zdravim,chcem sa opytat ako je to s tou kavou a zhorsenim akne...lebo vacsinou citam ze kava by sa mala obmedzit ak niekto trpi akne ale nasla som jeden takyto nazor: "neviem preco niektori uvadzaju ze kava moze zhorsit akne.obsahuje kofein,ktory do istej miery neutralizuje enzym 5-a reduktazy zodpovedny za premenu testosteronu na negativnejsi dihydrotestosteron,ktory vyvolava toto kozne ochorenie".....zaujalo ma to tak sa pytam ci je to blbost alebo?
káva-akné
okej dakujem :-))
áno, aj ja si to myslím, hormonálna nerovnováha. Len s tým ťažko niečo robiť.
ja suhlasim s enkou
akne je vysledkom nejakej hormonalnej nerovnovahy v prvom rade, tam treba hladat pricinu...strava-niekto sa moze vysypat z jedla ale skor by som to nazvala formou vyrazok ako alergie...akne je nieco uplne ine
kludne pi kavu aj dalej..a jedz co chces..samozrejme vsetko s mierou.ale nie kvoli tvari ale kvoli svojmu telu, obezite, srdcu atd
Nemyslím si, že káva a akné súvisí. A nemyslím si, že súvisí so stravou, iba ak by niekomu niečo konkrétne škodilo. Ja som v puberte mala akné. Potom zmizlo, mala som tváričku čistú, závideli mi ju a to som fajčila, jedla kvantá čokolády, poriadne nepila. A od 27-mičky mám akné znovu. Netuším z čoho, mám 31 a na tvári fľaky. A to teraz jem zdravo...
pomer zhoršenia akné po pití kávy je 1 :100.Nepreukázané.
hej hej pred menzesom sa mi zhorsi to pozorujem,ale ma zaujimala ta kava a tak..
ale prosim ta...to si mohla mat z hocicoho pocas tych troch dni
a inak akne sa moze zhorsovat aj pred menzesom alebo pocas ovulacie..nemala si to z toho?
no snazila som sa sledovat reakcie na to a stalo sa mi raz ze som vypila kavu a trosku sa mi zhorsilo akne ale az na nejaky treti den a vypila som iba jeden pohar.....milujem kavu ale nepijem ju koli tomu,iba vynimocne ak sa naozaj zle vyspim a nevladzem nic alebo tak
nikdy nebolo dokazane, ze strava ma vplyv na akne, niektori ludia vsak mozu byt citlivi na niektoru stravu...ale to neznamena ze strava sposobuje alebo zhorsuje akne
a to s tou kavou je blud...