tehulky - cvicite?

Príspevok v téme: tehulky - cvicite?
zuzula12

Caute baby ... chcem sa opytat, ci a ak ano, tak ako cvicite pocas tehotenstva. Ja som prve babo takmer porodila v posilke, pri druhom som prestala cvicit v 7. mesiaci. Teraz som v 5. mesiaci a doma, lekar ma nechce pustit do prace kvoli znizenej imunite. No snazim sa cvicit aj tak - takmer kazdy den som 20 min na stacionarnom bicykli, raz za tyzden idem na pol hodinku na steper a cvicim na zemi posilnovacky na nohy a zadok. S malymi cinkami posilnujem ruky a prsia. Nie je to ono ako v posilke, ale aspon mam pocit, ze robim nieco. Velmi by som chcela vyskusat jogu alebo pilates, ze vraj je to v tehotenstve super pre babatko aj matku.

A co vy? Cvicite? Dakujem za odpovede.

zuzula12

janceceka ... chapem, ak by to mal byt aj u mna zazrak, ze mam babo, tak by som tiez neriskovala ... ja som vsak z tych, okolo ktorych len preleti spermia a otehotnie ... :-) ... mne to cvicenie akosi prirastlo k srdcu, som byvala fitneska, takze asi to mam v krvi ... a ja teraz cvicim najma kvoli chrbtici, lebo mam skoliozu a v predoslom tehu som take dva posledne mesiace mavala velke bolesti ... a tiez chcem predist krcovym zilam, po mamine ma na nich nabeh ...

Ale mas pravdu, najdolezitejsie je, nech su babatka zdrave ...

jancecka

zuzula12 chodím do práce D: už sa teším na materskú :D pracovný život mi nevyhovuje, mojím snom vždy bolo byť ženou v domácnosti :-))
ja ale pred tehotenstvom trošku cvičila, chodila som dva krát do týždňa do posilky, niekedy sa podarilo ísť aj tri krát, niekedy raz. Trošku som posilovala, avšak nebolo to na mne vidno, len kvôli dobrému pocitu, neschudla som nič, len sa mi spevnilo svalstvo, prvé tri mesiace mi doktorka zakázala akúkoľvek činnosť, vraj je to nebezpečné, bicykel mi zakázala na dobu celého tehotenstva a ja ho milujem D: nemyslím stacionárny, normálny :D milujem bicyklové túry :D a ako som tie tri mesiace necvičila vôbec vyšla som z cviku a zrazu mi nevychádza voľný čas :D ale mne je viacmenej jedno ako budem vyzerať, že budem pribratá, zhumplovaná, hlavne že budem mať zdravé bábätko a ja sa po pôrode dostanem do formy, uvidíš :D teraz nechcem nič riskovať, už je len to zázrak, že som tehotná, takže nechcem pokúšať šťastie :d

zuzula12

Jancecka, chodis do prace alebo si doma? Lebo USIKO chapem - ked som prve dva mesiace chodila do prace, tak som po prichode odpadavala od unavy ... teraz ale sedim doma (este ti tyzdne a potom koncim PN) a pokial necvicim, tak mam v noci krce v nohach - jednoduco som nevybehana... Ale tvoj lekar ma pravdu - pokial si necvicila, zacat teraz by bola hlupost. Mozno len nieco na posilnovanie - moja skusenost je, ze pokial som cvicila pocas tehotenstva, kilogramy po porode sa stracali same, nemala som najmensi problem schudnut.

Ten napad s fitloptou sa mi paci, tiez ju mam, ale este som na nej thu cviky neskusala ... skusim nejake pohladat a poslem ti ich ...

lDenzl

Mimo temu,ale predsa.

Ale aj menší nedostatok jódu v prenatálnom období a v ranom kojeneckom veku negatívne ovplyvňuje správny rast a vývoj ľudského organizmu a môže viesť k miernemu poškodeniu vývoja inteligencie. Toto sa častokrát odhalí až v školskom veku.
www.mamicka.sk

jancecka

no tak ja chcem začať už ale dva mesiace :D akosi nestíham, nemám kedy :-) bavila som sa o tom s doktorkou, vraj ak som necvičila pred tým, tak nemala by som začínať teraz v tehotenstve, ale také tie cviky, že dýchacie, na fit lopte čisto len pre tehotné, tak tie vraj by som mohla začať :D no len neviem kedy :D

usiko

no, ja som 12tt a necvicim...jednoducho preto, ze chodim do prace, kde sa nachodim, a aj tak som unavena, tyakze ked dojdem domov, tak som radaze sa vyvalim do postele a oddychujem.....nechyba mi to, ale aj predtym som len tak sporadiscky sportovala, takze ok...som prosto leniva, aj preto, ze som stihla a nepotrebovala som vybijat energiu...uvidim, kedy sa mi to vypomsti :-))))..mozno uz vo 4 mesiaci priberiem nejake 5 kilo ...xixi