tak je to teda ...
Ešte doplním: vysoký tlak spôsobuje aj potláčaný hnev, raz za čas vypusti paru.
Zmeň stravu špeciálne na obličky. Vynechaj čo im škodí a jedz čo im prospieva. Nájdeš v knihách: Krížovka života od Jozefa Jonáša, Jedlo ako jed, jedlo ako liek od Výber Readers digest, Babkine bylinky... S liekmi opatrne. Vezmeš na tlak a zničíš si obličky, dostaneš na obličky a zničíš si pečeň, vyskočí ti cholesterol a máš kolotoč a peniažky vyberá minister zdravotníctva.:)
Ved ani ja som to tak nemyslela.
ivana ja som to nemyslela tak že som zjedla tri lieky a nič.Ale to že som uživala 3 rozne druhy liekov a nič nezabera!
holter som nemala to je pravda
Hollter si absolvovala?
Kup si tlakomer (na rameno !, ziadne predlaktie, zapastie, psty a pod), meraj sio doma tlak po 5-10 min. sedeni, bez rozculovania, zapisuj, aj tep. Toto zober k doktorovi, ktory ti nastavuje liecbu. Neostava ti nic ine, len spolu s doktorom hladat. Trpezlivost na oboch stranach. Liek(y) treba uzivat aspon mesiac, kym ich vyhlasis za neucinne. Liekov su stovky, kombinuju sa, v sucasnosti casto uz od zaciatku liecby. Prepac, ale po 3 liekoch vyhlasit, ze nic nezabera, je totalna hovadina. Drzim ti palce.
nesolit...to je dobre na tlak..ale to asi robis, ze?