Cukrovka 1.typu

Príspevok v téme: Cukrovka 1.typu
janka496

Dobrý deň!Neviem, či bude moja otázka celkom presná,ale bola by som veľmi rada keby sa niekto aspoň trošku pokúsil pomocť mi.Ide vlastne o mojho priateľa, ktorý ma cukrovku 1.typu už dva roky.Veľmi ťažko sa s tým vyrovnával.Dalo by sa povedat ze prezival tri obdobia,počas prvého sa s tým vyrovnával,počas druhého si vobec nepichal inzulín a dostal sa do nemocnice.Teraz prežíva tretie obdobie,dáva si lieky,no neustále sa kontroluje,či nieje bledý,či sa mu netrasú ruky,či mu moc nebije srdce,dokonca minie okolo 50 prúžkov na meranie glykémie v priebehu jedného týždňa.Snažím sa ako viem,beriem mu prúžky,ubezpečujem ho, že všetko je v poriadku,no nič nepomáha.A čím viac si merá hodnotu cukru v krvi,tým je vyššia.Neviem,čím to je,no ako sám vraví,už len čaká,kedy niekde odpadne,ale nie z dovodu nízkeho cukru,ale zo stresov,ktoré prežíva.Je to problém,ktorý sa zdá možno zanedbateľný,ale verte mi,stresy,ktoré prežíva ovplyvňujú jeho zdravotný stav čoraz viac a ja sa čoraz viac oňho bojím. :( PROSIM POMOZTE MI, PROSIM!

hybe

Lekvare nic v zlom ale podla tvojich skvelych rad vidim,ze o DM1 nemas ani paru...na tejto diagnoze si vylamali zuby vsetci doktory a vedci sveta,to je jedno ci to boli a su alternativny alebo ortodoxny...nic nepomaha odburat pricinu...je to nieco ako mor na ktory este nie je v dnesnej dobe ziadny liek...zatial su iba naplasti menom inzulin,fyzicka praca a dieta ktore nas drzia nad vodou

RNG

Zatial je B=3 na trhu, pozrel som si viacero distributorov a vyrobcov, ktory by ho museli stiahnut z trhu, keby taku fatalnu vec FDA spravila
Inac ja sam beriem proti nasledkom DM2 na periferalnu neuropatiu 2 x 1000 mg inositolu hexaniacinatu(B-3 forma na vyssie davky) spolu s 2x500 mg benfothiaminu, dobre tolerovatelnej forme B-1 na vysoke/terapeuticke davky, aj ked sa o doplnkoch oficialne nemoze prehlasit, ze maju liecive vlastnosti.

RNG

Lekvar, dufam ze sa im to nepodari, hlavne ked podla poslednych statistik su v USA lekari sami najvyssi spotrebitelia doplnkov. Nuz rozne pokusy a tendencie na obmedenie predaja "megadavok" tj davok ovela vacsich, nez tvrdohlave presadzovane archaicke odporucene denne davky z roku 1948 tu boli, ale dufam sa im to nepodari, lebo privela ludi ich berie a sposobilo by to doslova revoluciu a cela FDA by mohla na tom tazko utrpiet.Zase nemozu si robit, co chcu, to je skor v Europe mozne, kde sa da ludom rozkazovat a "drzia hubu a krok"
Ak sa zacne vrtat do FDA, tak to bude skarede, lebo odsuhlasili hromady skodlivych liekov, ktore potom museli odvolat. Z doplnkov bola odvolana jedine efedra davnesie, lebo tam zopar tlsrych zien zomrelo na porazku pri absurdnom predavkovani efedrou na "urychlene schudnutie"
Odvtedy nemaju nic, do coho by sa mohli naozaj zadrapit v zmysle, ze to je dokazatelne skodlive.
Znova opakujem data z roku 2008
Na potravinove doplnky nezomrel nikto.
Na potraviny(pokazene, bakterialne zavadne) zomrelo 5600 ludi. Na nasledky liekov(FDA schvalene) zomrelo od 120 do 400 tisic ludi v USA a to su statistiky od lekarov, co sa snazia ukazat v co najlepsom svetle, pravda je asi znacne horsia.

Lekvár

RNG: Monopol nenahlodas, monopol nahloda nas. V poslednych dnoch vraj FDA zakazala predaj vitaminu B3. Nemam to overene. Za nim pojdu aj vsetky vitaminy.

Lekvár

Pri kupe vitaminu C a sody bikarbony si precitaj pribalovy listok. V lekarni a supermarkete tam zvyknu pridavat skodlive veci ako oxidy kovov a mastenec. Kovy dost znizuju ucinok vitaminov.

Lekvár

Cukrovku môže spôsobiť všeličo. Preto proti cukrovke nebude vynájdený nikdy univerzálny liek. Nech ti doktori zistia čo ti tú cukrovku spôsobilo. Odstránenie príčiny je najdôležitejší krok k vyliečeniu. Potom je potrebná ešte liečba na odstránenie škôd ktoré choroba spôsobila. Napríklad obnovenie tvorby inzulínu. Ak to tvoj doktor nevie zistiť, je ti na nič. Pohľadaj si iného lekára. Alebo sa nauč používať internet a Google. Vedmosti o liečení nie sú štátne tajomstvo. Zadarmo ti poradím že u cukrovky typu I väčšinou zaberá niacín (B3) 3 gramy denne rozdelené do 3 dávok spolu s jedlom. Pomôcť ti môže aj vitamín C. Začni s pár gramami denne a zvyšuj postupne na 10 gramov denne. Väčšie dávky nad 2 gramy denne zneutralizuj sodou bikarbonou. Pri zvysovani davok pozoruj ci ti to pomaha. Malo by ti to znizit potrebu inzulinu o polovicu. No a samozrejme dieta. Tieto vitaminovo-dietne opatrenia su len krycou liecbou. Neriesia pricinu problemu. A nu musis prist sam, alebo si zaplat lekara.

RNG

Zialbohu, patentova ochrana plati len pre latky, ktore mozu dostat patent, tj v prvom rade musi vynalezca dokazat, ze latka predtym neexistovala nikde a on ju prvy vytvoril. Tym su samozrejme vyradene vsetky prirodne latky. A keby to bola prirodna latka, co tam pomoze, tak sa farmacia z ekonomickych dovodov nielen ze nemoze o nu zaujimat, prave naopak sa aj zmienku o nej musi potlacit, inac by stratila sucasny velky bussiness s inzulinmi a inymi liekmi a pristrojami spojenymi s cukrovkami.
Ja len dufam, ze sa predsa len tento skodlivy monopol niektorym lekarom podari nahlodat a aj ja sem pisem z toho dovodu, aby sa osveta od roznych lekarov sem dostala napriek organizovanej medicine, monopolu, ktory zabranuje zmenam z ekonomickych dovodov.

hybe

ale ved mi to vsetko co hovoris davno vieme...povetsinou sami sme realnymi svedkami toho zazraku menom synteticky inzulin hihi ,no to neznamena ze sa nemozeme na vec pozerat z roznych uhlou pohladu...aj tvoj nazor je ok,nic proti nemu.

llek

Uz akokolvek ste tu vsetci kriticki, skepticki a mate problem s kapitalistickym svetom a peniazmi a farmaceutickymi firmami, vo svete zije vela diabetikov, co si kazdy den picha ten inzulin co dnes mame a vdaka nemu jednak vobec ziju, ziju ovela dlhsie a lepsie ako to bolo pred rokmi, ked sa diabetici velmi nedozivali, ked prichadzali bezne o nohy, prichdzali o zrak a tak. Okrem toho si ho pichaju jemnymi ihlickami, niektori maju pumpy, vdaka glukometrom si mozu sledovat hladiny cukru a velmi dobre korigovat glykemie. Takze okrem financneho zisku firiem, je tu aj realny benefit pre ludi z realneho zivota.