Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Moje dieťa má cukrovku

Príspevok v téme: Moje dieťa má cukrovku
a adriana

Ahojte všetci, prispievala som tu asi pred rokom- dvoma. Sama mám 19 rokov cukrovku a pichám si inzulín 4x denne. Mám dvojčatá chlapcov 7 ročných. Teraz po Veľkej noci som mu namerala hodnoty od 13-20. Boli sme na 2,5 dňa v nemocnici. Tam to kleslo, ale prišli hodnoty C-peptidu 150, a hormón protilátok 46,3. Začala sa deštrukcia buniek, asi o týždeň začneme s inzulínom. Zatiaľ držíme diétu, ale večer je to stále vyššie, dokonca už teraz som mu namerala 12. Takže zajtra ideme asi späť. Som z toho nešťastná, pretože genetické testy pred otehotnením dávali šancu , že to získajú 4%. Aké je nádej pre naše deti? Nemáte nové informácie o vývoji, čo transplantácia ostrovčekov? U neho ide o autoimunitný proces. Máte niekto informácie, či to bude na celý život, ako to povedali mne, alebo o 20 rokov už bude niečo nové? Neviem, ako sa s tým vyrovnať, dávam si to za vinu , že som to neustrážila, povolila som im nezdravé jedlá, guličky s mliekom na raňajky, sladkosti. Prosím, ak viete niekto niečo o výsledkoch klinických testov, nových trendov. - Napíšte.

DiabetikIvo

senior,
napísal si to vlastne namiesto mňa...

Nie som apriori proti potravinovým doplnkom, ktoré môžu pomôcť ustrážiť hladinu glykémie, prípadne pomôžu nejakým spôsobom znížiť hmotnosť a tým u DM2 pomôcť k väčšej účinnosti inzulínu vyrábaného vlastnými beta bunkami u diabetikov s diabetom 2. typu.

Zo zásady som však proti propagácii zázračných prostriedkov na liečbu diabetu, ktoré boli aj v tomto vlákne uvádzané napríklad takto, citujem:
"dobry den chcete sa zbavit pichania inzulinu.?.prracujem s vyrobkami..."
- ktoré si však len hľadajú vhodnú obeť od ktorej chcú len vytiahnuť peniaze...

Som proti zavádzaniu nováčikov diabetikov (ktorí hľadajú na internete relevantné informácie o tomto celoživotnom ochorení, ktoré sa v ich živote objavilo) údajne 100% zaručenými prostriedkami na vyliečenie diabetu...

Som proti hlúpemu a nepodloženému démonizovaniu pichania inzulínu, ktoré niektorí "tiež odborníci..." zbytočne dramatizujú až d=monizujú a uvádzajú ako posledné krajné riešenie, za ktorým možno o pár mesiacov očakávať ... už len exitus...

senior

ivo,lukreci-ovi islo iba o propagovanie a mozno aj o zarobenie na niejakom bylinnom produkte,to ze sa vyjadruje neodborne a nema ani potrebne znalosti ohladom diabetu je hned jasne z jeho prispevku...ak to pomohlo jeho mame,tak to moze pomost aj niekomu inemu ak ten ma zvysne peniaze na pokusy :)...ja som zistil,ze je to mozne,lebo kazdy jeden diabetes je iny,aj ked sa to deli vlastne iba na styry zakladne typy

DiabetikIvo

Lukreci,

prčítaj si o podstate diabetu (cukrovky) niečo, pochop to a potom píš...

Čo znamená Tvoje tvrdenie, citujem "Moja matka mala vysokú cukrovku" a "Ešte stále má cukrovku ale nie až tak vysokú." ???

Vysoká a nízka cukrovka neexistuje !!!

Ak máš na mysli hladinu cukru v krvi, tak tá sa nazýva glykémia a tá sa mení podľa toho aký obsah sacharidov má zjedená potravina. A závisí aj od toho či organizmus človeka má schopnosť vytvoriť potrebné množstvo inzulínu na spracovanie dávky sacharidov v prijímanej potrave.
Pokiaľ organizmus inzulín vytvára, ale menšie ako potrebné množstvo, alebo ak v organizme človeka pôsobia proti vytvorenenému množstvu inzulínu protilátky znižujúce jeho účinnosť hovoríme vtedy o diabete typu 2, ktorý veľa ľudí považuje nesprávne za "lahkú formu cukrovky".
A keď organizmus nevyrába inzulín pretože má zničené beta bunky pankreasu, ktoré ho produkujú, hovoríme o diabete 1. typu, ktorí je nesprávne laikmi označovaný ako "ťažká forma cukrovky".

Hladina cukru v krvi sa však u obidvoch typoch diabetu mení podľa zloženia prijímanej stravy, podľa fyzickej námahy, stresu a podľa účinnosti vlastným organizmom vytvoreného inzulínu, u diabetikov s diabetom typu 2, alebo podľa aplikovanej dávky a účinnosti zvonku podaného inzulínu u diabetikov s diabetom typu 1 a podľa ďalších a ďalších faktorov...

Takže hovoriť o tom, že niekto má vysokú, či nízku cukrovku je nezmyslom...

Lukreci

Dobrý deň!
Moja matka mala vysokú cukrovku a našli sme preňu dobrí produkt,je to na detoxikáciu organizmu a pomáha normalizovať hladinu cukru v krvy.Ešte stále má cukrovku ale nie až tak vysokú.Na tomto čísle sa môžete informovať aj objednať.0948396360

a adriana

Ďakujem, áno, presne o to ide, že lekári deťom tolerujú vyššiu hladinu glykémii, pretože vraj hyper je menej nebezpečné ako hypo. Nedávno som čítala článok v časopise Diabetik, kde je rozobratá téma o mozgu diabetikov, tam tvrdia, že dlhodobo vysoká glykémia ovplyvní intelekt, a je tam vyslovená téza, že je lepšie držať hodnoty glykémii tak ako u zdravých detí, takže od 4,5 - 7. Ešte v začiatkoch som volala aj do Ľubochne, tam mi jedna lekárka povedala, že hypo je podľa nich pod 4,a do 20 u detí je v tolerancii. Sú to predsa deti, vedia aké komplikácie dlhodobo vysoká glykémia spôsobuje, tak prečo ten benevolentný prístup ? Ale môj syn má glykémie stále rovnaké,či pichnem 1,5 jednotky alebo 3 jednotky, to predsa nemôže byť normálne. Ked pichnem viac, tak má aj vyššie glykémie celý deň, tak ako by inzulín pichnutý ráno, začal pôsobiť až poobede, fakt neviem.Nezabudnem na to, ako som v nemocnici tvrdila, aby mu zachovali tento režim, pretože po prechode na 4x to bolo strašné, ale ja som podľa tých múdrych hláv bola hlúpa, docent mi povedal,tak vy nechcete, my chceme,tak sa dohodnime,skúste mu pichať 3 mesiace 4x denne, a keď to nebude lepšie, tak sa vrátime, Ako mohol vôbec niečo také povedať ? Bol nastavený na 2x denne po 3j,zmenili to na 4x po 1 j.Vravela som im,že je to blbosť,do týždňa bol na4x po 2j, a od vtedy to ide,stále hore-dole, nemôžem povedať, že bol niekedy nastavený, vraj počkáme,kým príde remisia,a potom sa už nastaví na stálo, ale picháme inzulín od augusta a remisie nikde. Ja mám cukrovku, môj otec mal, starý rodičia, pri hodnotách 17,18,20- nikdy nemal ketolátky v moči, ale neurobia genetické testy pretože má pozitívne protilátky. Teraz len trpím, a čakám ako sa to bude vyvíjať, naozaj si myslím, že môže ísť o mody. Má dvojča, nikoho doteraz nenapadlo urobiť testy jemu. Vraj či to chcem vedieť, ale on jedáva o 1/2 menej ako jeho brat, ktorý teraz musí jesť viac, a je to boj, už protestuje,jednoducho nezje, a ja som v strese, pretože už som mi pichla inzulín a bojím sa hypa. Žijem v Košiciach, ale cítim sa ako by som žila v Užhorode.

pieter

adriana urcite pozas stranky venovane detskemu diabetu...ja som nasiel tieto : www.diaforum.cz alebo www.zivotsdiabetom.sk alebo www.spisiacik.sk
na tej prvej stranke pise najviac mamiciek deti z diabetom
Je pravda,ze ak uz sa ten inzulin aplikovat musi,tak bolo by dobre z toho vytazit co najviac a priblizovat sa denno denne co najblyzsie hodnotam nediabetika...to je posolstvo dm1....ale je aj pravda,ze v realnom zivote to tak zial vobec nie je...zostal som prekvapeny,ked mi mamicky na tej prvej hore uvedenej ceskej stranke tvrdili,ze bezna hodnota u ich deti (a adolescentov) je do 11 mmol...ze tam sa to berie inak,lebo tam sa organizmus vyvija...teda neviem aky musia mat tie deti z takychto hodnot glykovany!!!.Problem je podla mna vtom,ze dieta ma pri svojom raste vnutornu potrebu prijimat co najviac zivyn ma rozne chute a ako dieta este nevie chapat nasledky vyssich hodot cukru...ide podla mna ale aj o to,ze ak ta hodnota nad 8 mmol nie je dlhodoba a clovek vie hned zareagovat dopichnutim presnej davky inzulinu,tak realita ukazuje,ze tie pozdne komplikacie nebudu zdaleka take hrozne ako u zvyseneho cukru dlhodobeho...ak to dietatu budeme trpezlivo prizvukovat,tak dostane dobry zaklad pre jeho dalsi diazivot...

a adriana

Prosím napíšte mi niekto názor.Od augusta pichám inzulín synovi 4x denne,začali sme s levemírom 2x denne po 3 jednotky, vtedy to bolo ako tak stabilizované, ale prinútili ma, na intenzifikovaný režim 4x denne, stále sa motáme v denných dávkach do 10j. Pridávam, uberám, pichám spolu novorapid s levemírom naraz, potom zas s rozdielom 2 hod. Je to stále nestabilné, a o žiadnej remisii nemôže byť ani reči, naposledy to mal vysoké, po konzultácii s lekárkou sme znížili dávky z 10j. na 7 j. .denne. som nešťastná, pretože ak si už má pichať inzulín tak nech je to ako tak stabilizované. Jeho organizmus ako keby vôbec neregoval na zvýšené dávky, stále sú rovnaké hodnoty glykémii, či picháme viac alebo menej. Rozmýšlala som o moddy, ale lekári tvrdia, že je to klasická dm1, pretože má pozitívne protilátky, aj glykovaný hemoglobín sa zvýšil s 5,4 na 6,5. Neviem čo mám urobiť, mám trvať na genetických testoch napriek pozitivite protilátok? Myslím na možnosť cukrovky typu moddy,ked pankreas prodkukuje inzulín ale nevie ho vylučovať, čomu by mohli napomôcť tabletky , neviem teraz názov, ale tie , ktoré sa dávajú deťom, ktoré majú moddy.Nevládzem bojovať, pripadá mi to ako boj s veternými mlynmi. Ak , máte tipi na zaujímavé články o tejto problematike - napíšte mi link.

hcykhjyckx

ja sice mne nevedia čo mam rozhoduju sa medzi moody alebo nič ale ja na taketo sprostosti tie zazračne lieky a doplnky vobec neverim - čomu verim je hlavne dieta a mne pomohla škorica ale to je podla mna individualne proste mi znižila hladinu na 7,4 po jedle ale pozor s dietou !!!!!!, a zbožnujem tie zazračne lieky čo vedia liečit cukrovku 1typu som sice len zelenač v tomto odbore ale viem že ked nebude poriadna dieta taka aku povedal lekar tak tie drahe "zazraky" su upne sprostosti

DiabetikIvo

dadulienka00,

ako som vo svojom predchádzajúcom príspevku písal o diabetikoch d cukrovkou typu 2, že keď dodržiavajú životosprávu a upravia si váhu, tak im v podstate stačí iba diéta.

Stránka ktorú vo svojom poslednom príspevku uvádzaš mi strašne pripomína kampaň jednej veľmi známej firmy s potrevinovými doplnkami, ktorá mala "granule na všetky choroby" a dokonca keď človek používal ich výrobky, tak celkom dobre "uľahčil aj svojej peňaženke" a tým odstránil pocit tlačenia v zadnom vrecku nohavíc, kde ju každodenne nosil... :-)

Na tebou uvedenej stránke jedna uživateľka OKG napísala toto, citujem:

"Dnes mám dokonce odebrané léky, které jsem užívala na cukrovku, navíc jsem snížila váhu o 21 kilo - jen 38 cm v pase a cítím se skvěle, plná energie a hlavně zdravá."

Tie "odebrané léky na cukrovku" by mala odebrané aj vtedy, keby nepoužívala tebou propagované OKG a iba dodržiavala to čo jej ošetrujúci diabetológ odporúčal = diétu a zníženie hmotnosti. Veď nosiť 21 kg navyše nie je nič zdrviu prospešné...

Ďalší z chváliacich príspevkov na tejto stránke hovorí opäť o cukrovke 2. typu:

"Nemusím si píchat inzulin!

Několik roků trpím cukrovkou II.typu, užívám léky, ale téměř bez úspěchu. Letos dosahovaly mé hodnoty krevního cukru 20 mmol/l a cukr v moči kolem 4 mmol/l. Lékař mě připravoval na "píchání" inzulinu. V té době jsem začala používat OK Omegu plus. Po využití 1 lahvičky mi lékař naměřil 10 mmol/l cukru v krvi, v moči 0. Mám radost z úspěchu, cítím se mnohem lépe a navíc jsem zhubla 3 kg!"

Na tom príspevku je veľmi dobre vidieť, že dotyčná autorka mala strach z inzulínu a tiež aj to, že o diabete vie toho veľmi, veľmi .... veľmi málo...

Na základe takýchto výpovedí diabetikov s diabetom 2. typu, ktorí sa neliečia tak ako majú a až pod hrozbou inzulínu začnú dodržiavať diétu nemôžeš tvrdiť, že tvoj prípravok prispel k vyliečeniu cukrovky, resp. k tomu, že si dvojkár nemusí pichať inzulín...

Ako som vypozoroval z reakcií má ten prípravok laxatívny účinok (asi niečo také ako gutalax, alebo tiež čisto prírodný prípravok - minerálna voda ŠARATICA :-) ), čo v kombinácii s diétou vysokohmotnostných diabetikov typu 2, môze viesť k zníženiu hmotnosti a tým k dosiahnutiu lepšej kompenzácie cukrovky u tohto typu diabetikov...