Nosne mandle

zuzic

luciferka uplne suhlasim so vsetkym co pises. mne to opakoval lekar tiez ze dychat nosom aby nedorastli ale kedze mne osobne vyber nepomohol tak inak ako ustami to nejde:) a dusenie a take mi ostalo...ja zas traumu nemam vyberali mi v lokalke a o mesiac na to aj v narkoze a nemam traumaticke zazitky vdaka oblbovakom co som dostala...ale kedysi som pocula uz od viacerych ze vyber oboch aj krcnych aj nosnych volakedy bol zevraj velmi traumaticky...

luciferka

no asi ano, ale ja mam dost traumaticke spomienky na obdobie vyberania mandli a obdobie predtym aj potom.....vacsne chrapanie, dusenie, budenie sa v noci.... mne po vybere zakazali dychat ustami, neustale mi to opakovali rodicia, ze aby mi nedorastli zase, mozno je to hlupost, ale tak si to pamatam, doteraz kvoli tomu nedokazem dychat ustami, ak mam plny nos, tak by som bola schopna sa udusit radsej ako dychat ustami.....fakt si myslim, ze cim skor to rodicia poriesia, tym lepsie....ak aj existuje nieco ine ako operacia, tak budis, ale nenechat trapit dieta..

zuzic

hej meni..to treba zistovat uz konkretnej nemocnici v konkretnom case:) inac s tym suhlasim ze vacsinou ked vyjdu mandle von myslim teraz tie nosne zvykne sa polavit skoro vzdy a to dieta si pripada take akoby oslobodene konecne:)

luciferka

zuzic, tak ono sa to meni, napr. mne vyberali len jednu krcnu mandlu a druhu krcu ako 15 rocnej, a to sa dnes uz tiez nerobi, ze vyberu jednu a druhu nechaju, aspon moj lekar vtedy dost krutil hlavou, ze ako mi to vtedy spravili......to sa vsetko meni pravdepodobne.......a mne aj ta druha mandla ked vysla von, tak to bolo to najlepsie co mohlo byt.....

zuzic

teda luciferka ja neviem ako to byvalo a ani teraz ako to byva len viem ze v nasej nemocnici to tak robievaju teda este pred rokom urcite. v inych nemocniciach neviem

luciferka

zuzic tak ja som bola asi vynimka, lebo dvakrat mi vyberali nosne mandle do mojich 4 rokov bez uspania, a potom ako 4rocnej, krcnu jednu plus nosne, a to ma uspali, a skoro zabili.....spravili lekari chybu a dost zavaznu, vraj zazrak, ze som prezila....ale tak stava sa, kazdy zakrok je nebezpecny, ale pokial mandle neplnia svoju funkciu a robia zlotu, tak asi je ich najlepsie vybrat.....nevyznam sa v tom celkom, ale mne to ako malej pomohlo, a bratrancovi tiez a velmi......

zuzic

luciferka u nas pokial je to este stale tak, tak sa mi zda ze do 5r. uspavaju potom uz len pri opakovanych vykonoch. po operaci najmenej do druheho dna ostava v nemocnici.
a ked je to naozaj potrebne vyber velmi pomoze...