Problémy s trávením

Príspevok v téme: Problémy s trávením
invisible

Už dlhšie pozorujem, že každý deň, väčšinou večer, mám dosť nafúknuté brucho. Je to dosť nepríjemné. Pred pár týždňami som mala črevnú chrípku a trvalo aspoň tri týždne, kým ma prestalo preháňať. A pri tom to vyzeralo tak, že ma jeden deň prehnalo a ďalší som mala zápchu a nafúknuté brucho. So zlým vyprázdňovaním mám problémy už aspoň dva roky. A to som skúšala už všetko možné. Raňajkovala som dosť dlhé obdobie vločky, ale ani to nepomohlo a snažím sa stravovať zdravo. Doktorka má teraz podozrenie, že mám alergiu na lepok. Okrem toho, už vyše roka mám aj anémiu. Môže to byť teda tá alergia? Ďakujem

invisible

Takže po dlhom čase mám konečne výsledky. A tým je zápal žalúdku, spôsobený helikobakterom a chýba mi enzým na trávenie výrobkov z mlieka. Ale zaujíma ma to, či tie mliečne výrobky môžu mať nejaký výrazný vplyv na stav pleti, myslím akné. Dík

RNG

zaludocna a crevna chripka mozu poskodit steny zaludka a criev a tym podstatne znizit vyrobu kyselin v zaludku a enzymov v crevach.
Nepomoze nic ine, len si to, co telu chyba dodas, v tomto pripade sa jedna o kyseliny a enzymi roznych druhov
///////////////////////////
///////////////////////////

invisible

Tak neviem, či tie bielkoviny, lebo niekoľko mesiacov som nejedla mäso, ale začala kvôli tej anémii. Myslela som, že mi ju spôsobilo to moje krátke vegetariánstvo. A na to vyšetrenie pôjdem. Chcela som poznať iba nejaké názory, či to môže byť ono alebo nie.

A-Z

Tazko radit, pokial nemas urobene nejake vysetrenia. Takto aj ty sama mozes len "skusat" co ti sadne a co nie...
Je pravda, ze problem moze byt v stravovani. Nafukovanie, zapcha moze, ale nemusi poukuzovat na nedostatok vlakniny a kyslych mliecnych vyrobkov. Na druhej strane, moze to byt sposobene aj prebytkom bielkovin v strave.
V tvojom pripade by som uzivala tie probiotika a zvazila, ci sa po cca 3 mesiacoch stav zlepsil, dovtedy by si mohla zabsolvovat aj nejake tie gastro vysetrenia, ak budu negativne, byt doslednejsia v zdravom stravovani a pitom rezime.

joni_

urcite to vysetrenie na celiakiu a skus preventivne vynechat lepok ci sa ti polepsi
probiotika musis uzivat dlhsie, inak mna po Dophiluse prehanalo, mne pomohol skor Probiofix. Ale to je u kazdeho individualne, treba len skusat

invisible

Ale ti beriem, Dophilus, aj keď iba pár dní. A ešte Hylak kvapky. A mala by som aj vynechať nejakú potravinu, alebo volačo... Ja neviem, čo už mám viac urobiť.

joni_

moze to byt aj alergia, treba to urcite vysetrit
a tiez odporucam probiotika, treba ich brat pravidelne dlhsiu dobu

A-Z

Probiotika - netvrdim, ze su zaracne, ale mozu pomoct. Skus ich. A v strave dostatok vlakniny, niekolko porcii denne zeleniny a ovocka (pokial ta prave niektore druhy zeleniny nenaduvaju).