prosím o pomoc právnika/-čku

Príspevok v téme: prosím o pomoc právnika/-čku
rusalka87

v septembri min. roka som prerusila vysokoskolske studium, kedze ma nebavilo a na rok som sa brigadne zamestnala, nikto neprijme nikoho na TPP na jeden rok, v septembri chcem pokracovat na inej VS...otec prestal na mna platit vyzivne...na nete som sa dozvedela, ze otec alebo matka, maju povinnost platit na dieta vyzivne do doby kym sa nezamestna na TPP...chcem sa spytat, ze ci mam sancu uspiet aj teraz na sude, aby mi platil aspon nieco, alebo mam cakat az do septembra?

janka 111

Sudca ma malo casu na jedno pojednavanie a ked nie je hotovy ,musi to odrocit.6 mesiacov cakas na 1.pojednavanie a potom kazde 3 mesiace sa dostava dalsi termin.
Statistika o sudnych pojednavania ma pozitivne vysledky ale nezvyhodnuje matku,ktora musi pre nedostatok sudcovho casu platit sudne poplatky myslim tym:..taky advokat ju stoji potom 3-4x viac.
Takze opustena matka s dietatom je absolutne neschopna sa branit ak otec klame ,alebo nechce platit.
Dovolenky,lod ktora je zaparkovana v Chorvatsku sa nedaju dokazat.
Takze dakujem za odpoved,aspon mame nadej.

roza

Janka 111, prečo už tretie pojednávanie? Kto to zdržuje? V televízii je to za pár minút!
Samozrejme nepodarený vtip. Ale myslela som si že v prípadoch výživného na deti sa snažia súdy ukončiť súdne konanie čo najskôr.
Podľa mňa máš na výživné nárok odo dňa podania žiadosti, ak nie ešte viac. Snažila som sa o tom niečo na nete nájsť ale nepodarilo sa mi.

janka 111

dobry den,
v septembri minuleho roku 2011 som podala ziadost o zvysenie alimentov pre 17 rocnu dceru;
v juni 2012budeme mat 3.pojednavanie.Mame narok na alimenty od podania ziadosti,alebo ako rozhodne sudca.
Pred 4.rokmi pri rozvode sme alimenty dozadu nedostali,lebo vraj otec dietata podal ziadost o rozvod.
prosim poradte mi.
Dakujem jana m

lost

www.dsl.sk

V Nemecku sa včera za 60-eurové stránky zatýkalo

8.2.2011

Na Slovensku by ich mohli pasovat za rytierov, alebo hrdinov :D

lost

tam bol taky trik, ze tie podmienky ZMENILI az po istom case, pisali ich .JPG a nie v texte.

To je ako keby zdravie.sk teraz zmenilo podmienky a ohanalo sa s fakturami :)

Ludia by sa mali spojit a hromadne nic neplatit... lebo predsa len sme na slovensku, to je pravda :) (sudnictvo slovenske....)

bibi123

tak ja som sa na tieto faktury rozpravala s jednou pravnickou, co aj vyucuje pravo na univerzite-povedala, ze je to len na sudcovi, ci uzna elektronicku kvazi zmluvu alebo nie... Niektori by to uznali, niektori nie...
inac osobne by ma tiez napali, lebo kto z nas si uz len cita podmienky, kazdy clovek len odklikne a je:O))) ak sa clovek uz musi registrovat a nechcu sa mu citat podmienky, bolo by dobre asi uvadzat meno jozko mrkvicka s vymyslenou adresou:O)))

jajka001_

podla mna pokial o tom nerozhodne sud, tak ti to nikto nepovie. a kedze na slovensku je mozne vsetko, je mozne aj to ze to tym podvodnikom prejde. a ak nie, ti co zaplatili, spat peniaze aj tak nedostanu.

beskyd

najskor musia mat vykonatelne sudne rozhodnutie/platobny rozkaz, az potom moze byt exekucia, faktura nie je exekucny titul sama o sebe. problem je ale v tom ze tu nemozes dostat na toto odpoved ani od najsamlepsieho top pravnika podla mna lebo nevieme podmienky registracie ktore boli na tej stranke alebo nejake vseobecne obchodne podmienky tej spolocnosti cize odpoved je asi taka ze mozno si povinna platit, mozno nie, zalezi na tom ci ten pravny ukon spocivajuci v suhlase s tou registraciou mohol byt platnym suhlasom so zmluvou a mohol tak zalozit povinnost platit. ci tam bolo specifikovane za co presne sa plati, ci bola identifikovana zmluvna strana jedna, druha, ci tam nebolo uvedenie do omylu a tak dalej, tam je milion hladisk z ktorych sa to da posudzovat pripadne spochybnit.

lost

raxi,

NEEEEEEPLATIT a este raz NEPLATIT

kludne sa na nich odbav, posli ich do pi3,1415

lebo je to absolutny PODVOD a maju 0% sancu ze nieco dostanu...

ich ciel je toto:

ziskat par (idealne stoviek) 60eur a potom zavriet kram...

BOHUZIAL sa im toto uz dari, uspesne, lebo ludia sa boja :(

neurob im tu radsot.

ps:

tie vyhrazky posiela robot. mne neodpisali na moje otazky, to znamena ze su burania nemaju gule na realne kroky.

jednym slovom: neplatit a byt kludny, lebo je to ked uz tak, nedokazatele ze ta faktura plati tebe.
kedze bola vygenerovana podvodom, atd.

neplatit a klud, pohoda, nic sa nestane :)