Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

moje vytuzene tehotenstvo-moje prve otazky prosim poradte

Príspevok v téme: moje vytuzene tehotenstvo-moje prve otazky prosim poradte
daduskaaaaaa

ahojte babenky konecne po pol rocku sa nam podarilo splodit babatko:)som velmi stastna a je to asi najkrajsia vec na svete cakat a mat babatko.No a vlastne by som sa chcela opytat comu sa mam vyvarovat co nepapat.Viem ze nie vyprazane ,ani jedla z vnutornosti,hlavne nepit alkohol...fajcit nefajcim.Som momentalne v 6 tyzdni-podla toho som som si ratala ja.U dokrorky som bola vcera prvy krat a este mi nic nepocitala len zobrala krv a dnes mi oznamila ze som na 100 percent tehotna.Strasne lubim brindzove halusky:Dmozem ich papat?:Dja vobec neviem co take mam jest.Ohladom toho mi nic nepovedala akurat ze si mam na seba davat pozor a za 2 tyzdne mam prist.No mne sa to zda neskoro...nemala by som ist uz na buduci tyzden?a sono mi mozu kedy spravit?kamaratka mala mimomaternicove tehotenstvo a strasne sa bojim aby som ho nemala aj ja.Kedy sa to da zistit?no zatial otazok staci:)ale mam ich este vela.Dakujem za vsetky prispevky

169/69

SISINKA333

Ja som mala takú slabú menštruáciu pri obodvoch deťoch.Trvalo to asi tak dva týždne.S prvým som skončila v nemocnici a s druhým som tiež zostala na rizikovom.Ale všetko dopadlo ok a dnes sú z nich parádni chlapi.
Ale urob si test a uvidíš.
Možno si len bola prechladnutá a menštruácia vtedy trochu mešká alebo je slabšia.Aspoň u mňa to tak býva.

A-Z

Sisinka,
podla toho, co som pocula a citala, moze sa ojedinele stat, ze aj tehotnej mamicke pride este slaba "menstruacia". Skus si za par dni urobit tehotensky test, alebo rovno zajdi na gynekologiu a budes mat istotu.

A-Z

Ahoj daduskaaaa, tiez tehulka ti gratuluje k vytuzenemu tehotenstvu :)
Co sa tyka stravovania, mali by sme jedavat viackrat denne v mensich porciach, zivocisne tuky zamenit za rastlinne, dopriat si skratka zdravsie varianty potravin, vela bielkovin - chude masko, jogurty, tvaroh, mlieko, ryby (lepsie mensie, ako sardinky), vajicka, zeleninu na vsakovake sposoby, ovocko a pod. Primerane tekutin, cistu vodu, nizkosodikove neperlive mineralky, tehotenske caje, riedene ovocne ci zeleninove stavy.
Citala som, ze sa v prvych tyzdnoch treba vyhybat petrzlenovej vnati, pocas celeho tehu plesnovym syrom, ciernym a zelenym cajom, kave, alkohol a cigy su samozrejmost. Dopriat by sme si mali aj vela odpocinku, spanku, no cas na kazdodennu prechadzku tiez, hlavne pri sedavom zamestnani. A hlavne klud, ziaden stres. Relaxuj a vsetky zle myslienky zazen ta-tam :).
Co sa tyka navstev lekara, poradna je len raz do mesiaca pocas 8 mesiacov. Dolezite vysetetrenia ako skriningy, ultrazvuk a pod. su tiez naplanovane na presne tyzdne gravidity, resp. rozpatie, kedy je ich potrebne urobit. Nebojsa, tvoja lekarka ich urcite nezanedba. Resp. na internete si nieco ako "zoznam" tychto povinnych vysetreni mozes najst. Ja som v 16tt a zatial mam za sebou 2 ultrazvuky a 1 skrining, caka ma onedlho druhy.
Aaaa, este k tej brindzy, predpokladam, ze ju kupujes v obchode, a ta je pasterizovana, takze obcas mozes, podla mojho nazoru. Tak vela stastia a zdravicka!

SISINKA333

dufam ze mi niektora odpoviete.Asi tyzden mi vynechalo menstruaciu a mala som viac priznakov na tehotenstvo aj som si myslela ze by som mohla bit tehotna lenze raz ked som sa zobudila mala som velmi slabu menstruaciu velmi slabulinku a mala som aj viac priznakov ako napriklad byvala som unavena bolo mi zle bolela ma hlava a vtedy keby som bola tehotna babatko by malo asi tak 4 az 5 tyzdnov lenze mi prisla ta menstruacia tak som sa vas chcela opytat ze ci mozem byt tehotna aj z velmi malinkou menstruaciou dufam ze mi odpovieta a DADUSKA ASI NEMOZES BRYNDZOVE HALUSKY LEBO BRYNDZA JE DOST SLANA ANI NEJEDZ UDENE MASA.prosim odpovedzte mi na moju otazku.dakujem LEBO MAM ESTE DVE DETI A PRI NICH SA MI NIC TAKETO NESTALO POMOZTE MI PROSIM VAS.