Neviem sa rozhodnúť ako pokračovať vo svojom profesionálnom živote ďalej. Študovať ďalej na vysokej škole alebo si nájsť zamestnanie a pracovať? Nie je PhD.štúdium strata času? Môžem byť o tri roky niekde úplne inde? Nájdem si s takýmto titulom potom neskor lepšie zamestnanie ako teraz s titulom Ing. ?
Uvítam Vaše názory a skúsenosti.
PhD. vs. zamestnanie
Dobrý deň, viete mi prosím nikto odpovedať ako je upravená pracovná prestávka u doktoranda, ktorý nemá pracovnú zmluvu v zmysle Zákonníka práce, kedže v zmysle Zák. o VŠ je študentom?
Ďakujem
Dlho som tu nebol, ale dakujem vsetkym za reakcie. Este stale sa rozhodujem ci podat prihlasku , ale nakoniec to nie je take dolezite. Ved nastupid nemusim :)
datelina: a? co tym chcel autor povedat v suvislosti s temou? poznam viac ludi ktori stihaju aj doktorat aj pracu, fyzicky tam musis byt ked ucis a zvysok kto je sikovny stihne kedykolvek...
podľa zákona o vysokých školách doktorandské štúdium pozostáva zo študijnej časti a z vedeckej časti. študijná časť doktorandského štúdia pozostáva z prednášok, seminárov a individuálneho štúdia odbornej literatúry potrebných z hľadiska zamerania dizertačnej práce.
vedecká časť doktorandského štúdia pozostáva z individuálnej alebo tímovej vedeckej práce.
pedagogická činnosť je len zanedbateľná časť náplne doktorandského štúdia.
diky za info, tak jasne, ze pokial je potreba vyskum v labakoch a podobne veci tak tam musi byt urcite viac.
datelina: v zakone je definovane ze fyzicky na fakulte musi byt vtedy ked uci, ci tam je aj inokedy je na jeho dobrovolnosti, ak pogooglis minule sa to riesilo sudnou cestou na jednej fakulte, pretoze tam chceli ,,nasilu,, zdrziavat doktorandov a pritom na to nemali pravo, pretoze doktorandi nie su pracovnici ale studenti
zebricka, nie všade je to tak. niekde je doktorand 7,5 hod. denne, niekde aj viac. závisí to od fakulty, ale najmä od školiteľa, zamerania dizertačnej práce, miesta kde vykonávaš výskum a podobne.
musi tam byt iba vtedy ked uci
a neviete niekto či je stanovené koľko hodín napr. týždenne musí byť študent prítomný v škole?to som totiž nikde nenašla iba že štúdium je na základe individuálneho plánu.
a mate nejake realne skusenosti zo zivota?boli ste v takej situacii?uvazujem tiez o skuseni doktorandskeho studia s tym, ze by som mala aj zivnost takze nejake info ci to ide dokopy za predpokladu ze by som sa tam dostala.