Kurz kreslenia pravou mozgovou hemisferou

biopich

Uz sa zacali robit kurzy aj na Slovensku preto sa pytam. Vraj za dva dni uz sa clovek velmi posunie vpred ze mu staci ten dvojdnovy kurz a potom je to uz na nom ci bude dalej cvicit alebo nie.Nieje to lacne preto som sa obratila na forum co na to povie lud :D

lost

To je inac na haluz :D

Skoda ze nie su aj take ze na lepsiu pamat, idealne na zapamatanie si velkeho poctu obrazkov, alebo cisiel, joj co by som za to dal :P

nexus

veve.. do madarska by som si skor isiel kupit cabajku, ako uvlnit svaly, ked pocujem tu krasnu rec, skor sa mi napnu... :)
...myslim si, ze za kreslenie je zodpovedna skor predstavivost a zmysel pre proporcie,
vizualna pamat... ako svaly...
..babka sa to mala naucit naspamet, nie prekladat :))

..ale .. tu madarsku terapiu nechcem podcenovat...posteklenie hemisfer v Budapesti moze mat blahodarny vplyv...na artisticke schopnosti.. :)

veves

kajaaaaa....nie kazdy vie pekne kreslit. niekto ma tu ruku uvolnenu a priam samo mu to ide. ostatni to drzia tak krcovite a podoba sa to skor na take napodobeniny.
v tom dokumente davali ze po tyzdni ten clovek tvoril priam umelecke diela. napr. kazdy sval a tien vystihnuty na tele.

veves

nexus... cenim si tvoju ,,madarsku,, exkurziu:) ale ja som to myslela vazne.
isto tam o to ze oni niako uvolnili svaly(?) prepojené na pravu hemisferu (pretoze vraj ta zodpoveda za nase kresliarske umenie). ze je to len zafixovane neviem co.

babka nevedela pekne prekladat?:)

nexus

veves..ale madari maju hemisfery naopak...
ale ked sa naucis zaklady madarskeho jazyka, tak sa to nejak upravi...a mozes sa zucastnit kurzu...
ja ti mozem posunut prepis madarskeho otcenasu, za ktory dostala prababka prutom po prstoch od madarskeho ucitela v roku 1912...

veves

tak to pochybujem že sa na tomto fore niekto taky najde...ale cosi som o tom pocula ze volade v madarsku to robia.
myslim ze budapest.
nebolo by to zle ale isto to nestoji par ,,eur,,:)