aspon myslim ze su to Mole. kazdy den zabijem zo dve. neviem najst zdroj, poprezerala som potraviny, vsetko podozrive som vyhadzala, nasla som ich aj detskych izbach uz, kde nieje strava, ale najviac su v kuchyni. doma mame cisto a poriadok-pravdupovediac az moc sterilne.
su male, hnede, vyzeraju asi ako olupane slnecnicove semiacko s kridelkami a ked to zabijem na stene nechavaju poprasok.
neviem, no predtym som nasla v orechoch male ovocne cerviky-veela,teda tak vyzerali-biele s malou hlavickou sa rozliezali po celej vitrine s jedlom-som ich zlikvidovala,skrinu vycistila, orechy vyhodila nasla som aj zakuklene-mozu z nich teraz byt tie mole?
ale ako sa ich zbavim,? poradte mi co zabera.mam male deti-bojim sa aby nezjedli nakladene vajicka z nich ci ich cervov, neviem, je to nebezpecne? poradte. dik
Mam Mole
Nič, majte sa, idem si dať hríbovú omáčku, sused priniesol nejaké nasušené hríby, tak si dám. Potom o hodinku ešte niečo napíšem, ak ma niečo zmysluplné napadne.
S tými moľami to je ťažké, oni sa vedia držať aj veľmi dlho v byte, v skriniach. Staré babky proti tomu používajú naftalín, len neviem, či je táto látka ešte povolená. Len potom, keď si dáš kabát do skrine a máš tam aj naftalín, tak ti kožuch napáchne a potom sa netreba čudovať, že na nich deti pokrikujú a nazývajú ich naftalínové babky.
Ja to však riešim aj tak iným spôsobom. Ja im jednoducho poviem: mole, prosím vás, mohli by ste si pobaliť kufre a odísť? A nepoviem im to s negatívnym nádychom, nie, nie, to veru nie. Oni sa dvihnú a odídu a problém vyriešený.
Čo to je? Ešte som o tom nepočula, našťastie teraz mole nemáme, ale ak budeme mať tento problém tak sa skúsim po tom pozrieť
Dobry den, mali sme mole, pouzivali sme vsetky komercne prostriedky, ktore boli v obchodoch hlavne biolit a mole boli stale. Mali sme starsie suseda pod nami... Stale to islo cez stupacku. Nakoniec sme si zavolali firmu a bolo po probleme. My sme zvolili www.dombezplostic.sk. Dobry pristup este nam aj poradili.
Takze dakujem firme za zasah a aj na ustretovosti ohladne casu.
No tento problem riesim uz par mesiacov...dnes som nasala asi ich hniezdecko, vsetko som vyhodila co som mala pootvarane no a v drogerii predavaju nieco ako lepiaca paska s vonou ( tu vonu citia len mole a pritahuje ich to) na mole....Tato sa sklada po rozbaleni do tvaru trojuholnika .... vlozila som judo skrine a mam ich tam uz asi 20 nalepenych , tak hadam ich vyhubym vsetky takto a budem mat uz pokoooooooj...a predtym som kupila podobnu pasku ale rovnu a ta nezaberala vobec.
Rozhodně bych z vlastní zkušenosti ráda doporučila jednu slovenskou službu. Jde o dobrarekonstrukcia.sk kde si každý určitě vybere přesně toho, koho na podobnou rekonstrukci potřebuje. Určitě doporučuji.
Mole vseobecne neznasaju vsetko, co privelmi vonia, citit to. Prehlusuje to totiz ich pachove receptory, podla ktorych sa orientuju. Silna vona pomaranca, klincekov, rozmarinu ich vyhana.
Dalsia vec je, ako sa da nicit lietajuci hmyz su aj elektricke lampy. Zavriet a zastriet okna, zavesit taku lampu do stredu miestnosti a nechat to tam cez vecer. Vyrazne ich to zredukuje, aspon tie zive...
No ja som zdedil byt po starej mame a molí je tam na šlaktrafenie ,vypratal som celkom všetko z bytu ,včetne starého nábytku a potravín a šatstva ,ale stále sú tam ..Nakoniec som našiel kde žijú ,a to v škárach v prachu medzi parketami a pod nimi ..Takže zbaviť sa molí môže znamenať komplet prerábku bytu a to ešte môžu bývať v prachu v stupačkách a šíriť sa od susedov takže lovu zdar ,nie je to sranda .Mne sa v tom byte hnusí bývať ako som tam našiel tie červy molí ,tak pomalu likvidujem parkety ,zrejme tam pojde iná podlaha .
mi máme tak isto v kuchyni lietajú ako šialené ale ani riad nepomáha možno iba trošku priletia aj do detskej izby.mame aj psa ktorí sa volá Saša a tá chytá tiež mole a muchy všetko čo lieta už som asi zabila 4 mole....
Kuchynské mole – škodca vo Vašom jedle
Kuchynské mole nájdeme v skriniach, kde uskladňujeme kašu, múku, krupicu, ryžu a podobné produkty. Larvy Vás môžu nepríjemne prekvapiť aj
v ovocí, najmä v rozkrojenom ovocí, v orechoch, koreninách a v čaji.
Nenapádajú len jedlo pre ľudí, ale aj potravu pre domácich miláčikov, keďže milujú potravu pre rybičky, vtáky, psy a mačky.
Môže sa stať, že nájdete hmyz podobný bielym červom. Ak ho objavíte vo svojej kuchyni, neostáva Vám nič iné, len vyprázdniť skriňu, prezrieť si každé vrecko osobitne a vyhodiť ho preč, ak sa tam nájde takýto červ.
Ako sa zbaviť kuchynských molí?
Existuje riešenie pre tento typ malých škodcov a to vo forme feromónovej pasce, ktorá funguje na rovnakom princípe, ako pri textilných moliach. Samček vletí dovnútra pasce a myslí si, že letí smerom k samičke pripravenej na párenie.
Pri použití takejto pasce je vysoká pravdepodobnosť, že mole kompletne vymiznú z kuchynskej skrine a Vy si môžete znovu vychutnávať svoje jedlo bez podozrenia na nepríjemných príživníkov.
www.dormeo.sk