po smrti mamky sa mi zrutil cely svet. zijem len s bratom. mala som skoro 4 rocny vztah. bohuzial ani ten nevysiel. laska akosi vyprchal a my sme si len ublizovali. v bratovi necitim ziadnu oporu, ci uz psychicku alebo financnu. zo sumy 7000sk, ktoru dostavam ako sirotsky dochodk platim 3000sk na najom, pricom mi ostane cca 4000sk na jedlo, na studium (snazim sa brigadovat kde sa da,ibaze ani to nestaci, bud praca nie je, alebo ked aj je tak sa tam idem zodriet ako kon pomaly zadarmo). niekedy mi na jedlo ani neostane, takze bud som hladna, alebo mi kamarati nosia jedlo. brat mi nie je schopny poziciat ani pilnik na nechty ktory stal 2€ (pricom je zarobkovo cinny), naco nasledne ked pytal bajk odomna pre voju polovicku som odmietla. pohadal sa kvoli tomu so mnou tak, ze sa nerozpravame (naposledy ked sme sa nerozpravali to trvalo 3 mesiace). zit v takejto domacnosti uz nezvladam, na pomoc psychologa peniaze nemam. otec odisiel ked som bola mala, vyzivne neplati, podala som aj trestne oznamenie, vyjadril sa k tomu vyhrazkami. ja uz neviem co mam robit. som v takom psychickom rozpolozeni, ze sa nedokazem ani venovat studiu. casto rozmyslam naco tu vlastne som. nepamatam si kedy som sa naposledy uprimne usmiala. stale len placem a nenachadzam ziadne vychodisko.
nemam dovod zit
ahoj jessica999
Po prve ti chcem vyjadrit uprimnu sustrast.
Neviem sice kedy ti mamka zomrela ,ale viem jedno ze smrt blizneho svojho boli a casto boli dlho predlho. Nebudem ti pisat ,ze ta to prejde alebo nieco podobne ,kazdy komu sa stane podobne si tym prejde zaspomina poplace a nakoniec ho to prejde lebo zisti ze to nevrati a musi sa s s tym vyrovnat! Co sa tyka brata pamataj si dobro vzdy zvytazi a vedz ze aspon nemusis mat v hlave myslienky typu spravila som dobre ? Bude to hryzt jeho a nie Teba.Nakoniec sa ti pride ospravedlnit lebo zisti ze sestra je sestra :) Ked studujes tak to vydrz ved mozno ti staci iba rok dva a budes z toho von ! Zacne sa nova era zivota ! Ked tak skus sa vyrozpravat novej kamaratke osobny kontakt je predsa lepsi ako toto blabotanie :) Co sa tyka otca paky na neho musia ist len musis vediet ako na neho .Je to trochu chudak prepac ze takto pisem ,ale tak to citim ... Este jednu vec ti napisem zit sa oplati stale!
PS 1 : Myslis ze mamka by to takto chcela ? Zi pre nu ! Dokaž jej ze nevychovala slabocha.
PS 2 : pozri si film Tajomstvo moze ti dat impulz do zivota ..
PS 3 :nedavno som zistil ze mam jednu chorobu vola sa syfilis o chvilu idem na preliecenie tak mi drz prosim palce nech to zvladnem...
PS 4 : drzim palce jessica ...
Na svete su aj horsie veci ako vidis Drzim ti silno palce Myslim na teba !
ty este dostavas koruny ? :))) tento pribeh som uz cital pred 3 rokmi na jednom forume... uz cakam len cislo uctu :)))
Si predsa zdravá, môžeš chodiť komunikovať, dokonca máš aj internet. Najdi si nových priatelov, prestaň sa viazať len na jedného človeka. Treba sa len trochu posnažiť a uvidíš, že život je celkom pekný. Ale musíš to chcieť ty sama.
Ak chceš odpíš, popíšeme.
jessica, si v zlozitej situacii. Prisla si o zazemie aj o emocnu podporu blizkeho cloveka. Nápomocný pri tvojej sociálnej situácii by ti mal byť Úrad práce sociálnych vecí a rodiny. Treba tam zájsť a opýtať sa, na čo ešte máš nárok, možnože je ešte nejaký príspevok, ktorý by si mohla získať.
Čo sa týka psychického stavu, je potrebné, aby ti s tým niekto pomohol, najlepšie psychológ, lebo práve od toho oni sú. A sú aj zadarmo. Musíš sa ale spýtať svojho obvodneho lekára, ktorý má prehľad o tých bezplatných, a ku ktorému ti dá výmenný lístok.
Prosím, bojuj! Držím ti palce!