prosim vas ma tu niekto skusenosti so studiom herectva na VSMU?Rada by som vedela co vsetko to obnasa...je to zatial len taky maly detsky sen,mam 24 a mam pocit ze by som so svojim zivotom mala nieco robit...
Studium herectva alebo chcem dabovat filmove postavy...
Ak hľadáš základné informácie ako začať s herectvom, nájdeš ich na youtube kanály cestazaherectvom TU: www.youtube.com
Ak ťa herectvo zaujíma a chceš si vyskúšať, čo musí herec zvládnuť skôr ako sa postaví na javisko, prihlás sa do minikurzu zadarmo TU:
cestazaherectvom.sk
A ak to myslíš naozaj vážne a chceš sa pripraviť na talentovky alebo konkurz, tak odporúčam kurz medium TU: cestazaherectvom.sk
prečo by malo byť na to neskoro ked má 24 rokov ? čo je to za hlúposť. to vám kto vsugeroval do hláv ked to dookola omielate ?
moze, chod do Hollywoodu a skus
Mám jednu dosť blbú otázku. Môže sa mladý, chytrý a pekný chlapec zo Slovenska stať americkým filmovým hercom ? Keby že áno, tak čo a kde musí vyštudovať?
A ešte 2 otázka: - dajme tomu, že už som čerstvý herec a chcem hrať nejakú tú rolu v americkom filme. Ako ju získam ? Robia sa nejaké prijímačky resp. kastingy ?
Ja si myslim ze ak si chces splnit svoj sen do toho. Aj ak mas uz 24. Ale najprv si definuj co je Tvojim snom, ci je to studovat na VSMU alebo byt hereckou.
Lebo su aj ine moznosti, napriklad skus najprv nejaky komparz, alebo hladali ludi do sudnej siene a toho kriminalneho serialu na jojke, neviem ci este chodi.
Alebo sa chod informovat do nejakeho divadla, opytaj sa na pracu, mozes zacat robit nieco uplne ine, nemusis hrat, ved tam je dost roboty. A naberes znamosti a mozno sa niekam dostanes.
Alebo skus napriklad historicky serm, ak Ta bavi hrat tak tam je aj scenika. A aspon zistis ci by Ta to bavilo, lebo po 5 rokoch studia ak sa uvedomis ze to nie je ta spravna cesta su to stratene roky.
Moznosti je dost, len ako vravi Vila, nesmies byt nerozhodna a ist si pevne za svojimi cielmi, a na vek ohlad neber.
agama, hm, smola :-/. To nastve, najma ked je vidiet, ze baba k tomu zjavne taha, ked to robi. Skoda... mozno to ma prilis cvicene (?). Na VSMU sa tazko dostane clovek, ale vazne to nie je len o tych skusenostiach. Ved faktom je, ze VSMU-cka skorej zoberie ludi bez vystudovaneho konzervatoria, ako tych, co to studovali, pretoze podla nich, sa ti "neskuseni", lahsie "ohybaju". Proste nemaju naucene to, co do konzervatoristov stepovali 4 roky.
Ja poznam az troch ludi, co tam studuju/studovali. Kamarat sa mi tam dostal bez akychkolvek predoslych hereckych skusenosti, nenavstevoval ani hodiny dramatickeho umenia - nic. Ale proste je to taky individual a sasek :). Musis sa vediet predat, necuvat, nemat tremu, jednoducho mat ten charakter, aky tam oni potrebuju.
Poznam kocku, ktora sa tam nedostala na prvykrat, ale na druhykrat uz hej. Ta to tam roztocila, tusim ani nedodrzala osnovu toho, co mala hrat a hrala si svoje, zabralo to :D.
A do tretice ma napada kocka, o rok starsia ako ja, ale ta veru vystudovala konzervatorium a az o dva roky sla na VSMU. Ta velmi vynikala v herectve a neviem, ci uz teraz nahodou nehra aj v tv serialoch. Tak sa mi zda, ze som ju videla v Panelaku hrat sestricku toho doktora...ako sa len vola... Bajza...
Ale ta na pripravke na konzervatorium vam zahrala cokolvek co ste jej povedali bezkonkurencne.
Ja vsak tvrdim, ze vo veku 25 rokov, nech to zavesi na klinec, to nema zmysel, podla mna a je vidiet, ze zahala.
nuž, poznám kočku, ktorá aj hrá v menšom divadle, aj robí komparzy /a nie len také hociaké/ v známych seriáloch, aj tancuje, aj je šikovná a už tretí krát ju tam nezobrali...
na herectvo sa ťažko dostať a ak nemáš skúsenosti a nejakú predošlú prípravu , tak je zbytočné to aj riešiť... skús sa nájsť v niečom inom
Jarka, cudesne predmety sa musis ucit na kazdej VS, nielen na VSMU...odveci predmety sa najdu vsade :P.
S tym hudobny nastrojom - je to obrovska vyhoda, ale na VSMU sa to nepozaduje ako podmienka. To iba na konzervatoriach.
Skor sa jej zijde spev a tanec (nehovorim o muzikalovom herectve, ale vseobecne...)
Ale tu uz podstatnu rolu hra jej vek, proste to zmenskala... pokial sa jedna o VSMU...
Navyse este aj teraz iba filozofuje, je nerozhodna. Prihlasky sa uz mali poslat, ale ked myslis, tak sa na to daj o rok, ale uz s tym, ze tam chces ist a chces sa tam dostat. Za ten rok sa aspon mozes pripravovat, prihlasit sa na nejake tanecne, hlasove kurzy atd.
Inac sa mi zda, ze ich beru este aj menej ako 10 :-/... Pretoze jednu skupinu tvoria max tak 15 (aj to hovorim vela) a je v tom reziser, dramaturgicky, kameramani...proste cely tim.
a studium herectva nieje len o hrani nejakych uloh.. treba sa tam naozaj veeeeela ucit vseliake predmety, ktore mozno velmi ani so samotnym herectvom a hranim ani nesuvisia. a pokial viem zda sa mi ze uchadzac o toto studium musi vediet hrat na nejaky hudbony nastroj, a potom toto bude dalej na skole studovat