Fragmin - injekciem sam si ich mam davať?

Matejkooo

Dobrý deň

Chcel by som sa spítať, možem použiť na fragmin alkohol? Pripadne možem ho vyhechať??

Ďakujem

RNG

Nuz fibrinolyticke enzymy ako nattokinaza, lumbrokinaza a serrapeptaza nielenze zriedia krv, ale rozpustia aj krvne zrazeniny, co rozne heparinove derivaty neurobia.
Zialbohu drviva vacsina lekarov pozna len farmaceuticke lieky, cest vynimkam, takze tieto doplnky si musis "predpisat" sam.

jajkafr

ivuska aké injekcie si picháš? ak si picháš fraxiparin, fragmin, clexane alebo niečo podobné tak tá bublina tam je na to, aby sa aplikovala celá dávka, aby niečo neostalo v ihle a striekačke... navyše modrina sa nerobí z toho, že vnikne do podkožia vzduch, ale z toho, že si miesto masíruješ subkutánne sa pichá do ramena, stehna, do zadku, v mieste lopatky a tiež do brucha v týchto injekciách je však odporúčené pichať to do brucha stretla som sa aj s pacientom, ktorý mal problém ak sa mu to pichalo inde ako do brucha... rob radšej tak, ako je písané v príbalovom letáku nie nadarmo je pribalený k liekom...

ivuskaa1515

Tak no ja si pichám injekcie už dlho... v nemocnici mi povedali že je lepšie tie bublinky vyklepať von aby mi to nerobilo modriny, a že si to nemusím len do brucha pichať ale aj do ramena môžem alebo do stehna.... tak teraz neviem no...

jajkafr

quuqqq
Fragmin, Fraxiparin, Clexane... a iné všetko sú nízkomolekulárne heparíny, čiže lieky na ľudovo povedané riedenie krvi, aby sa nespravila krvná zdrazenina... pacienti po prepustení z nemocnice si to väčšinou pichajú sami po poučení, alebo ak majú známu nejakú sestričku, alebo dobrovoľníka z rodinných príslušníkov tak im to pichajú oni... pichá sa to do brucha cca do 8 cm okolo pupka... miesto vpichu si vydenzifikuješ (Alpa, Septonex, ...), spravíš riasu nedominantnou rukou (keď si pravák tak ľavou) do druhej ruky si vezmeš injekciu a pichneš do riasy kolmo pod 90 stupňovým uhlom môžeš si ju chytiť ako pero, alebo ja si ju chytám väčšinou tak, že ju držím v dlani a palec mám na pieste, aby som si to nemusela prechytávať, čím sa striekačka hýbe a môže to potom bolieť... riasu nepúšťaš, stlačíš piest, čím aplikuješ látku... v striekačke je od výroby vzduchová bublina tú bublinu pred aplikáciou nevytláčaš ona tam je nato, aby sa aplikovala celá dávka lieku... ak aplikuješ liek striekačku vytiahneš a pustíš riasu... môžeš priložiť tampón, ale nemasíruj, ani to veľmi nepritláčaj pretože sa ti spraví modrina... vpich po týchto injekciách nekrváca pretože nepicháš do žily a podkožie nekrváca :) prajem veľa šťastia a ak budeš mať ešte nejaké otázky kľudne napíš...
a k tvojej otázke, že čo sa stane keď to nebudeš dávať... môže sa stať že sa ti vytvorí krvná zrazenina, ktorá upchá nejakú žilu najčastiejšie v srdci (infarkt), mozgu (cievna príhoda) alebo pľúcach (embólia do pľúc)... lekár vie, prečo ti tie injekcie predpísal tak ich dober tak ako ti to kázal :)
no a tá vodička čo ti vytekala po vpichu bola pravdepodobne časť lieku, ale toľko máličko čo ti vytieklo z vpichu nevadí
držím palčeky, nech ti to čím skôr ubehne :)

quuqqq

no prvá nejak nevyšla...asi nebolo moc kolmo. trošku mi to spod kože vytekalo. teraz taky pupienok ostal..aj tak som cele neaplikoval. a čo sa stane ked to nebudem davať?

martinka54

s fragminom ti nepozem, ale ja som babke pichala fraxiparin do pleca a to som neni ani sestricka. musela ich uzivat 6 tyzdnov a bola po vaznej zlomenine bedroveho klba, tak si neviem predstavit ako by som ju vozila kazdy den doktorovi, preto som sa na to odhodlala. a kazali mi to pichat nie hlboko pod kozu

sestricka747

miesto vpichu vydezinfikuj tamponom , sprav koznu riasu asi 2 cm od pupka , pokial pichas do brucha a nie do ramena, kolmo pichni , aplikuj liek , vytiahni . A je to ;)