SPERMIOGRAM

Petka_92

Ahoj, spermiogram je výbroná vecička, ktorou sa dá veľmi rýchlo zistiť plodnosť u Vás mužov. Netreba sa toho báť, hanbiť alebo podobne. Je to bezbolestné. Ide o hormonálne a fyzikálne vyšetrenie genitálu. S mužom sa už dlho pokúšame o bábätko a až teraz, pár dní dozadu, som ho dokopala aby si išiel dať spraviť spermiogram a komplexné vyšetrenie. Skúsili sme kliniku v Bratislave blízko Zariadenie pre seniorov pri Kríži. Uvidíme, ako sa tam mužovi bude páčiť. Ale majú celkom dobré recenzie. :)

marfuška

No ak tam nie je žiadna spermia tak asi tažko bude otcom.Je to jedno z vyšetrení, ktoré sa robí ak páry nemožu mat deti.

slniecko24

a co ak tam nieje žiadna spermia alebo velmi malo ten chlap už nikdy nebude moct byt otcom Ved je to velmi krute

marfuška

Spermiogramy som kedysi dávno vyšetrovala.Neviem,či odvtedy nenastali nejaké zmeny,ale myslím, že nie.Takže, muž navštívi gyn.amb.Niekde ho zavrú aby sa, napíšem to trochu drzo, "urobil".Neviem, možno može byt pri nom aj partnerka.Do pripravenej nádobky si odoberie sperma a to sa posiela do labáku na vyšetrenie.Tam sa to potom napustí do počítacej komorky a spočíta sa počet spermíí.Len už Ti nenapíšem aká je norma, lebo to si už nepamatám.S vyšetrovaním spermiogramov mám kadejaké zážitky,vyšetrovala som aj taký kde nebola ani jedna spermia.