DOBRY DEN, prednedávnom sa mi zacali tvorit biele škvrny na pokozke tela hlavne nohy a ruky su to take male biele skvrny som dost opalena lebo som chodila pravidelne do solariatak to vidiet viac. bola som u koznej ta si nevedela radit vlastne mi povedala ze je to mozno alergia. dostala som dajake lieky na alergiu. ale ako som patrala po nete som zistila ze to moze byt ochorenie nazvom Pityriasis versicolor. vie niekto viac o tejto chorobe? da sa to nejako vyliecit? pomozte mi prosim som zufala uz som vyskusala vsetko mozne. dakujem
Pityriasis versicolor?
A s tou kožnou... Ja som bola vo veľkom meste u kožnej a tá na mna pozerala jak puk, že ona to ešte nevidela. A išla som druhej do iného mesta a tá krútila hlavou, že to je jasná pytiriáza a že k nej chodia s tým z toho mesta ako ja. Inak mne predpísala aj lieky protiplesňové - fungolon, ale tie sú na predpis. Skús ešte k tomu micetalu liek mycomax - to je protiplesňový, voľnopredajný.
Ja som to mala dlhé roky, asi aj mám, ale už to nie je vidieť. Pohol mi MICETAL krém-dostaneš kúpiť v lekárni bez predpisu. Som si istá, že ti pomôže, lebo ja som skúšala veci od výmyslu sveta a nič. A toto - krása, pekne to zmizlo.