Osteochondroza

kakajo

Dobry den chcem sa opytat co znamena popis z RTG.
Zaver:osteochondroza iv disku poslednych 2 dist.L-segmentov-max.zmeny v L5/S1 is zhyby v norme.
Dakujem

hellka

Môžte mi prosím Vás bližsie vysvetliť TRG LS chrbtice: čo je sinistrokonvexná skolióza s min. súhlasnou rotáciou stavcov,later osteofyty, v bočnej proj. prehĺbenejšia lordóza, blokové postavenie Th-L prechodu hornej časti I.chrbtice, osteochondróza L5/S1, ventrálne osteofyty L3-S1, do oblasti Th12-L1 sa zobrazuje okrúhly tieň kostno-kalcifikačného chrakteru, do úrovne L2/L3 s apremieňa tieň kalcifikačnej sýtosti-v.s. kalicifikát v lig. longitudinale ant.
Dakujem

suzi70

Dobrý deň, vedel by mi niekto vysvetliť LS chrbtice : sakralizácia L5, dextrokonvexná skolióza L chrbtice s rotáciami stavcov, spondylotické zmeny difúzne, incip. osteochondróza v segmente L1-2..na internete je ťažko niečo nájsť, ďakujem.

RNG

Ubytok kostnej hmoty vseobecne moze byt sposobeny nedostatocnym travenim a teda aj nedostatocnou absorbciou mineralov. Lokalne ale moze byt sposobeny ubytok aj zhorsenou vyzivou a regeneraciou kosti kvoli lokalnemu zlemu prekrveniu
Takze odporucam si napravit travenie(doplnok kyselin, enzymov, vlaknin a probiotik) a pripadne na cas brat aj doplnok specificky navrhnuty na kosti, ktory obsahuje VSETKY potrebne mineraly a vitaminy,v spravnych pomeroch a dobre absorbovatelnej forme.
Na zlepsenie cirkulacie, hlavne u ludi s "hustou" krvou(privysoka zrazanlivost je znama ako Stredoeuropsky syndrom vysokej zrazanlivosti krvi)treba brat fibrinolyticke enzymi, ako nattokinaza, lubrokinaza a pripadne aj serrapeptaza.Davka potrebna obvykle je 3x2000 FU a ucinok sa da za niekolko dni poznat na testoch zarazanlivosti krvi(PT PTT a najma INR)

micika

Dobry den. Potiaze s chrbticou ma sprevadzaju takmer od detstva,teraz mam 48 rokov. Chcem Vas pekne poprosit o vysvetlenie nalezu MR LS chrbtice:Th10/11 znizenie iv strbiny, s nepravidelnymi krycimi platnickami,protruziou disku ventralne a lateralne,bez evidentneho presahovania dorzalne.Dehydratacia diskov L3/4-L5/S1, so znizenim iv priestorov. L3/4 cirkularne vyklenovanie disku o cca 4mm, s naliehanim na dur. vaku, v mieste odstupu L4 bilat., bez ich kompresie, forameny volne.Mierne zmnozenie intraartik. tekutiny vo fazet. klbikoch. L5-dorzolateralne vyklenovanie disku o cca 4 mm, s anularnou trhlinou (hyper S1 v T2 v zadnej casti disku),diskretne viac dolava, s kontaktom na dur. vaku v mieste odstupu L5 bilat., a v kontakte na priebeh korena L4 1.sin. Mierne zuzeny ľ. neuroforamen. Incip. zmeny na fazet. klbikoch. L5/S1 len diskretne presahovanie za okraj stavca, s kontaktom az miernym tlakom na dur. vaku, v mieste odstupu S1 l.dx., forameny volne.
Zaver:Incip. osteochondroza Th10/11, L3/4-L5/S1.Protruzie diskov L3/4-L5/S1, s kon taktom na dur.vak, vs. v kontakte na priebeh L4 1.sin.
Jemne zmeny L3/4-L5/S1 charakteru Modic II.-ciastocne I.
Dakujem pekne.
maria

zornička

Ja mám tiež chondrózu, až osteochondrózu - to je opotrebovanie chrupavkových kostí, ale muž 33 sa mi zdá na takúto diagnózu mladý. Popri bežnej liečbe skúste aj ozónovú terapiu, pomáha to.