Zapcha?

Príspevok v téme: Zapcha?
jo

Zdravim vsetkych,

uz 5. den som poriadne nevylucil stolicu. Pred 5. dnami som si dal zrejme vela rezancov (makovych aj kakaovych - grankovych). Odvtedy som sa poriadne nevyprazdnil a mam obavy, ci to nemoze byt nieco vazne. Toto sa mi este nestalo. Vie mi niekto poradit, ako to zo seba dostat von? Lebo za tych 5 dni som toho pojedol tak, ako obvykle. Ale urcite toho zomna tolko, ako obvykle nevyslo.

jo

Vazeni, moj problem je uplne vyrieseny. Kto by chcel navod, co mne na 100% pomohlo, tak je tu: na lacno (teda rano) vypit 2 pohare teplej vody. Dat si dalsi pohar SLIVKOVEHO KOMPOTU (nie len stavu, ale aj ten kompot), potom to zapit este jednym poharom teplej vody. Do hodiny som uz bol na WC a nieco sa konecne zomna dostalo. Spravil som to aj na druhy den a odvtedy je stolica pravidelna. :) Dakujem vam vsetkym za rady! Kto ma podobny problem, ako ja a nevie si rady, nech skusi moj navod. Mne to pomohlo! Ako som cital rozne diskusie aj tu na fore, kazdemu pomaha nieco ine, mne pomohlo toto. Ale aj tak dufam, ze nebudete musiet pouzit nikdy nic - teda, ze zapchu nedostanete. Je to dost neprijemne a obcas aj stresujuce. Prajem vsetkym pekny den!

rokka

Trpela som aj strašnou zápchou, vyskúšala som všetky možné aj nemožné odporúčania, čo by mohlo pomôcť, ale nič!
Až dovtedy, kým som nevyskúšala krušinový čaj! Úžasné niečo!!! A to keď poviem ja že je super, tak je super! Stačí podľa návodu vyskúšať. Žiadne kŕče v bruchu, žiadne hnačky...

moob

Tak ak nemas pristup do lekarne,daj s tie slivky.Ak ovocie zapijes dostatocnym mnozstvom tekutiny,v travacom trakte napuci a mas po probleme so zapchou bez pouzitia akychkolvek liekov..ale ak to bude trvat nadalej alebo castejsie,treba k lekarovi..

jo

Bohuzial, Gregor, nemam pristup k Lekarni a u nas v obchode to mat urcite nebudu. Nejake ine sposoby niesu? Inak, dnes som si dal rano na lacno 2 pohare teplej vody, potom neskor jeden pohar slivkoveho kompotu a este jeden pohar teplej vody. Hned zomna nieco vyslo. Skusim to este raz?

Gregor

Na uvolnenie zápchy a k dosiahnutiu pravidelného denného vyprázdňovania by som ti doporučil využiť liečebné účinky prírodnej liečivej vody Zaječickej horkej, ktorú môžeš hneď na začiatok využiť pri užití väčšieho množstva 500 ml. (1/2 L) ako preháňadlo a pravidelnom dennom užívaní malého množstva to je 50 ml.(1/2dcl) večer pred spaním k dosiahnutiu pravidelnej ranej stolice. Nezabudni na doplnenie pitného režimu. Kúpiť sa dá v lekárni v niektorých potravinách alebo v obchodoch zdravej výživy. Cena sa pohybuje Z.H.+,-, 2.30€ (70 Sk). S pozdravom Gregor