Možete mi poradit čo je dobre na zniženie krvneho tlaku? Liečim sa liekmi na tlak liekmi(brala som už asi troje) uživam magnezium,cesnakove tablety ,pohyb mam.Nechapem čim to je,ale tlak sa mi pohybuje stale na hranici 140/90 alebo viac.Viete mi poradit prosim???
Vysoky tlak a nič nezabera:(
Nuz na znizenie stresu je plno roznych prostriedkov, od cvicenia(yoga, thaichi, dlhe prechadzky a meditacia) az po rozne vitaminy a doplnky na neurotransmitery(mineraly, vitaminy B, Sam-e, 5-HTP,St. Johns Wort, GABA, lecitin, L-dopa)
Samozrejme zlepsenie priechodnosti ciev cistenim od usadenin lecitinom, riedenie krvi enzymami(nattokinaza, serrapeptaza...) a vasodilatacia vytazkiami z hlohu(tj nie len caj, ale silnejsie a vacsie davky vytazkov), to vsetko pomaha na tento problem.
Na kolko ktore komu, to je velmi individualne, ale toto je asi cely obraz z hladiska potravin a doplnkov .
Samozrejme odvodnovanie znizi mnozstvo krvi v cievach a tym znizi tlak, ale to je zialbohu len kratkodobe a zahusti zaroven krv, co osobne nepovazujem za zdrave.najma ked sa to prevadza skodlivymi chemikaliami na pecen a ladviny.
Prirodne prostriedky na odvodnenie su napr medvedie hrozno
Nuz na znizenie stresu je plno roznych prostriedkov, od cvicenia(yoga, thaichi, dlhe prechadzky a meditacia) az po rozne vitaminy a doplnky na neurotransmitery(mineraly, vitaminy B, Sam-e, 5-HTP,St. Johns Wort, GABA, lecitin, L-dopa)
Samozrejme zlepsenie priechodnosti ciev cistenim od usadenin lecitinom, riedenie krvi enzymami(nattokinaza, serrapeptaza...) a vasodilatacia vytazkiami z hlohu(tj nie len caj, ale silnejsie a vacsie davky vytazkov), to vsetko pomaha na tento problem.
Na kolko ktore komu, to je velmi individualne, ale toto je asi cely obraz z hladiska potravin a doplnkov .
Samozrejme odvodnovanie znizi mnozstvo krvi v cievach a tym znizi tlak, ale to je zialbohu len kratkodobe a zahusti zaroven krv, co osobne nepovazujem za zdrave.najma ked sa to prevadza skodlivymi chemikaliami na pecen a ladviny.
Prirodne prostriedky na odvodnenie su napr medvedie hrozno
Jednému kamarátovi - podnikateľovi nezaberalii žiadne antihypertenzíva. Nakoniec jeden múdry internista mu nasadil antidepresíva - a čuduj sa svete tlak išiel dole. Kamarát však nemá rád lieky a tak z toho vyvodil jednoznačnú odpoveď - má to zo psychiky, z nervovo - i keď si to dovtedy nepripúšťal. A tak začal chodiť k psychológovi. Okrem toho si kúpil domáci prenosný biofídbek emWave s ktorým cvičí relaxáciu. Odvtedy má pokoj a keďže som mal rovnaké problémy, jeho rada mi padla vhdo. Doporučujem aj Vám.
Jednému kamarátovi - podnikateľovi nezaberalii žiadne antihypertenzíva. Nakoniec jeden múdry internista mu nasadil antidepresíva - a čuduj sa svete tlak išiel dole. Kamarát však nemá rád lieky a tak z toho vyvodil jednoznačnú odpoveď - má to zo psychiky, z nervovo - i keď si to dovtedy nepripúšťal. A tak začal chodiť k psychológovi. Okrem toho si kúpil domáci prenosný biofídbek emWave s ktorým cvičí relaxáciu. Odvtedy má pokoj a keďže som mal rovnaké problémy, jeho rada mi padla vhdo. Doporučujem aj Vám.
martin no ty si dobry kolik :))
ze minister zdravotnictva bohatne na nasich chorobach.... ja osobne platim zdravot. poistovni. nevedela som, ze rovno risovi mam posielat svoje chechtacky ...:D
Jablká, banány, jahody, karfiol, Pohanka, zemiaky, cibuľa, maliny, fazuľa, uhorky, tekvica, šošovica, redkvičky. Je toho dosť si myslím.
a schudnut na normalnu vahu...resp. idealnu....
mnoooo, mam par rad.....nesolit, alebo len minimalne, nejest a nepit sladke veci /sladene cukrom/, nejest mastne jedla /vyhybat sa tukom/, prejst na vegetariansku stravu......ale to je asi drasticke, ze? aj ked zabera....
viem že cibula cesnak kapusta si na zniženie a ešte dake vitaminy v lekarni skus viacej vitaminov skombinovat pripadne aj čajik nejaky a strava ja to mam práveže tak že 120/80 mi ete namerali a ked mi nameraju prvý vyšší tak zas druhý mam nízky takže ja sa takým veciam snažím zase vyhýbať
jaaaj, myslis asi pribalovy letak, medzi laikmi aj SPC... tak ja teda niekedy nieco precitam.. ked myslis