Ako to je u vás?

agaven

ele no nap. ja jednu poznam no ku mne ja mam costo ja viem kde je co aj srobovak aj hmozdinka 2.5 alebo 6 mm no aj kladivo ten moj ked ide cosi vies kde to je jasne no aj dera mamnika nevies kde mam ponikov jasne lebo ja ju ucim kazde ma svoje miesto a ked to tam nedas potom hlada u nas je vetsinou ako neporiadok pradlo prem a hadzem na kopu niekedy je z toho aj 2 metrova kopa co nestiham skladat ale poznam jednu zenu ma sice 3 deti ale ked tam clovek pride tam v chodbe ponozka spod. pradlo sa len tak na zemi povaluje ale ona to tam ma vzdy deno denne len ked pride piatok manzel tak uprace aby nenadaval ale niekedy ani vtedy neuprace hrnce tam spinave riady no ani sa pohnut ides si sadnut tam plieka , panperska vreckovka no bordel až, až a ziju tam akoby sa nechumelilo . Inak zase ja si niekedy pripadam , až puncickarska neznesiem napr. odosretu zaclonu nepostlane riady , taniere miska atd.. no a zse niekedy som lahostajna napr sporak truba spinava dole prihorene utriem ale to aj treba s tymi preparat. aj lepsie drhnut ja zase a co drhni ty ty mas vetsiu silu no isto napr. z hranoliek tie panvice ach jaj no nato som zase pohodlna a trubu no co poviem ved nik nepride kontrolovat aka je tam prihorena a ked mam cas tak sa mi musi chciet a pustim sa do nej alebo kachliky umyvat ach jaj ale zato zrkadla tie su ako nove vzdy cistucke ja tam neznesiem packanice ptreto kazda sme nejaka ale sme

ele

to ti zavidim ze mas taku maminu, v dobrom samozrejme, u nas je strasny bordel, to keby sa nakamerovalo, ludia by nechapali, podla mna nikto nema tak ako u nas- v rodicovskom dome, ako nasi :(( Zaujimave je, ze ja mam averziu voci neporiadku, doma musim mat vsetko tip-top, cistucke, vonave. Ja sa v buducnosti aj maleho budem bat k nasim pustat na prazdniny, teraz je este malinky. Inak moja mama je moderna zena, krasne, moderne sa oblieka, aj dodrziava fyzicku hygienu, nechapem ako moze zit v takej necistote :(( Som z toho zufala.. Hanbim sa :(

moj_nazor

No u nas to byvalo tak, ze obed mal kazdy v praci, skole a pod., ale veceriavali sme spolu.. to sa maminka vzdy snazila nas tak zavolat.. ale napr. cez vikendy sa vzdy obedovalo spolu vsetci pekne pri stole :) a cez sviatky ani nehovorim, to sa tiez modlime a presne ako agaven pisala, babka i dakuje za jedlo. Mne to je prijemnejsie, ked jeme vsetci spolu, je to taka odmena, ze sa s tym piplem niekedy aj 3 hodiny a potom aby sa kazdy rozprchol s tym po izbach, to nie.. A takisto s tym poriadkom, mamina ma vzdy ucila, az si upratujem priebezne a vzdy sa papalo, az ked bol umyty riad z varenia..

No a co sa tyka toho obskakovania - ja som od zaciatku priatelovi strasne rada pripravovala jedlo, lebo on to vie fakt ocenit a ked vidim, aky je spokojny.. U nich doma zasa jedia nie spolu a na principe - nachystaj si sam :-D, takze mu az tak ocka svietia, ked pride ku mne a nachystam mu. Ale tiez sa moc spohodlnel, uz to vidim, ze zle som to robila, vidim, co ma caka do manzelstva - a na to mi povie len "Ako si si ma naucila, tak ma mas".. Ale ako pisete kocky, neviem si to napr. predstavit s miminkom. Na jednej strane mna strasne bavi vyvarat jedla, strasne rada skusam nove, vzdy sa to nastastie vydari a ja mam fakt pozitok potom z takeho gurmanskeho papania, o peceni zakuskov ani nehovorim (potom ze clovek pribera :-D), to peciem pomalu kazde tri dni a vzdy je to hned fuc.. tak to najviac potesi kucharku, ked to hned padne.. ale je pravda, ze musim mat na to aj cas, lebo ked to robim v strese, tak mne uz sa to napr. potom nechce jest, aj ked to je vynikajuce.. je to o psychike.. A neviem si predstavit vsetko casovo zosuladit pri miminku, trosku sa toho bojim, ako to zosuladim a pod. :( Takze obdiv, kočky, ktore si tym prechadzate, alebo ste si presli..

ele

Agaven, co sa mojho synceka tyka, teraz presiel na tuhu stravu a jemu kazdy den varim, velmi kvalitne a zdrave jedlo, takze ako matka sa snazim byt na 100% :))

ele

My sme nemali a ani nemame peknu kulturu stolovania v rodine, tak mozno aj preto mam takyto pristup k vareniu a vseobecne k jedlu. Naopak v manzelovej rodine je to hotova "americka idylka", rodina zasadne k velkemu stolu, porozpravaju sa, smeju sa, jednoducho uzasne. U nas mama dobre ze z hrnca pomaly neje, brat ten sa zavrie sam v izbe si zje svoju porciu a otec tiez v obyvacke sam pri telke zje svoj nedelny obed, necha sa obskakovat mamou, takze hotova hroza a ten bordel v kuchyni, to je sodoma-gomora! Aj ked svoju mamu mam velmi rada, toto jej zazlievam :(( Som z toho velmi smutna :(( My ani na vianoce neveceriame spolu..

agaven

vari jej nazel otec . NO kazdy vieme svoje a kazdy sme iny a dobry v inom v peceni v zehleni no ja a zehlit ach jaj radsej nie

agaven

lel ja mam zanmu ona vobec nevie varit no okrem cstoviny s vacom kakaom tvarohom atd.. len to :No a ked pride piatok domov deti sa tesia lebo vari uzasne gulas ,, palaciky atd.. A co povie ona ako zena ona sa s tym dve hodiny tam srat nebude . Akoby vobec jej nezalezalo na strave deti napcha aj tak vetsinou rozok a sladkosti

agaven

nasa babka a ty to bolo krasne stolovanie . Niekde v rodinach sa aj modli a dakuje za jedlo . No kazdy mame svoje ale unavam jes by sa malo spolu tam a pri stole

ele

Ja nemam moc vztah k stolovaniu a pripravovaniu jedla, kedze som v minulosti mala problemy so stravovanim. Teraz mame miminko, tak tieto veci este duplom pokrivkavaju. Manzel je velakrat sklamany ze ho doma necaka dobra vecera, no mavam aj obdobia ked vyvaram a peciem s radostou, ako kedy, zalezi od nalady :)) Ale lubime sa a manzel ma berie taku aka som, jeho mama je uplny opak, ta mu je schopna kazdy druhy den strudlu upiect, aby synacik mal na ranajky, teda ked este byval doma :D Inak vacsinou manzel mne pripravi ranajky a dobre vari aj obedy a vecere :) Dobre som sa vydala :)