Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Uzkost - generalizovana uzkostná porucha?

Príspevok v téme: Uzkost - generalizovana uzkostná porucha?
Orka

nie som si ista ci trpim touto poruchou, ale uz dlhsie pocitujem pocity uzkosti. skusim trosku obsirnejsie opisat moj problem. pol roka som mala taky "online" platonicky vztah s jednym chlapcom. vedela som ze to nie je dobre, ale nevedela som sa tomu ubranit, velmi som sa zalubila. jedneho dna na mna nakrical a nas pekny vztah skoncil. nebola som na to pripravena a vtedy zacali moje problemy. stale som plakala, nemohla som spavat, mala som pocit na zvracanie, cele dni som bola vycerpana..zostali sme kamarati, drzalo ma to nad vodou ale nerobili mi dobre nase caste hadky. casom som si na to nejak zvykla a bolo mi lepsie...
problemy sa opat objavili ked som si robila vodicak.po poslednych jazdach som mavala bolesti hlavy, krce v krku a v hlave, zvracala som... navstivila som lekara a po niekolkych vysetreniach mi diagnostikovali hyperventilacnu tetaniu. 2 mesiace som uzivala Peritol, potom Magne B6 (uzivam uz iba vtedy ked mi je zle) bolo mi lepsie...ale pred 2-3 mesiacmi som sa opat zacala citit zle, dokazala ma rozculit hocijaka malickost, hadala som sa s rodicmi, ten kamarat ma zacal ignorovat...bolesti hlavy, pocity na zvracanie, nespavost, trpnutie koncatin, hrca v krku sa stali mojim kazdodennym problemom. posedny mesiac sa rano prebudzam s pocitmi uzkosti..zobudim sa a hned mam zly pocit, je mi na zvracenie, nemozem jest, mam pocit ze to bude zly den...vzdy si poviem ze z tej postele musim vyliezt a ist do skoly a pokial nevyleziem tak na druhy den to bude este tazsie..celu cestu do skoly ma sprevadzaju pocity na zvracanie..prestalo sa mi tam darit, moj mozog nejak nedokaze prijmat informacie, ucim sa 4 hod., idem odpovedat a po odpovedi sa ma spoluziacka spyta "preco si sa neucila?", triedny stale riesi moju castu absenciu ktoru mam aj kvoli inym zdravotnym problemom pred celou triedou, podla nich mi nic nie je a blicujem. nemam ziadnu chut tam chodit, som v maturitnom rocniku a o par dni pisem pisomne maturity a nie som schopna sa ucit. pripadam si strasne hlupo. mam strach z toho ze to bude v skole este horsie, ze vsetci sa budu ku mne spravat nadradene. vcera mi ten kamarat napisal ze ma dievca, rok som sa pripravovala na to ze to pride takze ma to ani nejak nevzalo, beriem to normalne. prajem mu to. ale vzalo ma ze je ku mne stale odmerany..myslela som si ze je ku mne taky odmerany lebo nie je stastny (mal dost problemy sam so sebou) a ked to stastie najde sa to zmeni.predsa len som ho povazovala za najlepsieho kamarata. prosila som ho aby sa ku mne zacal spravat aspon trochu s uctou alebo mi aspon priamo povedal ze sa so mnou nechce kamaratit, pomohlo by mi keby som vedela na com som. snazila som sa mu vysvetlit moj problem a opat na mna nakrical a povedal mi ze si za to mozem sama. nedokaze pochopit ze to neviem ovladat. asi by som sa na neho mala vykaslat sama ale nemam rada nedoriesene veci. dnes rano po 4 hod. spanku som sa opat prebudila s tym strasnym pocitom ze vsetko bude este horsie, hodinu som do seba dostavala jogurt a naozaj mam zo seba radost ze som ho v sebe udrzala...
citim sa strasne nepochopena a sama.chcem s tym bojovat a preto nebudem mlcat. dost mi pomohlo takto sa vypisat...celkom by ma potesilo keby mi odpisal niekto kto preziva podobne pocity, vedela by som ze nie som sama. dakujem.

Orka

nad psychologom som uz premyslala ale zatial sa to snazim vyriesit sama v sebe, obcas aj s ludmi ktorych sa to ci uz priamo alebo nepriamo tyka. liekom by som sa rada vyhla,bojim sa zavislosti a tychto veci... ja som pocas tohto obdobia tiez stratila kamaratov. zostali mi len 3 a som vdacna za to ze mam aspon ich :) ale problem je v tom ze spolu vacsinou komunikujeme len takto cez net..vobec nemam chut ist niekam von. niekedy mam take chvilky ze zavolam niekoho z nich von a ideme si niekam sadnut no cim dalej tym sa to stava menej. stale hladam sposob ako opat zacat normalne zit

moob

Mas typicke priznaky uzkostnej poruchy,ktore sa dnes daju bezne liecit.Problem je vsak v tom,ze mas o chvilku maturitu a lieky o ktorych hovorim(anxiolytika) sposobuju sedaciu(utlm,ospalost).Neskusala si vyhladat psychologa?Mozno to ze by si sa niekomu vyrozpravala by ti pomohlo a neboli by treba lieky..Niecim podobnym ako ty si prechadzam teraz aj ja,treba mi ucit sa na statnice,ale nevladzem,nespim,..A sama si neviem rady,stracam kamaratov,lebo som sa hrozne uzavrela do seba,nic ma nezaujima a hoci by som strasne chcela,nejde mi zaradit sa opat do normalneho zivota..