ake mate skusenosti?
Elektrosoky ano/nie?
ahojte, moja blizka osoba brala elektrosoky na klinike v zaluzi, pretoze mala psychicke problemy (nieco s maniodepresivnou poruchou a aj schizofreniou ciastocne). jedno rano nam volala, ze sa chce zabit, len nam to oznamila akoze idem dnes nakupovat do tesca nechcete mlieko? preto tam musela ist a okrem liekov jej davali elektrosoky. neviem, ake to bolo, ale ked sa vratila vobec nic si z toho najhorsieho obdobia choroby pred tym nez ju zavreli nepamatala - len take zablesky. v kombinacii s liekmi jej to pomohlo, zostala relativne normalna. lieky totiz brala aj pre elektrosokmi a nepomahali.
fakt neviem čo si o tom myslieť, na internete som o tom našla samé hrôzy...neviem či sa po tomto dokáže znova dať do pôvodného stavu, nevyzerá to s ňou po psychickej stránke veľmi dobre...
moj otec dostaval elektrosoky, nepomohli
Mna doma par krat tak svaclo,ze uz sprtat v isticoch s nozikom odmietam.
aj mne ich davali, doteraz neviem ci pomohli, lebo v postate si myslim ze sa mi pri nich nevyskytli neziaduce ucinky, ale zas ani tie pozitivne. cakala som nejaku podstatnu zmenu po nich, ale citila som sa vlastne ako pred nimi,
s tou pamatou to bolo zas tak, ze sa mi zda, ze tesne po tych sokoch nijak nebola ovlyvnena, teda pamatala som si normalne, ale teraz po dlhom case (davali mi tie soky pred 4 rokmi), tak zistujem ze z toho obdobia, ked mi ich dali, si maloco pamatam, ale zas ked cloveka za pol roka kazdy den vlastne len prespi a nerobi nic poriadne (to tymi liekmi), tak ani neviem na co zaujimave by som mala spominat.
momentalne mam pamat v dost dobrom stave a celkovo som v dobrom psychickom stave, ale pochybujem, ze by to bolo tymi sokmi, ta podsatna zmena prisla az ked mi vysadili skoro vsetky tabletky, okrem jednej, vtedy som ozila, lebo tie lieky su oblbovaky
elektrosoky by som ludom na ktorych mi zalezi, ale ani nepriatelom, nedala...
ahojte, elektrošoky začala podstupovať členka mojej rodiny na psychiatrii, vraj má z toho výpadky pamäti...je to nezvratné? už si nespomenie na tie veci?
tak to hej...najhorsie bola ta strata pamati...nevedela som ako sa volam, kde som, proste nieco fuj hnusne...
len naozaj by ma zaujimalo ci to moze vyvolat epilepsiu...
toto NIKDY. oblobváky totálne...