Chcel by som sa opýtať či má niekto skúsenosťi s novým liekom AD Valdoxan 25 mg liečivo agomelatín ? Ja som v klinickej štúdii od 3.2010 trpím uzkostnou depresiou podobné gener. uzkosta porucha ,zo začiatku liečby som pociťoval mierné nežiadúce učinky ako hnačky , uzkosť ,mravčenie prstov ,nechuť do jedla tieto nežiadúce učinky vimizli po 12.dňoch , potom mi bolo lepšie s kombináciou Rivotrilu podoný liek je (Diazepam) 2x 0,5mg po týždni sa môj stav zhoršil ! uzkosti sa mi vrátili nechuť do jedla a prevláda depresívná nálada ktorú som pred tým liekom nemal ,neklud,dlhé vyspávanie tento liek je zameraný aj na spánkovú pravidelnosť niekedy som sa budil zo zlými snami a atakmi.Rivotril (klnozepam) som musel zvíšiť kvôli týmto stavom , neviem či súto ešte stále vedlajšie učinky tohoto lieku valdoxan a neviem či mám Valdoxan uživáť dalej keď sa mi zhoršil stav a či je správný liek pre moje chorenie pred tým som bral AD 14 mesiacov Coaxil ,(tianeptinum) liek lahšej formy depresie s minimálnými vedl.učinkami. Volal som môjmu psych. medzi sviatkami a povedal že mám liek brať dalej 1x na večer ,keď má niekto dlhšie skúsenosťi s týmto liekom Valdoxan tak napíšte.
Skúsenosti s novým antidepresívným liekom Valdoxan
Luciano, ďakujem za tvoju odpoveď. A je Valdoxan vhodný, alebo tlmí nervozitu? Nemáš skúsenosť? Ja som ti zase v poslednej dobe taká nervozna. Odvtedy ako som vysadila Cipralex. Som na Lexaurine. Ale hľadám niečo lepšie, možno trochu silnejšie. Zajtra idem k mojej lekárke. Skúsim jej posunúť, nech mi valdoxan predpíše.
Onn, ked s tym nemas ziadnu skusenost, prosim nekecaj tu.
Ja a moja zena s tym skusenost mame, a nehovorim ze kazdemu to musi zabrat, ved dovodov na depresie je plno, nielen nedostatok serotoninu. Ale za pokus to rozhodne stoji, kedzew je to neskodne, nenavykove a v pripade serotoninu velmi ucinne. Nemecki lekari to dobre vedia, preto to aj predpisuju ovela viac ako ine antidepresiva.
Zialbohu vsade inde na svete sa podarilo Big Farme konkurencne potravinove doplnky potlacit v prospech patentovanych a casto navykovych antidepresiv.
RNG - Kva kva kva po dvoch hodinach pocitim a osem hodin problizne trva jasneeee . uz mi je z toho smutno citat tie veci , ktore tak pekne zneju , skor mam pocit ze ked si slahnem diazepan do zadku tak vtedy to mam do 2 minut a trva to 6 hodin , tomu sa skor dá verit - SHIT mam depres normalne
Masla, Valdoxan je vynikajúce moderné antidepresívum, ktoré nespôsobuje problémy so sexom, skôr naopak.
Cipralex (escitalopram) je SSRI droga, ktora sa da nahradit prirodnym vytazkom z lubovnika, tiez s ucinkom SSRI, kde narazova davka musi obsahovat oboje, 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu.
Nebrat casejsie ako raz za 1-2 dni. Ucinok pocitis po 2 hodinach a trva vyse 8 hodin a postupne po tom slabne.
Ked nemas depresiu alebo neocakavas ziadnu stresovu situaciu, co vedie k depresii, tak ho neber zbytocne.
Lexaurin/bromazepam je benzodiazepine kombinovany s utisujucim skodlivym bromom, tiez velmi navykovy. Da sa nahradit napr ukludnujucim L-theaninom, davka 2 x 400 mg, pricom to je len nevinna aminokyselina zo zeleneho caju, pracujuca na GABA receptoroch v mozgu. Neuspava na rozdiel od skodlivych "oblbovakov" benzodiazepinov. A nepotlaca bromom chut na sex.
Nuz ale vyber je na vas a nemozete ocakavat, ze vam to poradia a schvalia vasi lekari, kroti nepoznaju prakticky ziadne prirodne doplnbky, len schvalene farmaceutika, lebo to ich v skolach naucili a nastepili im nedoveru a strach so vsetkeho ineho.
A samozrejme, ktory sa odvazi na prirodne, toho hned obvinia zo sarlatanstva a prenasleduiju. Tj len zopar odvazlivcov sa na to odvazi pri tomto systeme.
Ale lady sa lamu, az 90% lekarov v USA aktivne pouziva na sebe a svojej rodine doplnky, hoci len 1.5% sa ich odvazi odporucit pacientom, toboz dokonca predpisat.
Nuz podla sprav antidepresanty nie su extra ucinne, tj nepracuju ovela lepsie ako placebo=cukrove pilulky, ale maju hramoadu postrannych skodlivych ucinkov a mnohe sa nedaju ani porestat brat bez hroznych nasledkov, dlhodobo.
www.thedailybeast.com
Takze opatrne s nimi, skuste najprv rozne neskodne prirodne(samozrejme v spravnych davkach, nie toho, co odporucaju vyrobcovia, ale to co odporucaju lekari, co mali s nimi pozitivne dobre vysledky) Ak vam niektory z nich sadne, mozete ho brat bez obav o skodlive ucinky neobmedzene dlho.
A daju sa skusat bez akychkolvek obav, lebo su to nenavykove a neskodne potravinove doplnky.
Aké máte skúsenosti s Valdoxanom a sexuálnou stránkou života? :-) Ja som brala 4 mesiace Cipralex kombinovane s Lexaurinom. Cipralex splnil účel, na korý mi ho predpísali, okrem negat. účinkou: stavy na vracanie a napínanie. Inakšie dobre. Okrem toho, že som stratila chuť na sex a o orgazme už ani nehovorím. Keď som ho vysadila, to bol ohňostroj. Ako je to s Valdoxanom? Nie som na to psychycky ešte dobre, ale potrebovala by som lieku podobný Lexaurinu. Viem o čom je Cipralex a mne úplne nesedí-dlhodobo.
Ja beriem valdoxan 25mg + lexaurin na uzkosť.Mal som depresie,uzkosť a strach napr agorafobia,socialna fobia.Po troch tyzdnoch by som povedal ze depresia sa odstranila o 80-90%,a ta uzkosť tak o 70%.Cize je tam spokojnosť.Vedlajšie učinky žiadne
Ahojte. Ja by som chcela prispieť k článku. Ja som brala liek Cipralex. Nakoľko som mala, no nemám presnú stanovenú diagnózu depresie. Padla som psychycky na dno a točilo sa to aj okolo ppp. Cipralex som brala 3 až 4 mesiace. Na začiatku mi pomohol. Mala som lepšiu náladu. Bola som k ľudom milá. Ale napínalo ma z neho a bolo mi na vracanie. V mojom stave mi to teda nepomáhalo. A bola som ospalá cez deň. Už týždeň čo som ho dobrala. Nie postupne, hneď. Tak som to cítila. Teraz sa dávam dokopy. A keď mi je zle-dám si Lexaurin. Počkajte, záujem o sex a orgazmus? Nula bodov. Takže to bolo hrozné. Teraz začínam znovu žiť. Je možné, že mi na začiatku pomohol ale bez neho mi je lepšie. Zaujali ma ale vaše názory na liek Valdoxan. Keď sa to u mňa psychycky nezlepší, rozmýšlam, že si ho dám predpísat.
Janammm,chcem sa opýtať,ked berieš viac tých AD,nie si z toho oblbnutý?Ako sa cítiš?Dakujem.