Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zrážanlivosť krvi

renatka21

zrazanlivosti krvi brani napr aj vitamin K2, mam v tekutej forme K2 + D3 , kvapky su bez farbiv a aromat.latok, maju ich na vitarian.sk

llek

Infecia sa prejavi opuchom, bolestou a sprievodnou teplotou. Tromboza sa prejavi opuchom koncatiny a casto tiez bolestou. Myslim, si, ze nemas ani jedno ani druhe, ze to co sitis je normalne po vyekone, co si absolvoval.

edomajkas

a ako zistim či mam tu infekciu....snad nie ked chodim či? inak asi den dozadu citim ale velmi jemnučké take akoby tyk na tej nohe...ako ked občas na oku mate tyk ale neni to tyk len akoby precitlivena..to nema nič spoločne z trombozou? a ano už dva tyždne a chodim už aj behať snad by som vedel ale nechcem riskovať.

llek

Ak su to 2 tyzdne, ak nevznikla infekcia, co by vykon komplikovala, ak rehabilitujes a chodis, tak uz v tomto momente profylaxia trombozy nema zmyel. Do buducnosti, ak budes mat zase nejaky ortopedicky ci iny operacny vykon, tak si tie injekcie radsej pichaj. tromboza ci embolizacia do plucnice, to nie je ziadna sranda.

edomajkas

čiže sa spytam že čo treba proti tromboze robiť. som dva tyždne po artroskopii užil som asi len tri injekcie. je tu velka pravdepodobnosť že budem mať teraz problemy? či ako? som nefajčiar pijem tri litre denne a stravujem sa zdravo.

Macca

RNG zrejme ti zas uchadzaju pravidla tohto fora. Je mi uprimne fuk ako a co radis. Pokial vsak mienis porusovat pravidla ktore si stanovilo toto forum, mas smolu tak ako vsetci ostatni.

To ze si myslis, ze ta tu niekto nechce si myslis ty a ja ti to neberem. Len vec, ze si uplne mimo.

llek

Ortopedicke operacne vykony patria medzi vykony s vysokym riyikom vzniku zilovej trombozy, aj artroskopia patri medzi vykony, o ktorych tromboza moze vzniknut, preto si dostal tie injekcie.Nepouzil si ich po vykone(neviem kedy bol robeny), tak co sa vlastne pytas. Iste riziko trombozy nie je vysoke (a ani u teba tato komplikacia nenastala), ale nie je nulove. Ak lekar po ortopedickom vykone neodporuci a neposkytne pacientovi profylaxiu zilovej trombozy,je to zanedbanie lekraskej starostlivosti.

RNG

Tak ako ludsky enzym plazmin rozpusta zrazeniny krvi, su aj rozne ine enzymi co rozpustaju zrazeniny a riedia krv=robia ju menej "lepkavou". Niektore su schvalene ako lieciva(urokinaza, heparin a jeho derivaty...) a mnohe su aj ako doplnky potravin, tj daju sa brat oralne, nie injekcne.
-odkaz odstránený-