ahojte, prosim Vas oplati sa investovat do orbitreku? chcem si ho kupit...cvicit na nom kedze na fitko nemam dlhodobo a mam 19rokov... popripade ake mate skusenosti...nemusite pisat ze Vam zapada prachom..dakujem
orbitrek
Dobrá voľba,nech sa ti darí.A pevnú vôľu.:)
mate59 - dakujem ti za odpoved :) mam 73kg...planujem si to kombinovat- eliptikal - beh - korcule. to ze ked sa mi nebude chciet vybehnut von alebo bude zle pocasie, tak ze si aspon zacvicim doma - lebo potrebujem to kardio nie len posilovat. Ale si to este premyslim :)
majka,tento je do 80 kg,ak vážiš viac, vyber si v kategórii do 120 kg,sú pevnejšie,ale myslím, na posilnenie je to vhodné pre teba,tie čo sú v posilňovniach,sú na vačšiu záťaž a viac ľudí,a samozrejme aj cena je niekde úplne inde.Tento bude niekde poškriabaný, je naň zľava,ale to nevadí, beztak z potu, ktorý kvapká ,to zanechá stopy na laku.Ja som mal niečo podobné,nakrútil som na tom asi 57000 km.Tiež som ho rozhrkal, ale ložiská sa dajú vymenit,aj klinový remeń.
Veľa ľudí kúpi niečo také,ale po týždni s tým prestanú a potom stroj slúži ako nemý sluha na odkladanie odevov.Než sa rozhodneš si ho kúpiť,zváž to poriadne.Prichádza jar, vonku je super,nechceš skúsiť jogging?Stačia ti tenisky na bežecký tréning s vačším odpružením a keby ťa to prestalo baviť,tak ti zostanú na chodenie.Ak nemáš kondičku, najprv svižný krok a klus, striedať,potom pridávať,zvyšovať.
Ak máš nepríjemný pocit,že sa budú ľudia na ťa pozerať,na to zabudni.Behom si najlepšie vytvaruješ postavu,posilníš celé telo.Skús to 2 - 3 týždne a ked ti beh nebude sedieť,kúp si stroj.A čo tak hodina bicyklovania denne?
Ináč všetko je o pevnej vôli a zvyku.A v prvom rade žiadna dieta, len zmeniť na správne stravovanie a nevrátiť sa k pôvodným zlozvykom.
no a myslim ze ma 50kg zatial co ten co sisi vybrala ma 25 ... cvicit sa na tom urcite da ale mysli na to ze to nebude najidealnejsie..
2 majka kolko vazis?? mi to pride moc lacne moji stary kupili za 200 EUR v nemecku no a dost sa podoba akurat ze je cierny ale co je podstatne ma moc maly rozsah pohybu a tak chodia radsej do posilovne ... a dalsia vec ze ja osm na nom bol mozno 30 krat a za dva mesiace sa dost rozhegal ale zase to som mal 103kg... no a este to mi vadi ze sa so mnou vzdy posuva dopredu za tych 45 minut sa posunie asi o pol metra :) a tiez ked poriadne zaberiem tak cely nadskakuje :)
pozrite sa mi prosim na tento eliptikal, myslite ze bude dobrý? www.insportline.sk
Ved hej ja toto poznám ale ked prídeš do obchodu ani jeden nieje stavaný tak aby mohol opisovať elipsu. Teda ešte som sa nestretla s tým aby opisoval elipsu, lebo všetky sú stavané na jedno kopyto iba s malými rozdielmi a ked si pozrieš vela výrobcov to nazýva oboma výrazmi.
zuzusa - orbitrek má dráhu pedálov kruhovú,eliptical - lyžina opisuje elipsu.
V tom je podstatný rozdiel pri zapájaní rôznych skupín svalov.Neberiem to od teba ako rýpanie.
Nechcem rýpať ale eliptický trenažér a orbitrek je jedno a to isté. Osobne sa mi viac páči veslovací trenažér, aspoň raz by si mohol vybehnúť do fitka a poradiť sa poprípade poskúšať, že čo by ti viacej vyhovovalo.
jj ak budes civcit tak oplati len hmm mozno by bola lepsia ta posilovna tam to ma vyssiu kvalitu...