cervikálna dystónia

Františka

Dobry den ja sa tiez liecim na cervikalnu dystoniu uz 10rokov chodila som pravidelne kazde tri mesiace na botox ale bohuzial mi pani doktorka oznamila ze uz nikdy neotocim hlavu ked dlho sedim tak neviem zdvihnut hlavu . Poskodenie krcnych nervovych korenoch tak sa otacam celym telom uz tak sotanem do konca zivota bolesti su stale co sa da robit .uz je to tak

FREDA

Mám o niečo viac rokov, ako Vy. 11 rokov ma liečili na Parkinsonovu chorobu. mala som tras hlavy. Za tie roky som užívala asi všetky možné dostupné lieky. Všetky bez efektu. Po 11 rokoch ma jedna pani doktorka poslala na Neurologickú kliniku do Bratislavy - Kramáre, k doc.MUDr.Peter Valkovič, PhDr., ktorý sa týmto zaoberá. Diagnóza: cervikálna dystónia. Napichali mi botox. Ihneď som cítila zlepšenie. Ďalšie dni ma ale strašne rozbolela chrbtica a hlava, to prešlo, potom sa mi začalo zle prehĺtať, na čo ma upozornili a ešte som zistila, že mi padá hlava dopredu.Už je to lepšie, verím, že sa to napraví a začal mi veľmi stúpať krvný tlak. Cvičím, chodím na prechádzky, ale chodí sa mi zle, musím si dvíhať alebo držať padajúcu hlavu.Teraz sa chystám na akupunktúru.. Vydržala som 11 rokov, verím, že vydržím aj ďalej a bude to lepšie.

Mikiq

No čítam niektoré príspevky a sú už staršie. Ale nevadí. Budem reagovať, lebo mi to tiež diagnostikovali. Po prvé nie je to otrasná choroba. Po druhé tremor a krútenie sa dá ovplyvniť cvičením : Joga, dychové cvičenia z Jógy a uvoľňujúce cvičenia napr. Autogénny tréning od Schulza. Ja som to robil pravidelne a choroba ustúpila. Cítil som ju tak pri strese. No som lenivý a tak tras a spazmy cítim denne. Ale keď sa donútim cvičiť a pozitívne myslieť som vcelku OK : Otrasná choroba je rakovina. Zomreli mi na ňu kamaráti a dosť mladí. Toto je otrasné. Bojovali a nedostali šancu. My ju máme. Liekmi sa to dá zmierniť a disciplínou samého voči sebe sa to dá ovplyvniť na 95 percent. Len potlačiť u seba ľútosť. Lebo to je 90 percent neúspechu. Neveríte ? Skúste ale nečakajte zázraky. Cvičenie denne 30 minút v miernom tempe a prechádzky za každého počasia. Alkohol vôbec a upraviť aj stravu. Ráno mlieko s ovsenými vločkami a medom, desiata celozrný chlieb, alebo ovocie, obed môže byť aj mäso (neprejedať sa). Častejšie po menej. Ja som to dodržiaval ale som dosť lenivý, takže ma táto choroba vie potrápiť. No necítim ju ako tragédiu. Žijem. Niekto takú možnosť ovplyvniť slovo ,,Žijem" nedostal.

zuzka t.

ahoj roman citala som tvoj prispevok zo 4.3.11.ja tiez trpim touto otrasnou chorobou,mne toci hlavu do lavej strany.pravidelne kazde 3 mesiace chodim na botox ale ucinok vzdy trva len 4 az 5 tyzdnov nie viac neviem aku davku si dostal mne dali 1500jednotiek aspon tak to bolo v sprave mozno tebe vydrzi ucinok dlhsie ja si niekedy nevidim ani pod nohy a musim si hlavu drzat rukou som uz z toho na nervy.

roman28

ahojte, ja trpím c.d. resp. jej typom retrokolis tzn. že mi ťahá hlavu dozadu. Pred 3 týždňami mi prvýkrát aplikovali botox v tej najnižšej dávke a nastalo výrazné zlepšenie. V máji mi bude podaná ďalšia dávka takže dúfam, že sa to ešte zlepší. Bolo mi povedané, že lepšia liečba zatiaľ neexistuje.

gogo822

dobry mam 26r chcel by som poradi z mojou chorobou dostal som ju ako 21r a odvtedy beriem botulotoxin ale nic nepomaha neviete poradit inu liecbu ??? doktory vravia ze nic ine sa neda s tym dakujem

maruška

V roku 1993 mi ako 21r.diagnostikovali
cer.dystoniu.Prešla som aj liečbou butolotoxínom.Zaberalo to vždy len 3 mesiace a následne sa stav zhoršil.
Nevidím perspektívu a bojím sa aj o ten zdravý sval.Táto choroba mi odštartovala aj depresívnu chorobu a tak bojujem už z dvoma.Myslím že psychiatrické lieky mi stabilizovali
stav u c.d. Mám tri deti a je to veľmi ťažké !!! Preto radím skúste a nebojte sa psychiatrov, lebo táto choroba je spojením neurológie a psychiatrie.
Prajem veľa zdravia a sily všetkým Mária.

maritza

mojej mame tiey diagnostikovali cervikalnu dystoniu.Trpela pol roka,posielali ju na operaciu platniciek.Dr.Kollova(NEUROCHIRURGIA) jej prislubila ze po operacii sa vsetko vylieci.Ked dala dole golier po operacii o mesiac,hlava sa vykrucala este viac do prava.Mala pri tom strasne bolesti,nevedela lezat,nerv ju tahal do prava.Vsetku nadej co vlozla do operacie sa rozplynula.Brala lieky na spanie,na uvolnenie svalstva(myolastan,mydocalm).Nic jej nepomahalo,schudla 15 kil.Brala 5x Botulotoxin,no nic nepomohlo.Nechodila vonku,hanbila sa za vykrucaniw hlavy.Doktorka ju stale utvrdzovala v tom,azby sa nebala,ved to nie je smrtelne.Smrtelne to nebolo,ona si vsak vzala zivot sama...

ružena

práve mi bola diagnostikovaná cervikálna dystonia(v učitých polohách sa mi trasie hlava)a rada bz som našla nejakú stránku,kde sa o tom píše viac.Kto mi poradí?