prosim pomozte mi!neveim ci som jedina co ma tento problem lebo nikdy som nepocula od nikoho ze by mal ten problem co ja...ide o to,ze neviem ci mam citilive oci ale mam problem s nasadenim sosoviek a to preto,leo mi zakazdym zmurkne oko a ja to nikdy nemozem nasadit.....prosim pomozte mi velm ich potrebujem a neviem co mam robit...dik
problem s nasadenim kontaktnych sosoviek
ja som mala problem s klasickym nasadzovanim sosoviek-teda chytit spodne viecko, lebo sa mi automaticky staihlo horne.tak to riesim tak-na ukazovak jednej ruky/pravej-ked si pravacka, lavej lavacka-alebo podla toho ktoru mas "istejsiu" si polozim sosovku a druhou rukou- palcom si stiahnem dolne a ukazovakom vytiahnem horne viecko-naraz si ho roztiahnem, a ide to.:-)
cauko,vies ako to robim ja?tak mi to ukazovala aj ociarka a nehrozi ze zmurknes..skratka -chyt si spodne viecko-natiahni ho a pozeraj sa hore-cocku daj do oka a potom oko nezatvaraj ale chyt to horne viecko mierne ho natiahni-od oka-znie to desne-ale neboli to-a prekri nim oko s cockou..ak hrozi ze zmurknes este pred tym-ked sa ti dotkne cocka oka-tak si to vievko chyt druhou rukou a tou aj snim potom manipuluj
ak si ich nevies nasadit tak sa skus poradit s kontaktologickou, ona ti pomoze a poradi ti ako to jednoducho nasadit. Ja mam sosovky tri tyzdne ale uz som macher v zakladani, za dve minutky mam obe sosovky v ockach, samozrejmost je ze stojim pred zrkadlom a tak si ich davam aby som to videla...
TAK KONTAKTNE SOSOVKY MAM UZ ASI 7 ROKOV A TO BY SI MALA VIDIET AKE TO BOLO PO PRVY KRAT PRVY KRAT V AMBULANCII MI TO DAL LEKAR ALE DOMA TAKZE PRVA SOSOVKA MI TRVALA DAT DO OKA 45 MINUT A DRUHA DALSICH 45 MINUT TAKZE SOM ZMESKALA AJ TAM KAM SOM CHCELA IST VYSKUSALA SOM ROZNE DRUHY NAJRADSEJ MAM SOFT LENS TIE SU NAJJEMNEJSIE A NEDRAZDIA MI OKO NEMAM RADA JOHNSONY PRISPOSOBIA SA MI NA OKO AZ PO TYZDNI TO ISTE S KOMFORTOM NIE SU PRE MNA A PO CASE SA CAS NASADENIA SA SKRATIL CAS NA 30 MINUT A DNES SI NASADIM KONTAKTNU SOSOVKU BE Z ZRKADLA A ZA 1 STOTINU HIHIH TAKZE JE TO TO ABY SI TVOJE OKO ZVYKLO NA TEN DOTYK SOSOVKY A ESTE NA ZACIATKU MI VELMI OCI SLZILI LEBO SOM NEBOLA ZVYKNUTA NA DOTYK SOSOVKY NA OKO DUFAM ZE SOM TI TROSKA POMOHLA
ja viem ja som to uz skusalal hrozne vela krat ale tu ide o to ,ze mne vzdy zmurkne to oko a vypadne mi ...som asi fakt dementna:)som to skusalla asi dva hodiny....
Ahoj Michala!!! Neviem aky mas princip pri nasadzovani, ale ak si zaciatocnik, tak Ti odporucujem, aby si si sadla, na kolena polozila zrkadlo, predklonila sa, aby si videla co robis. Snaz sa co najviac otvorit oci a supni to tam. Malo by to pomoct. A potom ked uz budes skusenejsia, tak sa Ti to podari hoci aj bez zrkadla. Vela stastia. Dufam, ze sa Ti to podari, lebo je to naozaj super vec.