Zamestnaný diabetik

DiabetikIvo

kastelka,

inzulín si pri lete lietadlom musíš zobrať so sebou do kabíny, lebo v batožinovom priestore by zamrzol a tým by sa zničil!

Nemusíš sa báť, že by Ti krátky let let liedadlom zo Slovenska do Grécka niečo urobil s glykémiami. V lietadle sa okrem iného väčšinou podáva aj nejaké jedlo, tak si dáš dávku primeranú ponúkanému jedlu, ktoré budeš jesť.

Zober si so sebou potvrdenie od lekára, že máš diabetes liečený inzulínom. Vzor tlačiva nájdeš napríklad na tejto adrese: spisiacik.sk

kastelka

Som diabetik 1.typu a mám ísť lietadlom na dovolenku do grécka,ešte som neletela a neviem čo to urobí s mojimi glykemiami, či mi nevyletí cukor, a či si možem zobrat inzulín a jedlo do lietadla, može mi niekto poradit prosím?

zuz123

ja zatial nemám komplikácie,takže mi tých 7P stačí, na kontrolu nejdem častejšie ako raz za dva mesiace, niekedy aj zriedkavejšie.ked mi treba recept tak si vybehnem bud hned rano a chvilu meskam do roboty,alebo poslem niekoho z rodiny, kto má čas. a ked mi treba vybavit viac kontrol, tak sa snazim vybavit ich viac za jeden den..

2bodka

No je tento super stat, asi bude najlepsie ked vsetci prestaneme pracovat a budeme len cerpat socialne davky.. zial tie dostavaju iba ti opaleni... ostatna mensina musi makat a cerpat dovolenku na navstevy lekarov.. nech zije vlada SR!

andyBa

Je to nespravodlivé, keď máme diagnózu, ktorú nikto nevidí..a musíme mať právo ako zdravý ľudia na 7P za rok. Ja ich potrebujem aj 15, lebo už mám aj nejaké komplikácie - očné, neurologia, minule interné. Však takto by som prišla o 2/3 dovolenky iba na lekárov. Využite aj 7 dalších P na návštevu lekára s členom rodiny. napíšete si na papierik Sprevádzanie a bude to tým pádom 14P do roka, to už stačí určite pre bežné kontroly u lekára a preventívne prehliadky. Ja to nemám tiež ako inak riešiť. Skúsili by si to overovať, by som niečo povedala.. Držím palce

a adriana

Ahoj, ja to riešim iba cez tie paragrafy, a dovolenky. Ešte sa mi darí, odbehovať na odbery, tak , že ráno prídem trochu neskôr, o 11.00 odbehnem, a o 13.00 v rámci obedňajšej prestávky.Potom to nadrobím. Nič iné nie je.