Sojové Lecitíny a Genistein

Príspevok v téme: Sojové Lecitíny a Genistein
Kyrian

Vedel by niekto, či sa v sojovom Lecitíne nachádza aj Genistein a dalšie fytoestrogény? Hlavne by ma zaujímalo aké priemerné množstvá by mohli byť v jednej kapsule napríklad 1200.mg od Green-Swan.

Pred rokom som ho mesiac užíval. Bral som 2-6.tabliet denne. Neskôr s odstupom mesiaca som ho bral v rovnakých dávkach znova.
Vždy po začatí úžívania sa mi zdalo, že mi klesla výkonnosť svalov a navyše som po začatí užívania dostal chrípky. Nástup chrípky sa zhodoval s termínom, kedy som začal užívať Lecitín.
Kým som nezačal užívať Lecitín som nebol 2.roky ani nachladnutý, celé 2.roky mi nič nebolo.

Možno to je náhoda a kedže nemám dôkazy, tak to pripúšťam, ale najpravdepodobnejšie sa mi zdá, že kvôli Genisteinu a dalším fytoestrogénom som mal oslabenú imunitu:
www.osel.cz

agaven ja

no ja ho uzivam asi rok .Ale zatial som len 1 krat za rok chora . a este musim povedat ze strdiecko ma nepicha nakolko musim , no mala by som uzivat liek na strdce tak davam, lecitin a magnesko a drzim sa tam rok ako super lebo po tom lieku mi sice aj tlak drzal ale zase som bola dost ospala až niekedy mi ažaž moc tlak znizoval no ja skor davam plusko k lecitinu

Gerbil

O zložení nemám potuchy, ale múdrejšie asi bude si odpoveď vygoogliť, než tu čakať.

Ja osobne lecitín užívam už dosť dlho (v granulovanej podobe) a práve že netrpím žiadnymi chorobami už dlhšiu dobu (imunitu si ale rôznorodo posilňujem, takže príčinu vidím skôr tam než v lecitíne).

Lecitín uznávam, no konkr. granulovaná podoba údajne v žalúdku zanecháva akési hrudky, čo môže narúšať trávenie - matke to spôsobovalo plynatosť a kŕče, no všeobecne to tak byť samozrejme nemusí.

Kyrian

Nikto nemá ani tušenie? Aspoň približne odhadom koľko by tam mohlo byť fytoestrogénov, alebo celkovo fytosterolov?