dobry den, prosim pomôžte mi. Asi pre 4 tyzdnami som spozorovala flaky na tele. som dost hneda a mám vela malých bielych flakov ktoré sa nechcu opalit. skusala som aj solarko este je to vyraznejsie mám ich coraz viac. bola som aj u koznej ona mi povedala ze je to alergia ale ze naco to mi nepovedala vôbec. velmi ma to trapi bo tu mám po celom tele okrem tvare. velmi mi to vadi hambim sa nosit kratky rukav . prosím o radu kto uz mal taketo ochorenie co to moze byt a ci to preslo potom
Biele flaky na opalenej pokoze
Pytiriáza - oprava, pozri v googli. Ja to mám tiež. Treba zmeniť lekára. Mne jedna stará povedala, že to ešte nevidela, bola som tam 3x a keď som išla inej, tá pozerala na mna, že či tá predchádzajúca bola normálna...
Môže to byť pytiráza - pleseň.
môže to byť aj forma kožnej plesne, treba zmeniť inú kožnú lekárku...
Denzl
No dobre, dakujeme, to bola jedna stranka veci. Zaujimala by nas aj druha - ako to odstranit, je na to daky krem, pristroj alebo nieco, cim sa to da odstranit?
Škvrny sa v lete zintenzívňujú, mnohokrát „precestujú“ z miesta na miesto a v urputnom boji často zostávajú víťazmi.V korektívnej dermatológii sa zvyčajne stretávame s problémom hyperpigmentácie, teda zmnoženia pigmentu. Táto porucha môže byť lokalizovaná, sprevádzaná tvorbou škvŕn, alebo difúzna. Býva vyvolaná jednak zmenou počtu pigmentových buniek melanocytov, poruchou ich tvorby alebo transportu. Vo všeobecnosti vznik pigmentových škvŕn môže byť podmienený geneticky, endokrinnými faktormi, tehotenstvom, farmakologickou terapiou či nadmernou alebo chronickou expozíciou UV žiareniu.
Tak presne toto ma moj muz, vzdy su tie fliaciky na rovnakom mieste a vzdy je to viediet, ked je viac opaleny!
Kozna mu povedla, ze to nic nieje (ziadna alergia..) len proste tie miesta nevytvaraju tolko pigmentu pri opalovani a tak zostanu bledsie...
Ja by som si z toho nerobila hlavu!
Nech ide na chemicky peeling. tym to jednej mojej znamej zislo - ona bola cela uz taka "mrkvickova" - viete, ako ked to niekto prehana so solarkom a sla na tento peeling a je to normalne uz :)
ihla, poznám holku, čo práve po nanášaní samoopalováku zostala flakatá :D nie však biele flaky, ale celé brucho má ako rapinu, také tmavooranžové fľaky, už to má štvrtý rok, u doktora ale s tým nebola, nedokáže to opáliť, ani zmyť, neviem, nejaká zlá reakcia na lacný samoopalovák alebo čo
Aj ja to mam. A myslim, ze prave zo solarka. Totiz, mne, ako som chodila do solarka, spravil sa mi ekzem po tele - na rukach, nohach, chrbte, bruchu (no proste otras) a na tych miestach, kde som mala ekzem, mi zostali biele flaky. Takze vyzeram super, co vam budem hovorit (dvojfarebna). Cez leto som bola potom na dovolenke - trosku sa tie biele flaky opalili, no stale tam bol odskok oproti zvysku tela. Teraz som sa rozhodla, ze sa nejdem opalovat, necham sa vyblednut, no obavam sa, ze az tak do biela nedokazem vyblednut :( Pytala som sa na to svojej koznej - povedala, ze tie miesta sa potrebuju repigmentovat a potom sa opalia. Kolko repigmentovanie trva, to mi uz nepovedala :D Navyse - ekzem sa mi robi vzdy pri zmene pocasia, takze radost zit :D :( dokelu. Neskusil niekto na tie miesta samoopalovak?
moze to byt hocico aj pigment ti moze odchadzat s niektorych miest