Slub

kafe

Co by som spravila? Dotiahla by som ho k linke dovery, nech si o tom aspon pokeca s niekym... taký zážitok asi len tak ľahko z hlavy nedostane. Tá spomienka bude v jeho mysli hniť a smrdieť ako stará mŕtvola. A mŕtvola neprestane smrdieť len preto, že sa na ňu nebude dívať. Treba ju zakopať do zeme. Aj tých nepríjemných spomienok sa kámoš musí zbaviť.. neviem ako, ale na linke dôvery môžu vedieť. Musí sa naučiť brániť, aby sa to zneužívanie neopakovalo..

bleee

dannynq, pokial sa tebe alebo tvojmu kamaratovi stalo nieco zle, mas dve moznosti:
1. nikomu to do konca zivota nepovedat
2. zdoverit sa niekomu, nemusi to byt ani policajt ani psycholog, ci ucitel, len niekto, komu veris.
Po takychto neprijemnych zazitkoch sa stava, ze sa z nich casom vyvinie trauma, ktora priamym alebo nepriamym sposobom ovplyvni cely zivot dotycneho. Trauma zvykne byt vacsia prave vtedy, ak sa na to clovek pokusa zabudnut, nemysliet, nehovorit...

Rozhodnut sa musis sam, Dannynq

Help

dannyq- mas pravdu....nechajte to tak....
Mozno to ozaj nebolo zneuzitie,ze???
Hrajte sa dalej na hrdinov a nech dotycna osoba v tom pokracuje beztrestne dalej.
Parada.

zufalaAla

AK je to pravda , tak na to NIKDY nezabudne,,, a nikdy nebude zit plnohodnotný život, pokial to zneuzitie bolo naozaj zneuzitie...takže tak...a kolko ma rokov zneuzity ak smiem vediet?

dannynq

A to si myslis ze bude pre neho lepsie rozoberat to s policajtami a riesit to? radsej nech na to co najskor zabudne

Help

zufalaAla-ved ja s tebou suhlasim,....
ale potom neodkladne nahlasit to.
Take veci sa nesmu len tak niekomu prepiect.
Spravi to znova niekomu inemu a mozno tej istej osobe.

zufalaAla

no to je pravda...ale zda sa Ti lahke byt v takej situacii?mne nie, podla mna by mala vyhladat pomoc psychologa ten vie lepsie poradit ako my..ale kazdy ma iny nazor...niekto psychologov odcudzuje