Rozmyslam nad tym, navstivit kineziologa, ale neviem, ci to nie je len nejake sarlatanstvo a sposob ako vytiahnut zo zufalych ludi peniaze... Mate niekto skusenosti s tymito "liecitelmi"? Poculi ste o one brain metode a odblokovani? Vedeli by ste niekoho doporucit?
Mate niekto skusenosti s kineziologom, resp. ONE brain metodou?
Je pravda ze som len o tom cital zatial ale vsetko to krasne zapada :) je jediny chlap co to robi aj u susedov :) v cechach :) inak je to hlavne v nemecku. Chcem na to ist dohodol som sa s nim ze by to bol ochotny urobit aj na SR len treba par ludi zohnat :) a niesu to vobec prehnane ceny. ale spet k tvojej otazke. Zistil ze meridiany su v podstate drahy autonomneho nervoveho systemu. a ked zi zoberes ze vela technik je zalozena prave na praci s meridianmi ( akupunktura, akupresura, tuina a mnohe ine ) tak tu je aj odpoved preco niekomu akupunktura zaberie a niekomu nie... nervove tkanivo moze byt narusene z roznych pricin napriklad toxicita tazkych kovov, rozne jazvy po operaciach, okluzne problemy(vyskocene stavce) , rozne skryte zapaly, rozne toxiny, detergenty, zablokovane zuby( blomby, mrtve zuby atd.)intolerancie potravin, atd.. tieto latky mozu narusit cinnost neurotransmitterov alebo znizit citlivost nervov atd... Dr. Klinghard ako prve robi ze vsetky tieto faktory zistuje a nasledne sa navrhne "liecba" podla toho co to je . po liecbe sa skontroluje stav dalej sa hladaju rozne rusive okruhy ale blizsie info neviem :) ale vo svojej knihe sa proste vyjadril k celej metode na vedeckom zaklade . no proste krasa :)
varecha: mna to celkom zaujimalo, vies vysvetlit to vyladenie a tak?
One brain ma jednen velky nedostatok, neriesi dovod preco niekoho odblokovat ide a niekoho nie, preco to na niekom funguje a informacie zo svaloveho testovania su kvalitne a u niekoho o nicom. To iste plati aj u inych metod ako EFT atd.. btw one brain je len prevzaty system z psychokineziologie ktora je neuralny obor vytvoreny Dr. Dietrichom Klinghartom. Predtym ako sa da aplykovat neuralne testovanie a tak isto samotny odblok , je dolezite spravit kontorlu stavu autonomneho nervoveho systemu a jeho naslednym odblokom . Bez toho to proste nejde alebo len v obmedzenej miere . Dalej zalezi ako je dane dogma , dusevny konflikt ... hlboko a podla toho sa nasadi dany odblok napr kde nestaci klasicke techniky ide sa cez pohyby oci , cez rozne farebne stimuly atd ... no proste one brain je len slaby vycuc techniky bez adekvatnej pripravy ,a to uz nehovoriac o obrannych mechanizmoch podvedomia alebo rozne bloky zo strany vyucujuceho... a to nehovoriac o nehoraznej cene ktoru za to chcu ved vsetky kurzy stoja cez 100 000 korun (3300 eur). pritom samotna technika sa da naucit z knihy pomaly , dolezite je sa na to dobre prirpavit ,. ak nieho zaujima nieco viac o tom "vyladeni" tak nech zareaguje na prispevok :) a odpisem o tom viac
Dík Help, veľmi výstižné.
spring ja som chcela ist na ten kurz ale je velmi drahy tak som si povedala ze radsej dam 20 euro na sedeni ako 200 ci 300 za kurz kreslenia.
Ozaj a poculi ste niekedy o kresleni na zaklade odblokovania pravej hemisfery? Tieto kurzy totiz tiez organizuju ludia z tejto oblasti...
Dakujem vam za vase nazory.. Clovek ked ma problem a nevie si rady, je ochotny vyskusat vyskusat cokolvek... Ani mne sa tieto metody celkom nepozdavali, ale uz som sa (zo zufalstva) takmer nechala namotat:-)
no aj ked som sa pytala viacerych, tiež potvrdili, že sa veci nevyriešili. Inak tiež som zo začiatku bola nadšená a absolvovala som zopar kurzov, ale, bohužiľ si uvedomujem, že to bolo zbytočné a hlavne ma to stálo dosť penazí.Tiez sa mi snazila facilitatorka nahovporiť, že si to blokujem sama, ale tak zase natolko niesom hlupa, aby som platila a nemala z toho nič. Proste je to určitá manipulácia s ludmi. A presne ako je v tom článku, pznám pripady, ked riešila u žien nadváhu a sama si nevedela poradiť.To je moj názor na tuto metodu.
Absolvovala som kurzy metódy One Brain. Je to úžasná práca na sebe. Ak sa niekomu nepohli veci po odblokovaniach, tak myslím, že to do značnej miery záviselo práve od nich samých. Neradi meníme svoje zaužívané správanie, pozeráme na to, čo si o nás druhí myslia, chceme vyzerať suproví v očiach druhých. Ale málo sa vieme postaviť sami za seba, byť slobodní a robiť veci, ktoré sa nám páčia. Prácou na sebe sa učíme rešpektovať nielen iných, ale predovšetkým seba.
Aj ja som mala veľa odbločiek... asi to závisí od záťaže, ktorú si nesieme, niektoré veci mi docvakli až pri kurzoch, ale život sa mi zmenil od základov.
help, dobrý článok. Je to presne o tom.